PEUGEOT - obecne
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot
-
"-- skrytý --" 27.11.01 12:37
« Re: 309 alebo 405?
Koukal bych především na stav a na cenu, o výbavu bych se staral až potom. Jo, ten diesel dost váží, hlavně při parkování je to znát (mám ho taky bez serva...). Ale pokud dostaneš pěkné auto v základu za super cenu, není zas tak těžké to servo dodělat. -
Pokud nejsou po havárii určitě nebudeš mít u 309 a 405 problémy s korozí. Pokud mají již něco najeto tak u obou typů zlobí poloosy (klapou)a trvanlivostí manžet na nich. Na 405 občas odejdou ložiska v zadní napravě - oprava za 5-6 tis. Občas se také odlepují skla z reflektorů a pak do nich teče. V převodovce moc nevydrží sychrony občas si pak škrtají zuby na 2 a 3. Jinak OK -
1.9D je uplne super, nasa ma najazdenych 450tis km a keby sme stocili tachac na 250, tak to ani nezbadas :-) 309 ma pozink, ale tazko povedat, kde vsade. Predna kapota pozink ma, zadne piate devere nie, podbehy neviem, lebo uz su opravovane (neboj, diery v nich neboli, ale boli dostrielane od kamienkov, tak maju novy nater). 309 mozem iba podorucit, 405 som nemal moznost vyskusat. -
« 309 alebo 405?
Zdravim vsetkych Peugeotistov! Rozmyslam nad kupou starsieho Peugeota.Chcel by som sa spytat ci aj 309 mali pozinkovanu karoseriu ako 405-ky? 405-ka sa mi viac paci ale pocul som, ze ma castejsie problemy so zadnou napravou.O 309 som pocul zatial len dobre veci- najme s 1,9D je vraj velmi spolahliva. -
« Re: 406 Break (HDI 81kW)
bob_: To Ti pekne dekuju :o)))
all: Jestli levnejsi, to vazne netusim, mel jsem sice super nabidku na ALHAMBRU, jenze se mi vice libil ESPACE a tak jsem chvili pockal a pres leto jsem s nim mesic jezdil. Byl to 2.2dCi, sice prima auto, velky, docela i pohodlny, ale jinak hroznej nakladak, to me nejvic zklamalo. No a nejblize k memu srdci bylo nejake kombi. Passat se doma moc neosvedcil, (povestna kvalita TDI-cek dostala hodne na zadek a i kvalita servisu PORSCHE-PRAHA je mirne receno na dve veci...), zkratka, nakonec vyhrala 406, moc se mi libi a hlavne, od doby, co mame doma Lagunu 1.9dTi, tak nechci jiny, nez Francouzsky auto, mekky, pohodlny, ale sedi v zatackach ze i chlapci v Audinach a Bavoracich cumej...he he he:o))) -
No ja bych se take za P406 v HDi81kW nestydel.
Ani motoricky a ani designem. Me se totiz strasne
libi jak 405, tak i 605 a 406. Jsou to podle mne
velice krasna auta... No a to HDi neni sice zavodak,
ale pro caste cestovani je good.
Urcite jsi nedudelal "spatne". Mozna by se dalo
sehnat levnejsi auto, mozna by se dalo sehnat
hezci auto (pro nekoho), ale urcite neni P406 auto
za ktere by ses musel stydet. Maximalne se musis bat, ze ti ho nekdo corne :-( -
Dekuji M! Vazne jsi me potesil. O Passatu i Lagune jsem hodne uvazoval, ale protoze tata ma jedno (jako limuzinu) a mama druhy (jako hatchback), mit doma dalsi stejne auto, ikdyz kombi by se mit nechtelo. Jinak ma to prijit koncem mesice listopadu, vybava je standardni ST (aut. klima, radio s CD, alu. kola... atd) plus tazne zarizeni, to cele v barve modra CHINE a bezovy (zluty) velur uvnitr. To, ze je to "stehovak" mi vubec nevadi, libi se mi americke porekadlo: "bigger means better", navic od jara budeme mit s pritelkyni konecne vlastni byt, a tak se "stehovak" bude hodit. Jo, a taky si nemyslim, ze vypada stare, naopak, jako kombik ma nejlepsi linii na trhu, C5 vypada spis jako MPV, Mondeo se mi nelibi no atd... -
ahoj "silnej dieslaku". bud v klidu. ja bych se na tvem miste na auto tesil. moc. 406ka je skvele auto. bezesrandy. prostorne, spolehlive, vyborny podvozek a jestli mas 110ti konove hdicko, neni co resit. jede skvele a malo zere. podle meho je to idealni auto. takove akorat. pro rodinu muze byt 307 mala, pro nekoho tvarove neprijatelna, ale urcite moderni. 406ky jsou, jak jsem rikal akorat ve vsech smerech a 607 je uz velika a draha lod. urcite jsi neudelal chybu. myslim, ze hlavni nevyhodou 406ky je jeji "starsi" vzhled. ale auto jsi urcite pred objednanim videl, tak fajn. urcite ji facelift na jare 99 prospel, ale laguna je inovovana, c5 je funglovka, passat se taky snazi a mondeo je taky nove. do 407 dlouho a proto je blbost nekupovat 406. mam zkusenosti s hdi 90 ps. neni to buhvijakej zavodak, ale je to idealni na delsi cesty. vpredu i vzadu. kombik bude vetsi stehovak, zase mas na to silnejsi motor. kdy to bude? v jake vybave a barve? -
« 406 Break (HDI 81kW)
Ehm... při akci "Sedm dní PEUGEOT" jsem si objednal 406 Break (HDI 81kW) a protiúčtem jsem dal své stařičké Toledo 1.9D (1995). Jak tak ale čtu, moc kladných ohlasů na tohle auto tu není, mohl by mi prosím někdo objektivně říci, co mě čeká, až mi to auto za měsíc přijde? -
« Re:
Problem je,že vetšina stříkaček hlásí při spalování plynu závadu regulace bohatosti směsi a solidní firma to ví.Lambda není určena na spalování plynu a zblbne soft závadou.Navíc 405 je na toto dost citlivá a stříli do sání. Už jsme měnili několik roztžených komor sání(1500,-kč),řeší to zpětná klapka ale není to 100%.