Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: topení ve 2.3D ?
Teplota motoru mě vyleze něco nad polovinu rozsahu budíku a stále drží jak v zimě tak v létě, jenom když tomu vosolím do kopca tak se rafika posune vejš - taky to začne víc topit. Asi to vypadá na to topení, jak píšeš. To zas bude pálka. Ty máš taky 2,3D ? Jestli jo, na jakou teplotu se ti zahřeje motor (popiš prosímtě polohu rafiky na budíku, nehodlám skákat kolem chladiča a strkat teploměr do fridexu, navíc mám doma maximálně lékařské, které měří jenom do 40 st.)Díky... -
"-- skrytý --" 27.12.99 15:45
« Re: topení ve 2.3D ?
Bráchovi taky netopila, zlobilo to, přehřívalo se to až udělal hlavu! Pak koupil novej motor, šel z toho jenom studenej nebo vlažnej vzduch, motor se nemohl ohřát na provozní teplotu. Koupil a vyměnil termostat (stál ho před dvěma lety asi 300,- Kč) a auto začlo topit a motor se dostal na provozní teplotu. Takže problém vyřešen. Ale na druhou stranu minulý týden jsem prodával topení jednomu chlápkovi, kterej má taky 2.3 D a říkal, že mu to netopí i po výměně termostatu (motor má optimální teplotu, ale z topení mu šel vlažnej vzduch). Říkal, že to topení vymění a snad to bude ono. Tak jsem ti moc neporadil, ale mrkni alespoň jestli se ti ten motor ohřívá na provozní teplotu. -
« topení ve 2.3D ?
Poraďte mě někdo, kdo máte 2,3D jako já. Nějak mě to málo topí. Vlažnej vzduch fouká docela brzo, ale ne horkej. Můžu jed dlouho jak chcu, ale topý to furt stejně málo. Jedině do kopca, když to trochu vytočím (dáli se to tak u diesela nazvat). Chladič jsem zakryl popundeklem a žádný zlepšení. Máte někdo stejný zkušenosti, nebo tyto sierry topijou dobře a já mám v * termostat ? Nevíte případně kolik do tohoto auta termostat stojí ? Díky. -
« Re: Ještě jednou přední náprava
Kotuče nové jsem kupoval v Brně u www.hnmotor.cz za asi 900,- oba. Stočení mě u kamoše vycházelo na 300,- Kč. Když k tomu připočtu práci, že to musím tak jako tak rozebrat a vyměnit, zvolil jsem kotouče nové. Jinak běžně se stáčejí kotouče cca za 400,- Kč. Po asi třech deskách je potřeba kotouče měnit. Správně by se měly stáčet po každé výměně desek. Povolený úbytek tloušťky u Sierry je cca 1,2 - 1,6 mm. PTD -
« Re: Ještě jednou přední náprava
Mám úplně stejný problém jaký jsi měl ty. Při brždění se mě řízení třepe jak prase.(dřív se mě klepalo i při jízdě, ale po nazutí vyvážených nových gum toto zmizelo). Měl jsem podezření na kotouče, ale to řízení zkusím taky dotáhnout. Čepy mám OK a silentbloky nový. Kde se dají nechat stáhnout kotouče ? a na kolik to příjde. Díky za radu. -
« Re: BEZRADNOST!!!
Dovolím si nesouhlasit v roce 1987, delali kufrovy model. A ta 1,8, je sice atypicky, ale ja zase nevim zda se delal strikacky, ja mel 1.8karburator - 66kW, kufrak z roku 1987 (podle cisla vyroba - duben) - a musim rici ze to bylo celkem super auticko. Melo najeto 190 000kc, kdyz jsem ji prodaval a do te doby jsem byl velice spokojen. Ted mam sice MAZDu 323 z roku 1995, ale nostalgicky vzpominam na svoji sirku, je to porad moc peky auto - designove z venku kufrak je super!!! -
« Ramena
Mám na Sieřře najeto svou osobou 110000km a ramena jsem jeątě neměnil. Kdyľ vezmu v potaz, ľe minimálně 100000km je nikdo neměnil ani přede mnou, tak mají najeto min 200000km. Jsou ale Ford Original. Měl jsem je venku kdyľ jsem měnil Silentbloky na stabilizátoru. PTD -
"-- skrytý --" 07.12.99 12:21
« Re: Jeątě jednou přední náprava
Ty ąpanělský v zelenobílej krabici jsem taky měnil, řízení se mi teď vůbec neklepe !!!! a to jezdím na protektorech !!!, kdyľ nazuju ty moje elektrony tak to dělá - jeątě abych neměl křivý elektrony sakra - ale dá se to vydrľet. Jo a ty ramena do dneąka dobrý - v lednu je tam budu mít dva roku a čepy jsou v pořádku (dokonalém pořádku), kontroloval jsem je, kdyľ jsem měnil kola na zimní. Takľe zas tak ąpatnej díl to asi nebude. Pravda budou mít najeto teď tak 15.000 km, ale zatím drľí dokonale. -
"-- skrytý --" 04.12.99 13:12
« Ještě jednou přední náprava
Dlouho jsem tady nebyl, ted jsem precet stary prispevky a jeste se dovolim vratit se k predni naprave. Na jare jsem resil podobnej problem ("bubnovani" do volantu pri pribrzdovani). Koupil jsem novy ramena - po cca 220tis.km - kvuli silentblokum na stabilizatoru. Ramena byly laciny - 1300kc za jedno - coz se mi vymstilo - po 500 km byly novy silentbloky v .....Nekupujte laciny spanelsky ramena v zeleno bilejch krabicich!! Dale jsem nechal "udelat" rizeni - mam bez serva, rv.92. Stacilo, ze ho rozdelali, namazali (doufam, ze i vycistili) a NECO v nem dotahli a bylo po vsem. Ja osobne si myslim, ze pazvuk mel puvodce v kotoucich (nechat sjet), pokracoval pres klouby (zdravy) na spojovackach do rizeni , kde byla vule a ja ji pak uz jen registroval na volantu.