Ford Sierra

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

10.11.99  14:32

« Re: Sirka a snih

Máte někdo zkuąenosti s kombinací letní gumy (Barum Bravura)+ řetězy? Na zimní stále jaksi nezbývaj prachy.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.99  14:26

Zkuąenosti mám dobré. Není to tak zlé. Zimní gumy jsou základ a kdyľ někam jedu do hor, tak mám kufr naloľený "nápoji" a bagáľí, takľe se mi nikdy nestalo, ľe bych v zimě nedojel tam, kam jsem chtěl. Opakuji, zimní gumy základ. Pořádný naprotektorovaný ąpunty. Y lamely od.... jsou u Sierry na pendrek... PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.99  12:20

V zimě se jezdí dobře do tý doby co není sníh, pak to stojí za prd. Zimní gumy pomáhaj nepatrně, 100 kg pytel písku v kufru ve spojení se zimníma gumama už daleko lépe.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.99  11:44

Bez řetězů, na letních gumách a s prázdným kufrem je to docela sranda.
  • 00 Reagovat !

foto

10.11.99  11:37

« Sirka a snih

Chlapi, jak se vam jezdi se Sirkou na snehu?Docela se zase tesim na ty chvile az nazuju na zadek retezy a s plnym kufrem budu vyjizdet asi 500m po lesni ceste k chalupe v Krkonosich.
  • 00 Reagovat !

foto

05.11.99  16:21

« Prevodovka

Tak mi vytekl olej z prevodovky a hučí. Budu měnit gufera vstupní a výstupní. Máte někdo zkuąenosti s typem gufer? Mám v úmyslu tam dát normální , tvarem shodné, ale nevím přesně jak je to s rozliąením v závislisti na chemickém prostředí, tepelně provozních podmínkách atd. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.99  15:41

« Re: Sportovní filtr

to hopkirk diky za rady a to residents : Myslim, ľe to ani tolik nebude - má sice dost velkou plochu, ale je hodně mělkej. Nedá se to srovnávat s autama s náhonem na předek, protoľe ty maj vzadu jen takovej klacek a u něj z kaľdý strany kolo (řikaj tomu podélná ramena se zkrutnou příčkou) a mezi jim zbejvá spousta místa. (třeba Octavia a její dvoupatrovej kufr)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.99  14:48

« Re: Sportovní filtr

To: MAXIPES
    Vliv na hlučnost, pokud se pouze nahradí původní papírová filtrační vložka sportovní, není vůbec žádný. Vtip je v tom, že sport. filtr je z vrstvené bavlny sycené spec. olejem, takže umžňuje podstatně (cca. o 35% ) vyšší průtok vzduchu. Z toho plyne, že pro stejný výkon stačí méně sešlápnout pedál, a při plném sešlápnutí se do motoru dostane více vzduchu. To je obzvlášť u DOHC důležité, protože sací trakt má neskutečnou celkovou délku asi 1,5 m. Spotřeba při normální jízdě zůstává stejná, protože výkon si určuješ pedálem plynu a benzín dávkuje počítač podle lambda sondy. Při plném plynu je více vzduchu + adekvátně více benzínu, čili vyšší výkon.
    Náhradní vložku má v sortimentu třeba francouzský GREEN, cena cca. 1900 Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.99  14:45

« Re: Sraz

to hopkirk - Má ten sportovní filtr nějakej vliv na spotřebu a jak se zvýší (nezvýší) hlučnost. A jakou bys mi poradil značku. (mam taky 2.0 DOHC)
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.99  12:54

« kombi

Nevíte někdo jaký mají dle prospektů objem kufru sierry? Někde jsem četl, že kombi má kolem 470 litrů, je to pravda?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.10.99  14:59

« Re: Sraz

Pánové, náhodou jsem narazil na Váš chat s tématem pro mě zajímavým. Sám mám sierku HB z r. 89, 2,0i DOHC. Pokud bude sraz v nějakém rozumném místě a termínu, také bych se zúčastnil.
    Jinak mohu doporučit sportovní vzduchové filtry - výkon zvednou docela slušně a vzhledem k tomu, že se nevyměňují, ale čistí (perou) ta jejich vyšší cena se časem vrátí.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.99  15:36

« Re: To je zase jednou den!

Tak jsem se na tu stranku koukal a nejak jsem
    to nepochopil...
    Jinak mam dotaz. Da se v Sierre nejak nastavit vyska plynoveho pedalu nad podlahou???
    (2.0 DOHC 1991)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.99  13:08

« To je zase jednou den!

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.99  13:06

« Průběhy výkonu a krouťáku pro 2.0i SOHC v grafu (i jiná auta

Zdravim všechny Sirkaře. Zkuste se mrknout na tuhle zajímavou stránečku . Kromě Sirky tam je pár dalších aut, včetně Škody 130 před a po úpravě.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.99  10:22

« Re: Plechové disky na Sierru to PTD

Tak jsem v pátek byl v tom bazaru a tady je na ně kontakt Autobazar Lužný, Přerovská ulice, Olomouc - Holice, 068/5313864, 0603/264820. Měli tam komplet sadu 4 kol - obutých (vzorek nic moc) s oválnými dírami. Pak dva páry disků - jeden s 12 dirami, druhý pár 12 děr (velké a mezi nimi malé). Cena je tam 600 za disk (i ty obuté). Všechno jsou to 14".
  • « 00 Reagovat !

foto

25.10.99  22:20

« Re: 1,8 TD - potrebuji poradit

Měli jsme doma ford sierru 1.8TD rozhodně bych
    sierru s tímto motorem nedoporučoval,raději se
    řádně připrav než ti napíšu jaké závady jsme
    s tímto motorem zažili.Když jsme ji koupili
    měla údajně najeto 75 000km(dovoz CH)během
    tří let se na tomto motoře vyskytli tyto
    závady:zadřený čtvrtý valec,v mrázech i s novou
    baterií bez šance nastartovat,prasklý rozvodový
    řemen(pravidelná výměna) a tudíž prasklá vačka
    poohýbané ventily(výměna za zánovní i s hlavou
    12 000kč),koroze výfuku,všeobecně špatné starty
    i v běžném počasí.Pokud máš při sobě kalkulačku
    tak se určitě nepřestáváš divit,mimochodem výbrus po zmiňovaném zadření 40 000kč.Co se týče vůbec
    jízdních vlastností byly bez problému.Motor
    má velice špatný průběh kroutícího momentu,do
    otáček přibližně 2200 se nic neděje až po překročení této hranice motor výrazně oživne a to se děje do asi 3500 otáček,následuje razantní pokles krouťáku takže rozsah dobře využitelných otáček je prach mizerný,jinak spotřeba je na tak koncepčně zastarálý motor vynikající na plnou nadrž (60l)dojezd téměř 1000km při plném zatížení z tohoto rozsáhlého popisu tě určitě přejde chuť po tomto vozy,ať už si myslíš,že jsem si to všechno vymyslel tak věř že tento motor co se týče spolehlivosti patří k těm velmi špatným,ale pokud tě i tohle neodradilo od koupě tak se připrav na nejhorší.Zlom při výběru vaz.
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.99  08:41

« Sraz

Necháme to na jaro. Je potřeba dát dohromady alespoň deset aut, aby to to stálo za to. Já osobně seľenu včetně mé maličkosti tři auta. Kombík 86. Hatch 85. Sedan 87. Jak budeme mít potvrzenou účast alespoň deseti aut, ujednáme místo (podle konsenzu) a jdem do toho. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.99  15:58

« Re: Plechové disky na Sierru

Ahoj Pavle, dnes se tam nedostanu včas abych se jich zeptal na číslo, ale snad tento týden. Kdy uděláme ten sraz?
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.99  11:56

« Plechové disky na Sierru

Obracím se opět na kolegu z Olomouce, aby mi poskytl pokud to je moľné informace o bazaru, kde mají ty plechová kola. Potřeboval bych tel. číslo do bazaru, abych se s nima mohl On-Line domluvit, neľ tam pojedu. Ď PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.99  11:27

« Re: 4x4

1.8?, já slyšel jenom o 2.0i.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…