Ford Sierra
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: Hned se mi jezdí lépe do zasněľeného kopce
To Dalin,čau pánové,mám kombíka a vzadu mám naložených asi 100 kg v závažích na malotraktor.
Můžu vám říct,že po víkendu na Vysočině vím,že to auto klidně zkousne i 150kg.Potom,co jsem zapadl
na kolejích a ztrávil tam hodinu hrůzy,než mě vytáhli traktorem jsem o tom smrtelně přesvědčen.
Akorát se zeptám,jestli někdo nevíte,kolik cca.
váží ten 2L motor,abych mohl taky sem ´tam zatočit.Dík.:-)) -
"-- skrytý --" 25.01.00 07:35
« Re: Hned se mi jezdí lépe do zasněľeného kopce !!!
Zimní gumy tam mám, ale jak mám náhon na zadek a motor vepředu, tak ani ty zimní gumy nepomáhají jezdit do kopce (je to vzadu moc lehký). Musíš to něčím zatížit. Po včerejší zkoušce jsou dvě tvárnice (cca 90 kg) optimální zatížení. Hned jsem si jel jak král. -
"-- skrytý --" 24.01.00 12:30
« Re: Hned se mi jezdí lépe do zasněženého kopce !!!
Taky doufám, že nenabourám, ale většinou jezdím jenom tady po městě a to nejsou velký rychlosti. Dneska musím jednu z nich vyndat, protože to fakt nějak leží na zemi. Dvě budou určitě stačit. Jakmile pomine sníh na našem kopci, tak je zase vyndám. To víš, já nic jinýho nenanšel, tak mi ty tvárnice připadly dobrý. Brácha tam vozí cihly, ale má kombíka, tak toho by to tam taky při převrácení pěkně potlouklo. -
« Re: Hned se mi jezdí lépe do zasněľeného kopce !!!
Na ty tvarnice bacha az budes bourat (coz ti samozrejme nepreju) - aby ti neprerazily zada - nebo myslis, ze to ty zadni sedadla udrzi. Ja tento problem vyresil tak, ze jsem pod rezevu nacpal takovy oloveny kolecko (do ty rezervy pasuje presne - vsak sem ho na to sam odlil) - v aute to neprekazi a je to bezpecne ulozeny. - jen dofam, ze to ten plech pod rezervou udrzi - na 70kg asi dimenzavanej nebude :-)). -
"-- skrytý --" 24.01.00 11:24
« Hned se mi jezdí lépe do zasněľeného kopce !!!
Čau Sierristi, včera kvůli stále padajícímu sněhu jsem se naątval a narval do kufru tři betonový tvárnice (jedna asi 45 kg), a auto sedlo a budu muset dneska jednu vyndat! Ale jelo to dobře. Uvidíme jak mi to pojede odpoledne domů do kopce. Tři tvárnice jsou dost, musím tam nechat jenom dvě (tak 90 kg), to bude stačit. -
« Re: Polosysntetika
Záleľí, co se tam lilo před tím.... Pokud to nevíą, najej tam minerální olej Paramo Super Turbo. Hlavně nepouľívat Mogul Super Stabil-má jen minimální aditivaci. ©patný není ani Madit Super Turbo nabo tak nějak, ale upřednustňuju z naąich minerálních olejů PARAMO. Cena okolo 665Kč za 10litrů. Pokud ho budeą měnit po 10.000 km včetně filtru, nemůľe být ľádný problém. Syntetické sloľky olejů mají tu výhodu, ľe nepotřebují prohřátí k dosaľení jmenovité viskozity. Pokud se minerální olej prohřeje, má v podstatě stejné vlastnosti jak polosysntetika. Pravdou je, ľe minerální olej ztrácí rychleji svoji viskozitu neľ syntetika. To se dá ale eliminovat pravidelnými výměnami po 10.000km. PTD -
« Chybové kódy řídící jednotky
Nazdar Sirkaři, prosím, neví někdo z Vás kde sehnat popisy k chybovým kódům řídící jednotky?
Nebo co by mohl být kód 44 ?? Nikde, ani v
knížce "Jak na to" to není" a v servise, bez toho, že si objednám opravu, mi to říct nechtějí. Jen pro úplnost - mám 2,0i OHC s katem a automatem r.1989. -
« Polosysntetika
Osobně bych do DOHC nalil polosyntetiku. Jinak není důvod se nedržet doporučení výrobce, používat odpovídající viskozitu, olej v intervalech měnit a je to. Chytrá knížka-cituji: Pro automobily Sierra doporučujeme používat motorový olej API-specifikace SG/CD nebo SG/CE-konec citátu. To jest, že minerální olej této specifikace nemůže uškodit. Jinak vždycky říkám, nalej tam nejlepší olej, kterej si můžeš dovolit-myslím tím polosysntetiku. Plná syntetika má jen tu výhodu, že to můžeš okouřit hned za studena. PTD P.S. Jak se obecně říká: Není ani tak důležité jaký olej tam leješ, ale hlavně aby tam nějakej vůbec byl... -
"-- skrytý --" 19.01.00 15:51
« Re: Olej
Já tam liju Mogul Forte GX PRO (originál se lije do Felicií a Octavií prej) a mýmu 2.0 EFi náramě chutná (taky tam nějakej litr doleju !!!). Doby kdy jsem tam lil lepší olej jsou pryč, protože tomu motoru to je stejně jedno (obrazně). Mám špatný gufera na ventilech, takže to nějakej olej taky smlsne, ale dle mýho tenhle druh Mogulu stačí (ověřen pro vozy s katalyzátory). Olej měnín radši tak mezi 7.500 - 8.000 km.