Ford Sierra
« Radotin
Jinak ty chlapici s vrakace v Radotine jsou vetsinou taxikari, ktery bud pres den delaji auta nebo pres noc jezdi tagem, ale musim rict, ze navzdory povestem o tom ze vsichni tagari jsou kur*y atd. k tomu fakt pristopili nesmirne pocitve, testovali to fakt dukladne abych nemusel kupovat dily ktery to urcite nevylepsi a celkove se proste hodne snazili. Kdyz jsem to jeli projet, byli stejne zvedavy jako ja, jestli to bude lepsi, zadny takovy ty plky "to jasny, to bude v pohode", atd. Opravdu mohu doporucit. A maj tam krasny vlcaky :-) Telefon k nim je kdyztak 721512883. -
« Re: Co se týče kouření v autě...
já osobně taky kouřím. resp. jsem kouřil v autě. V létě jsem drhnul tapucíruk a nevěřili by jste kolik bordelu se v něm usadí a v sedačkách. Raději někde zastavím a dám si v klidu čouda. Ještě k tomu mám na sklech kouřové folie a nerad bych je propálil. A večer koukat přes mastný přední okno taky není ono. Byla docela fuška tu mastnotu z toho okna sundat. Fuj už nikdy v autě hulit nebudu. Jo když se nechá kouřit ekologicky je to jiná :o))). Ale to sem asi nepatří. Ale je to paráda :o))). -
« Re: Co se týče kouření v autě...
V aute kourim fest, muj krasnej rakouskeji interier jsem za pul roku od vajglu zdevastoval tak, ze je to hruza :((( Koberec asi 4x propalenej, sedacky jeste vickrat. Od ty doby, co jsem se vratil k balenymu tabaku (Drum, Van Nelle) je to naprosto bez problemu, z toho jahody nepadaj. -
« Re: Kardan vs. difera / poloosy
Diky. Dneska se mi o Sirce dokonce zdalo, ze jedu po dalnici do Lisabonu, nikde nic nevrni a tlumice nebouchaj... :-) Prijemnej sen, asi mi na tom aute zalezi jeste vic, nez si myslim. A co se tyka praci na mem aute, nelam si tim hlavu. Kdykoliv jsi mohl, pomohl jsi, vazim si toho a dekuju. Samozrejme tim ale neodmitam budoucnost :) -
« Re: 1,8 TD Moraváci
Jen ti přeji ať je to jen triskama resp. žhavičema. Ale nerad to řikám, blíží se zima a ta prověřuje diesly. A proč si ty žhavicí svíčky nezkontroluješ sám ? Je to přeci primitivní a nebudeš muset zbytečně platit navíc. A co palivový filtr . Myslím samozřejmě spojený s další věcí např. při startech svíčky a dále vstřiky. Jí např. měním palivový filtr po 15tis. km. Vím že by se ještě měl nechat. Ale zase 150 kč mě nevytrhne. A většinou ho měním před zimou. Dále bych zkontroloval vstřiky prostě nastartovat a průběžně povolovat a hned zjistíš kterej je špatnej. Ale to určitě víš. Fakt ti jen přeji aby jsi měl Tlaky OK. Přeci jen nás 1.8TD tady na motorcafé je málo. Takže ještě jednou držím palečky :o)))). -
« 1,8 TD Moraváci
Tak to vidím, že asi místo slavnostní řeči bych pronesu smuteční (nad autem). Akutně potřebuji dát motor do pořádku. Potřeboval bych tip na schopného mechanika - díslaře na Moravě (zkontrolovat vůle ventilů, tlaky - pak se uvidí, pokud OK, tak trysky, žhaviče). Jede to jaksi divoce - špatné starty, vibrace, nepravidelný chod. Ještě by měla nějaký rok vydržet, dokud se vozí kočárek, pak až půjde do kytek. -
« Re: Motor cosworth-KO
Fido, včera jsem na Ebay objevil motor na třídveřáka ...momentální cena 351EUR!!!!!
....ale - nevím to jistě, ale teoreticky nejde na 2wd motor nasadit 4wd vana. A údajně má ten novější motor navíc olej. ostřiky pístů. A ještě k tomu má tady ten ještě Bosch vstřikování(204k) a hlava je taky jiná. Ale kdybych měl peněz na zbyt, tak bych o něj bojoval, stejně si jednou chci to 3dv. pořídit, no ale sám víš jak to je....$$$$$$$ -
« řízení
Jak jsem tu psal o tom kopání do volantu, táhnutí na jednu stranu, plavání ve vyšších rychlostech, tak jsem přetá¨hnul tlumiče -ten imbus to je fakt debilní vynález - když pořádně zabereš - třeba při povolování - tak ten klíč se do toho tlačí jak do másla....už se mi jednou stalo, že jsem si zku*vil sachs, protože se ten imbus normálně rozletěl. Nicméně stav se trošku zlepšil. Tak jsem to přezul na zimáky, protože ty přední gumy jsem taam měl akorát na dojetí, a místo doprava to začalo táhnout doleva :-))). Následně jsem zjistil, že jedna guma je šrotová a druhá na tom není o moc líp, takže dnes ráno budem přezouvat dvě nový polarisky - radost až na kost - 1.850,- x2, a to je ještě dobrej prajs. Mimochodem jsem prostřík WDčkem kloubky hřídele řízení, protože když jsem byl v Emerice, tak to 2 měsíce stálo....už jsem to měl jednou zatuhlý, vůbec se to nevracelo...málem jsem tehdy vyměnil řízení, než jsem na to přišel. Ještě s tím pak zajedu na geometrii a zase vás poinformuju... -
« Služební cesta
Málem bych zapoměl-pozdravuje Vás Rob.Byl jsem v úterý v místě jeho bydliště tak jsem ho pozval na čaj.Robe,jak jsme mluvili o tom scorpiu mrkni orientačně na cenu třeba hlavy a motoru-na mého cosíka stojí hlava kolem 5000 a motor 8500-v eurech.Je to sice hezký ale až se něco vykálí,tak to bude stát za to. -
« Re: Kardan vs. difera / poloosy
J77-konečně větší krok k uzdravení Tvé sirky se zdařil,gratuluji.Kdybych měl čas a místo(víc)tak bych ti mohl občas něco na autě udělat,to samý Kosteyemu(to zas bude řečí jak jsem mu zprznil jméno)poskytnout občas garáž.Holt cosík mě zaměstnává dost a dost(nejen on) a tento stav se asi ještě dlouho nezmění.