Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

05.12.03  10:21

« Re: Vyhrivani zadniho okna

prochy - takže jsi konečně sehnal harmoniku :-)

Jaké rozdvojení před osvětlením nákl. prostroru myslíš? Mě prochází levý svazek po levé staně střechy, pravý svazek po pravé straně. Jen z levého je odbočen snad jeden nabo dva kablíky do světla. Toto myslíš?

A jak jsi dopadl s tím počtem kabelů? Pořád 7?Čtu, že máš verzi bez ABS. Třeba se tam něco liší i v té elektrice vzadu, ale vrtá mi hlavou, co tam máš oproti mě navíc.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.03  10:18

« Re: Co se týče kouření v autě...

J77: chuťově jsou balený rozhodně chutnější (Samson, Drum, VanNeil atd.), ale už to nestojí jak za studentských let, kdy bylo balení za 35 (postupně 40, 50). Mimochodem zajímavé bylo, když jsem tak v roce 1991 byl v Turecku, že na hranicích s Bulharsko/Jugoška stáli ve freeshopu kolem 100 (měli i Marlboro na balení), kdežto klasické ameriky od 12-18 Kč. Asi ta cena zohledňovala už tenkrát kvalitu a menší odbyt proti baleným. Ještě jsem viděl v Německu v 1993 za doby brigády na stavbě, jak si Rumuni dělali cigarety do dutinek. V obchodech tam měli v krabicích Marlboro tabák zabalený v tenkých papírcích (jak pauzák) a to se pak ládovalo do originálních dutinek Marlboro. Krabička tehdy přišla na 3,5 DM, což bylo pro Rumuny úspora proti 5 DM za hotovky. Nikde jinde jsem něco takového neviděl. Výsledek byl až na více papíru k nerozeznání do hotovek.
    Willy: balit za volantem. To je fakt machrovina, ale i hazard. Já znám zase týpka, co dokáže ubalit jednoručně...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.03  10:16

« Re: 1,8 TD Moraváci

no to už je celkem pozdě. je to trošku složitější :-))) musím, ještě do Seče k našim, kromě toho musím vyvekslovat sierru za patrola, a odpo- navečer odvízt nějaký dřevo kolegovi, co mu dělám sirrku(byl se mnou na srazu). to chci dělat dnes, páč zítra dopo jedu ke Gazdovi na geo, takže nebudu mít toho Patrola. takže bysme to teoreticky mohli spáchat zítra kolem oběda, nebo ráno...no to asi spíš ten oběd
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.03  10:12

« Re: Motor cosworth-KO

A nebo jsou u nas ty auta tak poslepovany, ze uz nikdo nerozlusti, co je orig. a co ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.03  10:09

:))))))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.03  10:07

« Re: Tlumice - nejasnost :)

Řekl bych, že Boge je jiná značka, ale pokud to tam tak mají, tak to vedou za stejnou cenu.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.03  10:07

Já na všech svejch DOHC - čili 4x4 bubny a 4x4 kotouče mám šroubovací a na všech OHC zasouvací :-)....dřív jsem dumal o rozdílech 4x4 2x4, ABS neABS, OHC DOHC, ale teď mám pocit, že si z nás Henry dělá pi*u
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.03  10:06

J77: Presne to samy mam ja: rok 6/89, dlouha kapota, puvodne soc. vybava, DOHC, bubny (bez ABS), kombi.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.03  10:06

« Re: 1,8 TD Moraváci

Prochy: vím, že tlaky jsou základ, ale byl jsem u vyhlášeného čerpadláře (Horák - Zlobice), co mi dělal go čerpadla a ten mi řekl, že dřív než se měří tlaky, tak to chce seřídit ventily. Stačí větší vůle a u vychrochtaného dízlu je to znát. Říkal, že nemá podložky a tím to skončilo. Zase tak každý tlaky neměří. Každý nemá tlakoměr. A z těch co ho mají se v mém okolí by se do měření pustili takoví, ke kterým nemám vůbec důvěru nebo s nimi špatné zkušenosti. Ti co umí zase mají spoustu kšeftů a stará auta odmítají (však Willi znáš Mouralovic).
    Jirkaking: žhaviče byly ještě na jaře OK, to by však nemělo vliv na chod po nastartování. Oprav mě pokud se pletu, ale za chodu to přece chytne tlakem i bez žhaviče nebo ne? Trysky byly taky OK - je však možné, že se některá kousla. Každopádně po jarní go čerpadla to jezdilo až do srpna jak hodinky, tj. jak nikdy před tím. Palivový filtr byl taky měněn. A od jeho výměny, resp. go uběhlo 6 tis. km. Překroužkováno to bylo loni na podzim. Od toho se ujelo ani ne 10 tkm.
    Willy: pokud by jsi dneska mohl, tak bych byl vděčný. Skončím dneska dřív a mohl bych kolem čtvrté. Když tak budu na mobilu (spíš ten T-mob., na druhém střídám karty).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.03  10:04

Jinak zadni kotouce se dodavali pouze ve verzich s ABS, t.j. auta s bubny se vyrabeli az do konce vyroby, t.j. do 1993.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.03  10:03

jenze ja i prochy mame bubny!!!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.12.03  10:03

« Vyhrivani zadniho okna

Jinak vcera jsem zase konecne posoupil o krucek dal k vyreseni problemu vyhrivani meho zadniho okna. Byl jsem na vrakaci. Vyndal jsem tam z kombiku tu celou gumovou harmoniku i s kabelazi 5.dveri. Je to ustrihly tesne pred rozdvojenim kabelaze pro osvetleni nakladoveho prostoru.Tam to pripajim, provliknu a je hotovo. Dnes se do toho doufam dam. Jinak ta harmonika je na strane karoserie auta dost pekelne pridelana, ma v sobe plastovy pacicky uvnitr karoserie. Neda se k tomu dostat. Po pulhodine zapoleni jsem urval jenom 1 ze 4. To jsem predtim ale u sve harmoniky urval vsechny 4. Proste tady plati pravidlo: to prvni zku..is, abys poznal, jak to funguje.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.03  10:02

Chlapek vcera rikal, ze DOHCcka s bubnovkama (nevim, odkdy mely uz vsechny kotouce) maji nasazovaci, ty s kotoucema sroubovaci. Ja napr. nemam ani ABS, mam dlouhou haubnu, je to Sapphire - combi prechodovej typ, DOHC '89.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.03  10:00

ja taky:)) a z tech poloos jeste vic:))))) willy, nevis jak to je s tema poloosama?? J77 ma DOHC, a ma tam ty drazkovane poloosy. Ja i prochy mame take DOHC (sedan a kombajn) a mame tam sroubovaci. Tak jak to do pr..le je??:)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.03  09:59

« Re: Poloosy jsou u DOHC vzdy stejne?!

Mam. No a ? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

J77: já myslel, že ty máš DOHC??
  • « 00 Reagovat !

foto

to J77: to lozisko s koulema:))))))
  • 00 Reagovat !

foto

05.12.03  09:58

« Tlumice - nejasnost :)

Mimochodem netusite nekdo, mam-li v ceniku napsano, ze jsou tlumice od: Sachs - Boge, jestli se jedna o plnokrevny Sachsy, nebo ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.03  09:56

no to jsem z toho Yelen :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.12.03  09:56

prochy: Vcera jsem to videl na vlastni oko, je to proste jen nasouvaci. Druhy konec poloosy musi sedet pevne, aby necestovala jak, jako me ta leva. Nevim, cim se stava, ze se uvolni, asi se tam vymele ta "koule s loziskama" jak ji tu popisoval daytona.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…