PEUGEOT - obecne

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot

• 00 Reagovat !

foto

04.01.01  07:37

« 106ka

po kolika tis. km se ma menit olej u 106, motor 1.4?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.01.01  18:45

« Re: Jsou to momentálně nejlepší francouzská auta!!!

Souhlasím, já mám 607Pack 3.0 automatuž 2 měsíce a nechápu, co maji lidi na Mercedesech.
  • 00 Reagovat !

foto

24.12.00  16:23

« vanoce

preji vsem peugeotakum hezke vanoce, at pod stromeckem najdete neco uzitecneho pro Vase auto, at nam to vsem hezky jezdi a at jsme vsichni vice v pohode. michal
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.00  23:27

« Re: 306 - 406 -> Jakub

Mám 406 HDI a nic horšího jsem neřídil. Nejvíc
    mě vytáčí chroupání a velmi nepříjemný pocit při
    řazení rychlostních stupnů.Odstupňování převodovky
    je pro město naprosto nevhodné. Po městě se jezdí
    na trojku. Věnec volantu zakrývá některé kontrolky. Rádio Clarion s CD má velmi nízkou
    citlivost. Základní verze má tak chudou výbavu,
    že je to až hanba.Digitální hodiny se pozdí
    za týden o pět minut. Podotýkám, že vozidlo jsem
    koupil nové a najel s ním 9500 km. Před tím jsem
    měl P 605 SRDT starý 10 let a dodnes mě mrzí že jsem ho prodal a koupil 406 ku. Jde samozřejmě o
    subjektivní názor ale já to vidím bohužel přesně tak.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.00  23:10

« Re: Prosím o radu

Měl jsem jednou stejný problem u 605 SRDT.
    Bylo to po umytí motoru arvou. Otáčkoměr chvíli
    šel a pak zase ne. Tak už jsem arvu nikdy
    nepoužil a vše bylo OK. Nyní mám 406 HDI
    a vzpomínám na zlaté časy s 605. To bylo auto!
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.00  09:20

« Jsou to momentálně nejlepší francouzská auta!!!

Peugeot 607 je jedním z nejkrásnějších Peugeotů v historii.Podle mne se mu konečně podaří prolomit hranici smůly,se kterou se francouzské automobilky v segmentu vyšší střední třídy tradičně setkávali.Do budoucna přibude mnoho zajímavých novinek.Nejdříve se nám představí nová 307,která mě zaujala mohutnou přední částí,trochu nostalgie na auta 30.let.Potom nás čeká nová 807,na podzim 2001.O rok později dostane nástupce model 406 a také Peugeot má vstoupit do segmentu terénních automobilů.Dost možná,že se dočká sériové produkce studie z letošního března Peugeot 607 Féline!Takže pozor ať se nám z toho nezamotá hlava.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.00  09:55

« Re: Peugeot 607

Přesně tak Hafíku. Předtím se mi taky vůbec na fotkách nelíbil její předek, prostě mi to k Peugeotu nesedělo. Ale pak jsem měl v už v červenci štěstí a pár 607miček jsem měl tu čest vidět na silnicich a srdce se mi okamžitě rozbušilo, nevím jak to udělali, ale ten předek ve skutečnosti vypadá úplně skvěle, kdežto na fotkách nic moc, prostě Peugeot :-). Taky jsem si mohl přečíst první test, testovala ho Švýcarská TCS (obdoba naší ABY).

Testovaný vůz: Peugeot 607 2.2 HDi Luxe

Cena: 57900 CHF

Motor: Obsah - 2179 cm, Výkon - 98 kW/160 PS při 4000 ot./min a točák 314 Nm při 2000 ot/min.

Váha: 1706 kg
    Zabezpečení: Airbagy - všude :-) i na zadních oknech

O výbavě se nebudu rozepisovat, to už všichni známe, snad si jenom dovolím přeložit jednu větu: "Pocitu jako kdyby jste řídili Cadilac uvěříte okamžitě, protože Peugeot se svou základní výbavou nechává konkurenci z Německa a ze Švédska daleko za sebou."

Výsledky testu (max. 4 hvězdičky)

Vnitřní prostor: *** (kritizují prostor nad hlavami na zadních sedadlech (?), který je 93 cm)

Komfort: *** (kritizují tvrdost podvozku, až na V6 motory, kde je automaticky nastavitelná tvrdost pérování)

Výbava: **** (NO COMMENT)

Výkon: *** (V tom jim dávám za pravdu TDi od VW mají navrch.)

Jízdní vlastnosti: *** (nelíbilo se jim točení volantem ve městě - veliký poloměr otáčení - 11,9 m)

Zabezpečení: **** (ale kritizují podprůměrnou kvalitu brzd)

Cena: ***1/2

Jinak ještě psali kolik bude stát údržba na 100 000 km: ****

Jinak další motory jsou benzinové a to:

2.2l (116 kW/160 PS)

3,0 l V6 (152 kW/210 PS)
  • « 00 Reagovat !

foto

26.10.00  08:47

« Re: Peugeot 607

Taky se mi libil, videl jsem jej na autosalone Wevi v Havirove minuly tyden. Bohuzel byl na otaceci plosine, a proto jsem se nemohl podivat dovnitr.
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.00  08:24

« Peugeot 607

Včera jsem měl možnost si jej na vlastní oči prohlédnout v autosalonu Peugeot. Jedním slovem - nádhera. Design hodný francouzů, působí majestátně, ne však jako např velké německé vozy neohrabaně, měl nenápadnou grafitovou metalízu. Interiér opravdu luxusní a přestože celkově dost tmavý (tmavá kožená sedadla, tmavá až černá palubka), působil na mě velice přívětivým dojmem. Jenom mě zarazilo bílé podbarvení budíků, nějak mi to nepasovalo k interiéru a poslání vozu. Celkově dojem mimořádně bezpečného, komfortního vozu. Bohužel nevím nic o motoru, protože tam neměli žádné údaje, asi čerstvě dovežený kousek. Zajímavé je, že v časopisech mě až tak moc nezaujal vnější design, připadal mi jako uměle zvětšený vůz do patřičných rozměrů daných třídou vozu, ale skutečnost na vlastní oči je úplně jiná. Viděli jste jej také?
  • 00 Reagovat !

foto

24.10.00  17:02

« milan.65 a m

Souhlasim :-) MI16 jsou celkem držáky, sehnat dneska dobrou XU9JAx...btw. nakonec se podarilo...
    M: koukam stranky fachaj jak maj :-) asi si taky udelam reklamu... vice info na www.tuning.cz/peugeot205 haha :-)))) jak je jinak?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.00  22:16

« Re: Peugeot 205

Vzhlem k neuvedení motoru B-D,tak pouze podvozek.
    Silent. uložení před. stabil., spodní čep= celé rameno, koroze brzd. trubek, jehlová ložiska zad. nápravy, táhla řazení.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.00  22:10

« Re: Prosím o radu

Na 99% je to snímač, cenu z hlavy nevím něco mezi 1200-7000 Kč :-), ta horní mez platí pro 405 Mi16.
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.00  09:00

« Peugeot 205

Chtela bych koupit ojety Peugeot 205. Muze mi nekdo poradit, na co si mam dat pozor (jake jsou slabe stranky)? Muj e-mail: e_losenicka@zdas.cz. Predem dejuju!
  • 00 Reagovat !

foto

23.10.00  06:46

« Prosím o radu

Můj Peugeot 605 2,1 SVDT má problémy s otáčkoměrem. Občas otáčkoměr funguje, ale většinou ne. Měl už někdo podobný problém a jak závadu odstranil. Díky
  • 00 Reagovat !

foto

20.10.00  07:45

« Poraďte

Chtěl bych po letech provozu očistit kontakty konektorů v motorovém prostoru a konektory samotné. Jsou dost zašpiněné šmírem, možná to má vliv na to škubání, pokud někde není ideální kontakt. Mohl by mi někdo doporučit nějaký šikovný prostředek, nejlépe spray, na základě vlastní zkušenosti? Aby se mi pak pažout vůbec rozjel. Stačí při tom odpojit minus pól baterie? Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

19.10.00  21:26

« Peugeot 309

Rozmyslam o kupe P309 1,6l z 1987. mate snim dake skusenosti? Budem hlavne vdacny za veci na ktore si mam dat pozor aby som potom do toho stale nevrazal prachy
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.00  08:30

« Re: klínový řemen

Dneska škublo, ale otáčky nekolísají.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.00  18:19

« Re: Taky Fiat škube

Nazdarek.Ja samozrejmne vim,ze jsou dva typy lambdy,ale prave proto sem doporucoval ji odpojit,aby bylo jasne,jestli je v haji,nebo ne.Ja si myslim,ze je to uplne jedno,jestli zacne posilat signal hned po tzv.samoohrevu,nebo po zahrati vyfuk.plyny.Kazdopadne,kdyz se odpoji,hned clovek zjisti,jestli je OK.Jestli je v *,posila do ridici jednotky blbosti a motor strasne blbne.Kolisa a neda se s nim skoro ani rozjet.Ja sem radil to odpojeni z toho duvodu,protoze vim,ze to neni zadna laca ji koupit.Ja sem byl totiz takovej vul,ze sem ji chtel ocistit,a trosku sem poskodil tu citlivou povrchovou vrstvu a byla v haji.Nova origos stala cca 9000 Kc a v Boschi sem jo koupil pres Web s 10% slevou za asi 3200 Kc.Ale presto diky za reakci.Mas v tomhle samozrejmne pravdu.
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.00  10:49

« klínový řemen

Minulý týden se mi začalo ozývat při startování studeného motoru pískání. Napnul jsem řemen, pískání zmizelo, kolísání volnoběžných otáček také a od té doby mi ještě 106 neškubla.
    Něco podobného je v rubrice: OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.00  22:03

« Re: Taky Fiat škube

S tou sondou to neni uplne pravda, sondy jsou 2 typy, s výhřevem 4 dráty a bez 3 draty. Pokud ma sonda vlastni ohřev je zahřáta skoro okamžitě. Original diagnostika bere ze sondy napětí v mV v rozsahu 0-1000 mV chuda-bohata. Da se to změřit meřákem, ale na to musi v servisu /značkovém/ hned přijít diagnostikou. Problem bude jinde. My jsme ted řešili podobnou zavadu na P 405 s prvním typem řízeneho vstřikováni kod motoru BDK2 /je součástí VIN/,a měl špatnou ind. cívku. V jinem servisu mu vyměnily sondu a vymlatili katal.a to nepomohlo.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…