PEUGEOT - obecne
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
« nafta x benzin
Peugeot je v povedomi vetsiny motoristu vyhlasen spise naftovymi nez benzinovymi motory. Zajimaly by me vase nazory a zkusenosti prave s temi benzinovymi, konkretne s temi, ktere se montuji do 306 Combi, uvazuji o koupi a preci jenom u osobaku jsem spis priznivce benzinaku. Diky! -
« Re: 106 xnd
Já mám něco podobného u 309. Při rychlosti asi 80 km/h se mi rozcuká volant, pak to přestane a začne zase až při 120 km/h. Ještě horší je to při brždění. Kola jsem nechal vyvážit, brzdy mám nově opravený, tlumiče se zdají O.K. V servisu měli auto zvednutý a žádnou závadu nebjevili. Na geomerii náprav to taky moc nevypadá, protože se pneu sjíždějí pravidelně. Je to dost nepříjemný, hlavně při tom brždění, ale vyhazovat peníze za opravy metodou pokus - omyl se mi moc nechce. Má někdo nějakou radu? Diky. -
« 106 xnd
Lidi,nemáte náhodou nekdo zkusenosti s lozisky predni napravy,respektive-cuka mi rizeni jako by byla nevyvazena kola, ale neni to tim,protoze to dela i pri pomale jizde.Nehreje se to,myslim tedy,ze to nejsou ani kousle valecky.Moc uz toho tedy nezbyva.Dalsi dotaz,jak doma opravit nesvitici ovladac topeni,jezdim hodne za tmy a dost me to stve. dik. -
« Re: servisni knizka 205, 306
...vim. mam doma knizku na 205 (original) a 306 (a 405) kopii (resp. jedna se o orignal - cesky
preklad, ale v hrozne kvalite, 405 to same). jinak na ty starsi se to bude shanet blbe, to je jasne. zmus se optat u Peugeotu v koline, tam jsem to kdyzsi ja shanel. Auto Svec Kolin Havlíčkova 600,
Kolín, Havlíčkova 600, Kolín, tel: 0321/25284, 713088-89, fax: 0321/26009. hodne zdaru. michal. -
« Re: 607
607 je peknej hnus. Francouzi zjevne okopirovali svetla S-klasy, aby svuj smejd ve vyssi stredni tride dostali opticky na roven tridy luxusni - dost ubohej trik, doufam, ze to nebude nikdo kupovat. Interier 607 je cosi ve stylu Mazdy-jedny z nejhorsich interieru vubec, jinak ale *nejsem* proti Peugeotu zaujatej, pouze vim, ze delaj zaostaly auta... -
« Re: 306 XR motor 1.4 r.v. 1995
Ja koupil ojetou 306-ku 1.8 a je pravda kdyz jedu sam, je to zbytecne silny, (kazdou chvili hvizdajici gumy), ale po dalnici se neda nevynachvalit. I se spotrebou 7.1 l / 100 km v prumeru 140-150 km / h. Po meste ale spotrebu jeste nemam spocitanou (radsi?).
P.S. Nema nekdo el. schema napojeni pridavnych svetel? Francouzi maji kabely rozvedeny, ale bez planku me to je k nicemu. (mam verzi XT) Dekuji i za pripadny odkaz na WEB -
« Připravovaný Peugeot 107 a 307 na rok 2001
Na adrese [odkaz] a
[odkaz] jsou obrázky nové řady Peugeotů. Je z toho vidět, že PSA zcela opojena úspěchem 206-ky teď začne dělat všechny modely na jedno brdo. Začalo to už novou 607-kou. Zadek 307-ky se trochu inspiroval u Fiatu Bravo. Začíná se to podobat i nové línii Fordů. V roce 2000 asi budou všechna světla špičatá a každé auto bude vajíčko.
-
« Re: 206 XR Presence 1.1
...ja jsem jel XR 1.1 Presence pouze pri predvadeci jizde. takze nemuzu moc soudit. svezeni velice pohodlne, auto je mnohem vetsi zevnitr, nez z venku. v 1.1 ma solidni odstuch (je mala a lehka), skvela ucinnost brzd... pohoda, jazz. tohle je strucna charakteristika: motor: 1.1 (60 k/44 kW), typ karoserie: 3 a 5-ti dveřová, standardní výbava: airbag řidiče, imobilizér,
tónovaná skla, pásy s programovým upoutáním, výškově nastavitelný volant, dělené sklopné zadní sedadlo 1/3-2/3, pylový filtr, příprava na rádio + 2 reproduktory, digitální hodiny + indikátor servisního intervalu, posilovač řízení, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektrické ovládání
předních oken, variabilní sedadlo s úložným prostorem, otáčkoměr, nárazníky v barvě karoserie... pro vice informaci se koukni na [odkaz] recenze je na periskopu: [odkaz] cena je od 299 tis. myslim si, ze je to fakt dobre auto a pri vyberu motoru je potreba uvazit k cemu je auto primarne urceno. jestli do mesta pro jednoho, nebo na vikendy pro 4. stastnou ruku pri vyberu preje michal.
-
« Re: vyroba
Prvni mesto na Francouzskych hranicich s Nemeckem je Mullhouse, kde je obrovsky areal Usine-Peugeot, kam je odbocka primo z dalnice a vedou 3 pruhy tam a tri zpatky a tam vyrabeji 306-ky, ale kupodivu taky 206-ky, protoze jich na parkovisti za plotem maji asi tak desitky tisic - pokud jsem na tu dalku proti slunci byl schopen rozeznat, co to tam vlastne stoji :-) -
« Re: nove kousky...
Mam 306-ku a moc me zajimaji obrazky i technicke detaily 307-ky - kde se to da najit ??? Ne, ze bych si ji mohl koupit, ale ciste ze zajmu, kam se * design a technika, co zustalo atd.
Mimochodem nevi nekdo o levne moznosti pridelat do 306-ky z r. 1997 meric okamzite spotreby paliva ? -
« Re: 306 XR motor 1.4 r.v. 1995
Koupil jsem ojetou 306-ku 1.6 z roku 1997, to je 90 koni. Kdyz v tom jedu sam, je to zbytecne silny, kdyz jsem vezl 3-clenou rodinu a kufry do Spanelska, je to uplne akorat a dekoval jsem si, ze jsem si neporidil 1.4 motor. Ujel jsem 3400 km se spotrebou 7.36 l / 100 km a to jsem vetsinou jel 140-150 km / h. Jinak to takhle nalozeny jede do mirneho kopce bez problemu 160, pro rovine 180.
Teplota motoru se po 5 minutach ustali na 90 st. a v srpnovem horku po 1000 km ujetych km za den se rucicka teploty ani nehne, motor neztraci vykon. Takze moje rada: pokud s tim autem chces jezdit sam nebo ve dvou nenalozeny a maximalne po republice, klidne vem 1.4-ku. Pro rodinu a zavazadla ani nahodou, pokud si nechces pripadat jako v embecku. Na OB-leasingu nabizeji 2 roky stary vraceny leasing 1.4 ky za 225 000: vzhledem k zarucenemu povodu je to dost dobra nabidka.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Startuje vždy spolehlivě, na volnoběh to drží počítač na 900 otáček. Motor se rychle zahřeje na 90 stupňů a pak na nich drží přesně i v srpnovém jižním horku 1000 km v jednom kuse a necítím v naloženém autě žádné výkyvy ve výkonu.
Průměrná spotřeba pro 3 osoby + plno zavazadel
7.36 l/ 100 km při jízdě neekonomickým způsobem:
140-175 km/h po dálnici střídané s popojížděním v zácpě. Naložené to jede 160 km/h i do mírného stoupání, plyn na podlaze jsem neměl nikdy. Motor je hlučnější, abych slyšel dobře autorádio, muselo motor přeřvávat. Nedostatek tažné síly motoru jsem nepociťoval nikdy. Těch 140-175 km/h to jede po rovině na 4000 - 5000 otáček.
Jinak při běžné jizdě po silnicích I. třídy
má motor klidný chod při 2500 - 3000 otáček po rovině a do kopce. Živá akcelerace se projeví přes těch 3000 otáček.
To, co dělá požitek z jízdy, je však chování v zatáčkách. Tu specialitu 306-ky, natáčení zadních kol, zřetelně cítíte v táhlých serpentinách, tam to výrazně zvyšuje stabilitu a ruší nedotáčivost.
306-ka je už od pohledu nízká a široká a tím dobře sedí na silnici.