PEUGEOT - obecne

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot

• « 00 Reagovat !

foto

19.10.99  09:01

« Re: nafta x benzin

diky, zadnej dalsi nazor?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.99  18:28

« Re: nafta x benzin

Mám 306-ku s obsahem 1586, sice hatchback, nikoli Combi, ale pro tyto účely je to fuk.
    Startuje vždy spolehlivě, na volnoběh to drží počítač na 900 otáček. Motor se rychle zahřeje na 90 stupňů a pak na nich drží přesně i v srpnovém jižním horku 1000 km v jednom kuse a necítím v naloženém autě žádné výkyvy ve výkonu.
    Průměrná spotřeba pro 3 osoby + plno zavazadel
    7.36 l/ 100 km při jízdě neekonomickým způsobem:
    140-175 km/h po dálnici střídané s popojížděním v zácpě. Naložené to jede 160 km/h i do mírného stoupání, plyn na podlaze jsem neměl nikdy. Motor je hlučnější, abych slyšel dobře autorádio, muselo motor přeřvávat. Nedostatek tažné síly motoru jsem nepociťoval nikdy. Těch 140-175 km/h to jede po rovině na 4000 - 5000 otáček.
    Jinak při běžné jizdě po silnicích I. třídy
    má motor klidný chod při 2500 - 3000 otáček po rovině a do kopce. Živá akcelerace se projeví přes těch 3000 otáček.
    To, co dělá požitek z jízdy, je však chování v zatáčkách. Tu specialitu 306-ky, natáčení zadních kol, zřetelně cítíte v táhlých serpentinách, tam to výrazně zvyšuje stabilitu a ruší nedotáčivost.
    306-ka je už od pohledu nízká a široká a tím dobře sedí na silnici.
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.99  09:23

« nafta x benzin

Peugeot je v povedomi vetsiny motoristu vyhlasen spise naftovymi nez benzinovymi motory. Zajimaly by me vase nazory a zkusenosti prave s temi benzinovymi, konkretne s temi, ktere se montuji do 306 Combi, uvazuji o koupi a preci jenom u osobaku jsem spis priznivce benzinaku. Diky!
  • « 00 Reagovat !

foto

12.10.99  15:43

« Re: 106 xnd

Já mám něco podobného u 309. Při rychlosti asi 80 km/h se mi rozcuká volant, pak to přestane a začne zase až při 120 km/h. Ještě horší je to při brždění. Kola jsem nechal vyvážit, brzdy mám nově opravený, tlumiče se zdají O.K. V servisu měli auto zvednutý a žádnou závadu nebjevili. Na geomerii náprav to taky moc nevypadá, protože se pneu sjíždějí pravidelně. Je to dost nepříjemný, hlavně při tom brždění, ale vyhazovat peníze za opravy metodou pokus - omyl se mi moc nechce. Má někdo nějakou radu? Diky.
  • 00 Reagovat !

foto

11.10.99  16:19

« 106 xnd

Lidi,nemáte náhodou nekdo zkusenosti s lozisky predni napravy,respektive-cuka mi rizeni jako by byla nevyvazena kola, ale neni to tim,protoze to dela i pri pomale jizde.Nehreje se to,myslim tedy,ze to nejsou ani kousle valecky.Moc uz toho tedy nezbyva.Dalsi dotaz,jak doma opravit nesvitici ovladac topeni,jezdim hodne za tmy a dost me to stve. dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.99  07:13

« Re: servisni knizka 205, 306

...ted mi jeste napadlo, ze na 205, 405 a boxera (u vsech starsi modely) vydala grada. [odkaz] michal.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.99  07:12

« Re: servisni knizka 205, 306

...vim. mam doma knizku na 205 (original) a 306 (a 405) kopii (resp. jedna se o orignal - cesky
    preklad, ale v hrozne kvalite, 405 to same). jinak na ty starsi se to bude shanet blbe, to je jasne. zmus se optat u Peugeotu v koline, tam jsem to kdyzsi ja shanel. Auto Svec Kolin Havlíčkova 600,
    Kolín, Havlíčkova 600, Kolín, tel: 0321/25284, 713088-89, fax: 0321/26009. hodne zdaru. michal.
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.99  16:27

« servisni knizka 205, 306

Nevite nekdo o servisnich knizkach na 205, 306?
    Prodejny, zasilkove sluzby atd. Dekuji za kazdou informaci.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.09.99  17:02

« Re: 607

607 je peknej hnus. Francouzi zjevne okopirovali svetla S-klasy, aby svuj smejd ve vyssi stredni tride dostali opticky na roven tridy luxusni - dost ubohej trik, doufam, ze to nebude nikdo kupovat. Interier 607 je cosi ve stylu Mazdy-jedny z nejhorsich interieru vubec, jinak ale *nejsem* proti Peugeotu zaujatej, pouze vim, ze delaj zaostaly auta...
  • 00 Reagovat !

foto

17.09.99  19:39

« 607

Videli jste uz novou 607-ku ? Mne se docela libi, ale rekl bych, ze je velice podobna Mercedesu S, ale mozna je to jenom muj pocit. A jak se libi vam ?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.99  13:30

« Re: 306 XR motor 1.4 r.v. 1995

Ja koupil ojetou 306-ku 1.8 a je pravda kdyz jedu sam, je to zbytecne silny, (kazdou chvili hvizdajici gumy), ale po dalnici se neda nevynachvalit. I se spotrebou 7.1 l / 100 km v prumeru 140-150 km / h. Po meste ale spotrebu jeste nemam spocitanou (radsi?).
    P.S. Nema nekdo el. schema napojeni pridavnych svetel? Francouzi maji kabely rozvedeny, ale bez planku me to je k nicemu. (mam verzi XT) Dekuji i za pripadny odkaz na WEB
  • 00 Reagovat !

foto

17.09.99  10:44

« Připravovaný Peugeot 107 a 307 na rok 2001

Na adrese [odkaz] a
    [odkaz] jsou obrázky nové řady Peugeotů. Je z toho vidět, že PSA zcela opojena úspěchem 206-ky teď začne dělat všechny modely na jedno brdo. Začalo to už novou 607-kou. Zadek 307-ky se trochu inspiroval u Fiatu Bravo. Začíná se to podobat i nové línii Fordů. V roce 2000 asi budou všechna světla špičatá a každé auto bude vajíčko.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.99  07:18

« Re: 206 XR Presence 1.1

...ja jsem jel XR 1.1 Presence pouze pri predvadeci jizde. takze nemuzu moc soudit. svezeni velice pohodlne, auto je mnohem vetsi zevnitr, nez z venku. v 1.1 ma solidni odstuch (je mala a lehka), skvela ucinnost brzd... pohoda, jazz. tohle je strucna charakteristika: motor: 1.1 (60 k/44 kW), typ karoserie: 3 a 5-ti dveřová, standardní výbava: airbag řidiče, imobilizér,
    tónovaná skla, pásy s programovým upoutáním, výškově nastavitelný volant, dělené sklopné zadní sedadlo 1/3-2/3, pylový filtr, příprava na rádio + 2 reproduktory, digitální hodiny + indikátor servisního intervalu, posilovač řízení, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektrické ovládání
    předních oken, variabilní sedadlo s úložným prostorem, otáčkoměr, nárazníky v barvě karoserie... pro vice informaci se koukni na [odkaz] recenze je na periskopu: [odkaz] cena je od 299 tis. myslim si, ze je to fakt dobre auto a pri vyberu motoru je potreba uvazit k cemu je auto primarne urceno. jestli do mesta pro jednoho, nebo na vikendy pro 4. stastnou ruku pri vyberu preje michal.
  • 00 Reagovat !

foto

14.09.99  15:34

« 206 XR Presence 1.1

Ahoj, nema uz nekdo nejake zkusenosti s 206 s 1.1 motorem? Vykon, vlastnosti, pohodli a tak?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.99  14:34

« 604 604 604

Najde se nadšenec který by chtěl 604 SL 2.7 se šíbrem, klima, el. okna, servem, 230 km/h a škaredým lakem?
    Parkuje v Brně.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  11:50

« Re

Peugeot-obecne stoji za HO...!.Praskaj lanka od spojky (vlastni zkusenost),je to francouz
    (Bolsevicka zeme),kvalita zpracovani 4-,po 4tis.km
    koncis s loziskama v kolach,kulove cepy po 10tis.km taky v pr....!!Proste si to kupte!!
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  11:43

« Re: vyroba 306*/307

o 307 jsem pouze slysel. ani dealeri nic nevi... a o 306ce... je vyroba jeste v anglii, nebo uz jen ve fr. spanelsko uz je zrusene, to vim.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  11:08

« Re: vyroba

Prvni mesto na Francouzskych hranicich s Nemeckem je Mullhouse, kde je obrovsky areal Usine-Peugeot, kam je odbocka primo z dalnice a vedou 3 pruhy tam a tri zpatky a tam vyrabeji 306-ky, ale kupodivu taky 206-ky, protoze jich na parkovisti za plotem maji asi tak desitky tisic - pokud jsem na tu dalku proti slunci byl schopen rozeznat, co to tam vlastne stoji :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  11:04

« Re: nove kousky...

Mam 306-ku a moc me zajimaji obrazky i technicke detaily 307-ky - kde se to da najit ??? Ne, ze bych si ji mohl koupit, ale ciste ze zajmu, kam se * design a technika, co zustalo atd.
    Mimochodem nevi nekdo o levne moznosti pridelat do 306-ky z r. 1997 meric okamzite spotreby paliva ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.09.99  10:57

« Re: 306 XR motor 1.4 r.v. 1995

Koupil jsem ojetou 306-ku 1.6 z roku 1997, to je 90 koni. Kdyz v tom jedu sam, je to zbytecne silny, kdyz jsem vezl 3-clenou rodinu a kufry do Spanelska, je to uplne akorat a dekoval jsem si, ze jsem si neporidil 1.4 motor. Ujel jsem 3400 km se spotrebou 7.36 l / 100 km a to jsem vetsinou jel 140-150 km / h. Jinak to takhle nalozeny jede do mirneho kopce bez problemu 160, pro rovine 180.
    Teplota motoru se po 5 minutach ustali na 90 st. a v srpnovem horku po 1000 km ujetych km za den se rucicka teploty ani nehne, motor neztraci vykon. Takze moje rada: pokud s tim autem chces jezdit sam nebo ve dvou nenalozeny a maximalne po republice, klidne vem 1.4-ku. Pro rodinu a zavazadla ani nahodou, pokud si nechces pripadat jako v embecku. Na OB-leasingu nabizeji 2 roky stary vraceny leasing 1.4 ky za 225 000: vzhledem k zarucenemu povodu je to dost dobra nabidka.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…