Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Sirka a snih
Zkuąenosti mám dobré. Není to tak zlé. Zimní gumy jsou základ a kdyľ někam jedu do hor, tak mám kufr naloľený "nápoji" a bagáľí, takľe se mi nikdy nestalo, ľe bych v zimě nedojel tam, kam jsem chtěl. Opakuji, zimní gumy základ. Pořádný naprotektorovaný ąpunty. Y lamely od.... jsou u Sierry na pendrek... PTD -
« Prevodovka
Tak mi vytekl olej z prevodovky a hučí. Budu měnit gufera vstupní a výstupní. Máte někdo zkuąenosti s typem gufer? Mám v úmyslu tam dát normální , tvarem shodné, ale nevím přesně jak je to s rozliąením v závislisti na chemickém prostředí, tepelně provozních podmínkách atd. PTD -
« Re: Sportovní filtr
to hopkirk diky za rady a to residents : Myslim, ľe to ani tolik nebude - má sice dost velkou plochu, ale je hodně mělkej. Nedá se to srovnávat s autama s náhonem na předek, protoľe ty maj vzadu jen takovej klacek a u něj z kaľdý strany kolo (řikaj tomu podélná ramena se zkrutnou příčkou) a mezi jim zbejvá spousta místa. (třeba Octavia a její dvoupatrovej kufr) -
« Re: Sportovní filtr
To: MAXIPES
Vliv na hlučnost, pokud se pouze nahradí původní papírová filtrační vložka sportovní, není vůbec žádný. Vtip je v tom, že sport. filtr je z vrstvené bavlny sycené spec. olejem, takže umžňuje podstatně (cca. o 35% ) vyšší průtok vzduchu. Z toho plyne, že pro stejný výkon stačí méně sešlápnout pedál, a při plném sešlápnutí se do motoru dostane více vzduchu. To je obzvlášť u DOHC důležité, protože sací trakt má neskutečnou celkovou délku asi 1,5 m. Spotřeba při normální jízdě zůstává stejná, protože výkon si určuješ pedálem plynu a benzín dávkuje počítač podle lambda sondy. Při plném plynu je více vzduchu + adekvátně více benzínu, čili vyšší výkon.
Náhradní vložku má v sortimentu třeba francouzský GREEN, cena cca. 1900 Kč. -
« Re: Sraz
Pánové, náhodou jsem narazil na Váš chat s tématem pro mě zajímavým. Sám mám sierku HB z r. 89, 2,0i DOHC. Pokud bude sraz v nějakém rozumném místě a termínu, také bych se zúčastnil.
Jinak mohu doporučit sportovní vzduchové filtry - výkon zvednou docela slušně a vzhledem k tomu, že se nevyměňují, ale čistí (perou) ta jejich vyšší cena se časem vrátí.
-
« Re: Plechové disky na Sierru to PTD
Tak jsem v pátek byl v tom bazaru a tady je na ně kontakt Autobazar Lužný, Přerovská ulice, Olomouc - Holice, 068/5313864, 0603/264820. Měli tam komplet sadu 4 kol - obutých (vzorek nic moc) s oválnými dírami. Pak dva páry disků - jeden s 12 dirami, druhý pár 12 děr (velké a mezi nimi malé). Cena je tam 600 za disk (i ty obuté). Všechno jsou to 14". -
« Re: 1,8 TD - potrebuji poradit
Měli jsme doma ford sierru 1.8TD rozhodně bych
sierru s tímto motorem nedoporučoval,raději se
řádně připrav než ti napíšu jaké závady jsme
s tímto motorem zažili.Když jsme ji koupili
měla údajně najeto 75 000km(dovoz CH)během
tří let se na tomto motoře vyskytli tyto
závady:zadřený čtvrtý valec,v mrázech i s novou
baterií bez šance nastartovat,prasklý rozvodový
řemen(pravidelná výměna) a tudíž prasklá vačka
poohýbané ventily(výměna za zánovní i s hlavou
12 000kč),koroze výfuku,všeobecně špatné starty
i v běžném počasí.Pokud máš při sobě kalkulačku
tak se určitě nepřestáváš divit,mimochodem výbrus po zmiňovaném zadření 40 000kč.Co se týče vůbec
jízdních vlastností byly bez problému.Motor
má velice špatný průběh kroutícího momentu,do
otáček přibližně 2200 se nic neděje až po překročení této hranice motor výrazně oživne a to se děje do asi 3500 otáček,následuje razantní pokles krouťáku takže rozsah dobře využitelných otáček je prach mizerný,jinak spotřeba je na tak koncepčně zastarálý motor vynikající na plnou nadrž (60l)dojezd téměř 1000km při plném zatížení z tohoto rozsáhlého popisu tě určitě přejde chuť po tomto vozy,ať už si myslíš,že jsem si to všechno vymyslel tak věř že tento motor co se týče spolehlivosti patří k těm velmi špatným,ale pokud tě i tohle neodradilo od koupě tak se připrav na nejhorší.Zlom při výběru vaz.
-
« Sraz
Necháme to na jaro. Je potřeba dát dohromady alespoň deset aut, aby to to stálo za to. Já osobně seľenu včetně mé maličkosti tři auta. Kombík 86. Hatch 85. Sedan 87. Jak budeme mít potvrzenou účast alespoň deseti aut, ujednáme místo (podle konsenzu) a jdem do toho. PTD
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!