Ford Sierra
"-- skrytý --" 16.07.99 11:37
« Re: help
Nevím jestli ti moje rada stačí, ale popis podobného problému jsem popisoval tuąím ve Ford - to je to co tu chybí, ale proč vyhazovat hned peníze za nový posilovač brzd. Seľeň jetej z vrakoviątě nebo na inzerát ne. Na inzerát se dají sehnat i za 300,- Kč. A to je sakra rozdíl !!! -
« help
no tak PTD! spoliehal som,ze mi napises "je to blbost-posilnovac brzd nemoze sposobovat trhavu jazdu" prip.nejaku "dobru radu".Fakt ste nikto nemal takyto problem? Dal som za auto 115 tis. a teraz mam stresy z "drobnej" opravy za 30tis.
nehovoriac o cakacej dobe 1 mesiac.Tak diky za prip. pomoc. -
"-- skrytý --" 13.07.99 07:34
« Re: Spotřeba
Posilovač brzd je "parchant", mě tam netěsnila gumička mezi brzdovým válcem a posilovačem, nasávalo to faleąnej vzduch a auto brzdilo tak na 30%. A díky tomu, ľe to nasávalo vzduch, tak mi to rozhazovalo volnoběh a musel jsem se rozjíľdět s víc přidaným plynem, jinak to chcíplo, ale při pomalé jízdě mi to necukalo. Podobný problém co popisujeą jsem měl s Fiatem Uno Turbo (kdyľ jsem ustálil rychlost, tak to cukalo, ale kdyľ jsem mu přiąlápnul plyn tak jel skvěle) a byly to kabely ke svíčkám, hlava rozdělovače a palec. Po jejich výměně se cukání definitivně ztratilo. -
« Re: Spotřeba
spotreba bol moj strasiak.mam 2.0i 74kW/100koni r.v.88 a mal som strach,ked po prvych dvoch mesiacoch (kupil som ju 2/99) bol priemer 12l (avsak vzdy v meste).potom cestou do Sinnsheimu (zdravim vsetkych car hi-fi freaks) po nemeckych dialniciach mi spotreba vysla 7,8 l pri cestovnej rychlosti 140-170 km/h!!! mam vsak problem-Sierristi HELP! po prejdeni asi 8-10km mi pri 2000-3000 ot zacne trhat autom ako ked dochadza benzin...pri zoslapnuti pedalu na podlahu auto vyrazi,ale ked sa dostane do normalnych otacok-opät trha. po navsteve "odbornikov" som nakoniec zasiel do original servisu Ford,kde mi oznamili,ze je to vadny brzdovy posilnovac,ktory nasava falosny vzduch a dava tak lambda sonde zle udaje! takze cakam na novy posilnovac -15000Sk-a ak to nepomoze tak vymena lambda sondy -8000-sk.
Je to vobec mozne,aby brzdovy posilnovac mal vplyv na lambda sondu? dakujem za pomoc-uvitam kazdu radu-nie som milionar! Inak nedam na sierru dopustit.mam 190cm a po sluzobnych cestach vo feliciach musi nasledovat relax v Sierrce...:-))
"-- skrytý --" 12.07.99 09:34
« Re: Spotřeba
Úplně přesně: mimo město 7-8 l/100 km, ve městě 10 - 15 l/100 km. Spotřebu měřím přesně od loňského června a do teďka s převahou jízdy po městě (90 %) mám průměrnou spotřebu za rok a něco 10.9 l/100 km. Ale říkám převaha ve městě !!! Rekord byl při cestě po Rakousku - 6.75 l/100 km. Ale to byla snaha o úspornou jízdu ve dvou. -
« Re: poslední sierra
Well, u fordů to funguje tak, ľe číslo karoserie má v sobě v posledních asi 7mi znacích číslo motoru. Takľe já mám např číslo karoserie :
wfcfyygbdfhy11869 a číslo motoru hy11869. Takľe i kdyľ máą měněný motor, tak z něho vyčteą datum výroby. Jak se dostanu do auta, tak z příručky naskenuju tu tabulku. Zatím PTD a jsem zvědav, jakou poslední Sirrku najdeme. -
« poslední sierra
Chtěl bych vyhlásit "miniquiz" na téma kdy byla vyrobená poslední Sierra a kdo má nejmladąí. Jako bernou minci beru výrobní číslo, ve kterém je zakódován datum výroby. Já mám číslo motoru HY11869, tzn vyrobeno 6. měsíc (H) roku 1987 (Y). Tabulku kdyľ bude zájem nascanuju a umístím. PTD -
« Re: Sraz Sirkařů
Skvělej nápad, Brněnská přehrada se mi jeví jako optimální, je tam můj bývalý jachetní (a teď, co dopíąu přihláąku doufám i budoucí)klub a co se týče Vranovské přehrady jdu tam na naąí rodinnou chatu v pátek na 17dní na dovku. Vzhledem k poloze a dostupnosti se mi jeví jako optimální parkoviątě na přístaviąti na brněnské přehradě. Termín koncem Července je OK. Jde jen o to dát co největąímu počtu lidí. Kolega z práce webmaster www.icq.cz má taky Sierru 2,0 EFi z roku 1985, tak ten by mohl dát vědět over ICQ. Nechám si to projít hlavou. PTD