Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  22:43

« Re: svíčky

Má recht,2 mm je už dost-sklepni je tak na 1 mm.Dívej se spíš na barvu elektrod,ta hodně řekne o spalování.Má mít takovou cihlovou-hnědou barvu.A v sirce nekuř,nedělá jí to dobře...):..
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 04.12.03  22:31

vyndal jsem jen 2 a jedna tam může mít milimetr a ta druhá skoro 2mm Otec řikal že 2mm jsou moc, abych do toho trochu klepnul kladívkem. Tak sem se radši chtěl zeptat... (Ptám se proto, že Otec před 20ti lety pracoval jako mechanik v dopravnim podniku a spravoval autobusy ale Sierra neni žádnej Ikarus)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  21:37

Tak 1mm by tam mohlo být.Chtělo by to nějakou příručku kde je napsáno odtrh elektrod na OHC.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  21:35

« Re: Palivoměr

Udělej jeden pokus-nastartuj a nech palivoměr spadnout.Pak chcípni motor ale přes rychlost(třeba 5-kou) prostě vypnout motor bez spínací skříňky a sleduj ručičku co dělá.Jde o to,že přebytečné palivo jde při nastartovaném motoru zpět do nádrže blízko plováku.Pokud by trubyčka byla nasměřovaná na plovák,tlak paliva by jej mohl ovlivnovat.Pokud tohle nepomůže pak jedině měřit napětí vodiče od palivoměru do přístrojů a tím vyloučit plovák nebo přístroje příp jinou závadu.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  21:23

« Re: Kardan vs. difera / poloosy

prochy: Presne tak, konecne :-) Povedlo se to az v patem servisu, a doufam, ze jsem to timto nezakriknul :)
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 04.12.03  19:55

« svíčky

Tak jsem si řekl, že si trochu vyčistim svíčky... Docela mě zarazilo jaká byla mezera tam kde přeskakuje jistkra... Jaká by tam měla bejt mezera?
  • 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 04.12.03  19:01

« Co se týče kouření v autě...

Dřív jsem si skoro nedokázal představit, že bych při jízdě autem nekouřil. Zvykl jsem si na to Hlavně v Evropě na dálnicích ale teď poslední dobou kouřim v autě jen pokud se dostanu do kolony nebo když jedu pozdě do školy a vim že bych to před vyučovánim nestih. Štve mě ale jakej to dělá po celym autě bordel. Navíc se mi již stalo že jsem vyhazoval oknem vajgl a on se vrátil dovnitř a ono to neni moc příjemný, když ve 110 na okresce před zatáčkou spadne hořící vajgl někam a vy nevíte kde je... :-)
    Jen jsem si musel postěžovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.03  18:49

J77: Tak konecne nejakej kvalitativni skok, gratuluju.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.03  18:46

« Poloosy jsou u DOHC vzdy stejne?!

Daytona&others: Tak jsem se konecne podival na ty poloosy na svem kombiku. Musim konstatovat, ze poloosa na kombiku 89 DOHC s bubnama vzadu a na sedanu 92 DOHC ABS jsou na pohled stejne, tedy sroubovaci se 6 torxy.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  18:35

Huh. Jsem zpet z vrakace/servisu v Radotine, a musim rict, ze s dobrymi vysledky. Test se zvednutou zadni napravou a autem rozjizdenym postupne od 50 do 200 kmh odhalil hned zkraje krivej kardan. Nasledovalo odhaleni zkrivene leve poloosy, ktera navic pri vyssich rychlostech vydatne cestovala z diferaku ven a dovnitr (samozrejme ne uplne).

Po vymene karadnu za jiny (ma drazku - neda se otocit) a vymene poloosy jsme to jeli projet, stav tak o 70% lepsi, jeli jsme 160 a auto jen malicko vrnelo (kola + vule v diferaku + mozna naboje), ale bylo to opravdu o mnoho lepsi. Zkousel jsem v techto rychlostech prejizdet z pruhu do pruhu a vubec navodit situace, pri nichz se to vzdy rozvibrovalo, zda se to byt opravdu OK. Pote jsme jeste vymenili zadni tlumice a nainstalovali pod prevodovku kostku kterou jsem jako jediny dil dodal sam, dolili trictvrte litru oleje do diferaku a bylo hotovo.
    S timto se zapolilo od 10:30 do nejakych 18:00 a cele to tam i s praci vyslo na 4500.- coz mi pripada dobre. Snad to vydrzi, jsem hrozne rad, ze uz mi pri 140 nevyskakujou vajgly z popelniku :)
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.03  17:03

« Palivoměr

Ahoj, dokázali byste mi někdo prosím poradit s palivoměrem. Promblém je následující, v okamžiku kdy otočím klíčkem v zapalování mé Sierrky tak my vyjede palivoměr do přislušné polohy a ukazuje stav benzínu, nicméně po té co nastartuji, tak ručička okamžitě spadne a neukazuje nic. Setrvá na tomto místě i po vypnutí motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  16:52

« Re: Dotaz a něco praktického

No ja mam takovou predstavu a jsem zvedavy na to zda by to tak slo:
    Nasel bych si na Netu stejnou barvu, obsah co mam a pak trada do Reichu se znackama z meho.
    Pak jen prohodit a vzheldem k tomu, ze tam casto jezdim, tak si myslim, ze by to musela byt velka klika, aby cokoliv kontrolovali.
    To myslim by slo bez problemu, ale dalsi dil dobrodruzstvi s legalizaci toho auta si moc nedokazu predstavit. Prestavba + zmena cisla motoru a zmena VIN Codu. To je ciste moje teoreticka uvaha a jezdilo by to na papiry toho puvodniho. Tak co Ty na to? rano jsem si k tomu hledal neco na Netu a dovoz ofiko je docela papirova honicka. Kazdopadne budu moc vdecny za jakoukoliv radu. Prijemny vecer
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  15:38

« Re: Cesti ridici... evropsky unikat.

to kostey: Mě mladý řidiči nevadí ostatně ně je 24 takže si taky nepřipadám jako staroch :o))).
    Ale ten * mě fakt vytočil.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  15:07

« Re: Dotaz a něco praktického

To Bajaja: jiste zkusenosti mam...Na co jsi primo zvedavej?? Na celnici, na vyrizovani celnich dokladu a prevoz pres hranice nebo uz na prestavbu kdyz uz je auto proclene a v Cechach??
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 04.12.03  13:46

Jo a v Amstru by mě zajímalo jestli mají tanky absolutní přednost. Protože u myslim že americký ambasady nebo velvyslanectví mi nějakej tank s pogumovanejma pásama nějak nedal přednost... a to jsem byl na hlavní a ještě jsem měl zelenou (aspoň myslim že tam ta zelená byla)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.12.03  13:04

Paříž, to je zážitek :-) projížděl jsem ji ve špičce se scoriem DOHC naprosto nedržícím volnoběh s tunovým přívěsem. Amsterdam naproti tomu je naprostá pohoda, byl jsem tam asi osmkrát, z toho tak pětkrát taky s přívěsem. Jednou jsme parkovali v centru v podz. parkovišti, bylo to tak 15 čísel nad střechou auta i vozejku....a ta automatická závora, když projelo auto, už nepočítala s tím, že pojede ještě něco za ním :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 04.12.03  12:40

Prochy: Policejní stát? to je ještě slabý slovo. Jednou jsme se s druhym autem nějak stratili a tak jsem si dali sraz na nějaké benzince na 36km směrem na Lyon. Čekali jsme tam na ně asi 4 hodiny a když přijeli tak nám překli, že je stavili francouzský policajti, že jim prohledali kompletně celý auto, osobní věci a zabavili jim pár blbostí jako třeba nůž co měl délu čepele o 3cm delší než povoluje EU... Mimochodem to s rozjížděnim na červenou je pravda, ale v Barceloně je tento jev ještě markantnější. + V Amsterdamu se nám podařilo zaparkovat auta tak, že když jsme od nich ráno odešli, tak jsme je našli až večer. (neměli jsme zaplacený parkování a tak už jsme byli skoro smířeni stím, že nám je někam odtáhli ale nakonec jsme je našli, takže vlastně pohoda...
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.03  12:28

« Dotaz a něco praktického

Zdravím čtenáře a měl bych jeden dotaz zda máte někdo zkušenost z dovozem auta z Německa? Nějak se mi zalíbil jeden krasavec na mobile.de a k tomu se ještě naskýtá šance koupit tady v bazaru Sierrku DOHC 2.0 no, ale není zrovna v nejlepší formě, tak mi to připadá jako drahý špás. Navíc to je na žlutočerných značkách tj. papírově náklaďák, ale má sedačky i vzadu, sice bez pásů, ale jede jak kuna. Michalides si alespoň touto cestou zaslouží dík nejen za web na kterém usilovně pracuje, ale i za rady, kterými mi pomohl. Tady je ta věc co považuji za praktickou:
    Homologace Ford, Na Pankráci 30, Praha 4. Pan Martin Bílek telefon: 261 001 238 nebo 139 nebo 439. Otevírací doba Po-St-Pá 9-12 a Po+St 15-17.
    Hodí se to při dotažení auta z venku a homologační poplatek je 7.000 pro dovoz. Jinak se to stanovuje individuálně. Doufám, že se to někomu bude hodit, docela jsem si užil než jsem to sehnal. Těším se na Vaše rady Honza snow.h@centrum.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.12.03  12:22

Proti Parizi je Praha okresni mesto. My jsme v Parizi hledali nas hotel asi 3 hodiny. Nasli jsme ho ani nevim jak, snad intuice. Ale na druhou stranu jsem si pri tak prisernem provozu, pripadal, ze to bylo +/- plynuly a lidi jezdili dost predvidatelne, jestli se tam vubec o necem takovym da mluvit. Proste clovek vedel, ze vsichni jezdi jeste 3s po bliknuti cervene. Jeste na cervenou se rozjizdeji, pokud chodci presli... Zensky a duchodci tam jezdej taky s prehledem. Zadny zdrzovani, nebo ze by nekomu utekla zelena, ci se pri ni rozjizdel jak banda slimaku pri zavodech. Proste pohoda. A policajti? Tady mi to prijde jako policejni stat. Cihaj za kazdym bukem, na mereni rychlosti si vybiraj ty nejpriblbejsi 40-ky. Tam hlidali predevsim prechody, kudy rano chodi deti do skoly.
  • « 00 Reagovat !

foto kostey

kostey 04.12.03  12:05

Prochy: Jízdních pruhů? to fakt nevim. Když jsem tam jel tak jsem jen čekl kdy to bouchne... Kdykoliv se někde udělá trochu místa tak se tam někdo snaží nacpat zleva z prava zepředu (zpátečkou) a fakt to bylo maso. Navíc jsme tam byli 2 auta přičemž jsme ani nevěděli kam chceme jel a baterky ve vysílačkách jsme měli skoro vybitý tak jsme se skoro neslyšeli, navíc se nám na naší frekvenci motali nějací frantíci a nebyli jsme chopný se domluvit na jakou frekvenci přeladíme a druhý auto bylo o šest aut víc vepředu navíc přikrytý nějakym autobusem tak jsme ho ani pořádně neviděli, navíc jsme měli ten den ujeto už nějakejch 800km takže únava už nějaká taky byla... + to jsem už psal, že se nám v Amsterdamu podařilo najezdit asi 150km po Ring Amsterdam než jsme pochopili, že jezdíme pořád do kola?...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…