PEUGEOT - obecne
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
« Re: P306 - koupit či ne?
Vyzkoušet veškerou elektriku, řazení zpátečky, přední nápravu a pokud je všechno O.K., pak do toho. Ještě jedna drobnost - dosáhne manželka spolehlivě na pedál plynu? Např. na modelu 1998 je to pro ženy s malou nohou trochu problém. Jinak se to řídí pěkně, je to hodně měkké auto, zvláště když má k tomu ještě vysokoprofilové Pirellky (nejměkčí gumy, co se dělají). Je z toho slušně vidět, dá se s tím parkovat, zvláště, když je to hatchback. -
« Re: To ace2
Tak jsem s tím ted jel. Otec samozřejmě kecal. Chová se normálně a jedinná pravda je, že je tvrdší než 405 ale stále podstatně komfortnější, než konkurence. Protáhnul jsem s tím pár okresních silnic a na dálnice jsem jel 190 víc sem nemohl, protože otec začal vřískat :-) No zase si něco vsugeroval :) -
« Re: To ace2
Jo jo je pryč. Nakonec šla za 130... škoda jí. Byla fakt exkluzívní. Děda jí měl jako novou a otec to od dědy koupil když to měla najeto 20 tis km (po 4 letech) a otec s tím najezdil do asi 62 tis km. Vše na ní bylo původní. Uvažoval jsem, že jí od otce koupím, jenže už nechci druhé auto nad 1,850 ccm. Škoda jen, že neměla klimu, s klimou by to bylo bezkonkurenční.
No jinak otec se 607 není příliš spokojen a tvrdí, že byla 405 pohodlnější a přes nerovnosti, že přejížděla pohodlnějí. Dle jeho slov prý na nerovnostech 607 "nadskakuje" a že myslel, že bude plavnější a než že se bude takhle na nerovnosetech zvláště v zatáčce chovat, a že jí chce prodat a že si měl koupil toho Jaguara (Což jsem mu jak asi víte pořád říkal). No se 607 jsem ještě pořád nejel, nějak mi jí nechce půjčit. A ty kousky co jsem s ní jel mi to přišlo jako naprosto vyhovující auto bez ničeho negativního. Tak nevím co si vymejšlí. Nejdřív nadával, že má porouchanou klimatizaci, protože se mu pořád mlží okno, tak mu bylo vysvětleno, že když má klimatizaci hozenou na přední sklo a pak jí vypne, tak holt se vlhký vzduch začne kondenzovat na předním skle. No tak to pochopil a ted zase ten podvozek. Pořád na tom autě hledá chyby... Tak nevím co zamejšlí -
« Re: Další místa do Partnera
motor...pridavna jednotka nebo chip. jednotka bud komunikuje s ridici jednotkou nebo ne. podle toho se lisi cena i vykon. +/- od 108 ps do 125 ps. kroutak od 125 Nm do 165. chip se pohybuje v podobnych relacich a je mozna i levnejsi (jak kde). jednotka je namontovana za cca 5 min a je mozno ji kdykoli odendat (napr. pri zarucni prohlidce v autorizovanem servisu), chip je natvrdo a jedna se o preprsani orig. softu nejakym modifikovanym. precipovat auto je prace cca na 3 hod. -
"-- skrytý --" 08.08.02 09:39
« Re: proc diesel?
peekaa: no jo, to znám, ženský si na to rychle zvyknou, že se nemusí tolik řadit...
V původním TP je jen jeden majitel, nebo víc? Jestli jeden, vůbec nic bych neřešil a vzal to. Jinak, nejlepší řešení je milé auto sebrat, a zajet s ním na prohlídku do servisu, kde to pak budeš servisovat. Slušnému prodejci by to nemělo v žádném případě vadit, pokud se cuká, je to divné. Samo tu prohlídku zacvakáš, ale zas taková pálka to nebude. A řeknou ti o tom autě nejvíc, vč. toho, nakolik se jim ten stav tacho zdá reálný. Hodně zdaru.... -
« proc diesel?
Zní to možná trochu srandovně, ale diesel proto, že manželka nerada řadí. Starším automatům moc nevěřím a tak jsem zvolil naftový řešení :-).
Přesně stejnýho pežota má totiž jedna moje kamrádka, která s ním už najela víc než 50T (a koupila ho jako ojetinu se 100T) a přitom jezdí tímhle stylem. Nastartuje 1-2-3-4-5..........neutrál+vypnutí motoru. Je fakt že to není ve městě, ale mezi vesnicema, ale tomu motoru to nějak očividně nevadí - na pětku dře od 40 do 120.
PS: Původní TP tam je, serviska ne...
PeeKaa -
"-- skrytý --" 07.08.02 09:42
Jo, je to pravda. Nevím, jak u těch novějších modelů, ale u těch starších elektrika nic moc. Ale nepřijde mi zas o tolik horší než u jiných starých krámů, to si nevybereš, každé starší auto má holt něco...
No, nedá doložit. Je to dost mladý auto, to k tomu není původní TP??? A případně serviska, oni si na to venku dost potrpěj. A za tuhle cenu by to teda mělo být k tomu.
Jináč, když je to auto pro manželku, a tedy druhé do rodiny, to najezdí tolik, že pro ni chceš diesela? A navíc 306-ku, nebyla by 206-ka lepší (resp. postačující)? -
Doložit se to asi nedá, ale já bych odhadl, že to sedí. Tipuji že to bylo 2. auto do rodiny a řídila ho nějaká pipka. Aspoň stav interieru by tomu napovídal :-)
Ještě jsem slyšel, že pežoty maj obecně "slabou" elektriku - je to pravda nebo jen nějaká pomluva?
PeeKaa -
« P306 - koupit či ne?
Ahojky,
mám možnost koupit P306 D (ten slabší) - 5 dveří - najeto cca 60T (rv 1997) - dovezeno z Fr a opraveno (dobře) po menší kolizi - cena cca 150T.
Jinak žádná zvláštní výbava - snad jen lepší přední sedadla.
Jít do to nebo ne - bylo by to auto pro manželku - jak se to řídí? Na co si dát bacha? Dík.
PeeKaa -
« Re: autodiagnostika motoru
oddie: ohledne zamku diky za nabidku, vzhledem k tomu, ze pokud se nepletu, bydlis v praze a ja v pardubicich, tak to radsi koupim na vrakaci. navic rodicum se nechce do takovy zbytecnosti cpat prachy, mozna se koupi jen ten jeden (to, ze k tomu autu budou tri klice matku nesere :)) jinak pazout jde v pondeli do servisu, tak uvidime, co s tim je. meli jste s priznakama pravdu, cuka to, chcipe to, huli, a nejspis i zere. navic z prevodovky tece volej ... proste supr qalitni kara :/