Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 18.11.99 07:37
« Re: přední náprava - prosím poradit
Víte co by mě zajímalo, ta přední náprava mi klepe taky, přesně jak tady popisujete. Vyměnil jsem ramena, silentbloky - ohromě se to zlepąilo, ale dělá to teď znovu (ne tolik, ale dělá). Mám jednu zajímavou myąlenku - na svý Sierrce nemám posilovač !!! a dělá mi to. Dělá to někomu, kdo má na Sierrce posilovač řízení? Jestli to to servo ustojí nebo ne? -
Taky mam stejny problem. Drive to bylo horsi a navic se sjizdeli gumy z vnitrni strany. Vymenil jsem ramena, ale nepomohlo to. Nakonec dost pomohlo vymenit kulove cepy, ktere byly uplne vychozene, ze nesla seridit geometrie. Presto to nekdy opet pri brzdeni klepe do volantu. Podle me pomuze prevazit kola a pokud ani to nepomuze, tak stocit kotouce. -
Taky mi to ted peruje, ale ty gumy na stabilizatoru kladou docela velkej odpor a uz to nejde tak zlehka.Kdyz jsem je mel rozhadrovany tak to kolo slo hodit dozadu i rukama.Problemy jsem mel jen s P stranou ktera trpi narazy vic.Jinak jeste zduraznuju ze mi volant neklepal a rizeni nikam netahlo. -
Mel jsem problemy s tema vyzvejkanejma gumama na stabilizatoru.Volant mi neklepal ale projevovalo se mi to tak, ze kdyz jsem zacal na kolo tlacit zepredu nohou tak se kolo zamacklo smerem dozadu.Pri tom jsem se nemusel ani moc namahat.Leve kolo to bylo tenkrat OK a pri te same procedure kladlo zretelne vetsi odpor.Dal jem to na vymenu do Ford opravny a i s geometrii to stalo asi 2500,-. -
« přední náprava - prosím poradit
Pánové nemohli byste mi poradit, co můľe způsobovat klepání volantu při brľdění (kromě sjetejch kotoučů). Neni to ani tak při větąim brľdění, ale spíą při přibrľďování,a kdyľ přiąlápnu brzdu trochu víc tak to přestane. Ramena jsou měněný, takľe zbejvá buď řízení (trochu vůle v něm asi bude), nebo uchycení stabilizátoru (je to v nějakejch gumách nebo v čem - asi budou dost vyľvejkaný). A jeątě se chci zeptat jetli nebylo zbytečný měnit celý ramena - tj. jestli nějak nejde vyměnit jen ty vyľvejkaný gumy, ve kterejch sou uchycený. (známej tvrdil, ľe to nejde a já do toho zrovna moc nevidim). -
« brzdovy desticky
Cau chlapi omylem sem poveril par lidi nakupem a ted mam prebytecny zadni brzdovy desticky bez signalizace navic, ve velkoobchode stoji nakejch 1100 a naky drobny, ja je prenecham za 900, jsou vhodny i na scorpio. Tak jestli nekdo mate vzadu kotouce a mate zajem tak se ozvete -
« Pneu
Ja kdyz jsem obouval Sierru, tak jsem zajel do pneuservisu v Biline. Tam meli nekolik mistnosti s pneuamtikama mirne jetejma, vzorek asi 1 cm. (Fungl protektory byly za 1000). Koupil jsem 4 fordi disky po 400 a 4 gumy po dalsich 400 a je obuto. Ve predu jsou Micheliny, vzadu nejaky Fuldy a je to bez problemu (vsechno jsou to letni gumy). Podle me mi 3 tydle gumy vydrzi dyl nez jedna nova barumka a je to za stejny prachy. -
« Řetezy
Kaľdý kdo to zkusil ví, ľe s řetězy je ąpinavá práce, nedá se s nima jet rychle a uľ vůbec ne po asfaltu. Jinak zimní gumy osobně mám nové. Jeden rok jsem koupil dvě na zadek, daląí rok jsem dokoupil na předek. Otec má protektory za asi 400,- (musíą dovézt sjetou gumu bez prasklin z vnitřní strany na boku pneu)a ty jsou brutální. Ukáľí ti vzorek. Se ąpunty se jezdí mizerně po asfaltu. Já mám Barum Polar 185/70/13 za asi 1390,-Kč/ks a dobrý. PTD -
"-- skrytý --" 11.11.99 07:18
« Re: Sirka a snih
Musím to upřesnit, samozřejmě ľe zimní gumy na Sierrce jsou nezbytný (uvedl jsem nepatrně lepąí), ale já se na letních (205/55 x 15) nerozjedu ani na mokrej trávě kdyľ je mírně do kopce. Takľe mít tam tyhle na sněhu, tak snad ani do auta nesedám. Kdyľ nazuju zimní tak i odjedu, ale říkám ne vąechno vyjedu. S tím 100 kg pytlem písku v kufru se jede daleko lépe. -
« Re: Sirka a snih
Mam zkusenosti s letnimi SAVA EXACT+retezi a prujezdnost s plnym kufrem je slusna rozhodne lepsi nez u predniho nahonu.Bagaz v kufru u predniho nahonu auto cely vepredu nadzvedne a kola nemaj zadnej zaber.Podle me kdyz nasadiz retezi tak je jedno jestli mas zimak nebo ne.