PEUGEOT - obecne

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Peugeot

• « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  19:30

« Re: autodiagnostika motoru

No já si vyndám z motoru, maximálně tak baterku :-) pan Mačejovský sídlí kde ?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  18:45

ace: Pokud si vzpomínám, tak na těch V8 motorech se jeho místo nemění, takže jeho demontáž není ve většině případů složitá. Nech to ale na odborníky, který to už dělali, aby sis nevymontoval náhodou něco jinýho :-)) Slyšel jsem velmi dobrý reference na servis pana Mačejevského.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  16:55

No naštěstí olej nežere vůbec. Jenom benzín :-) (a moje peníze) A už jsi ho někdy z Cadillaca vyndaval ?
  • 00 Reagovat !

foto

23.07.02  16:30

« Autorizovany servis

Chtel bych se zeptat ma nekdo z Vas zkusenosti se servisem PEUGEOTU ve Stodulkach. Auto jsem koupil u koncesionare v Pisku ale ted bydlim v Praze a tak by se mi tenhle servis celkem hodil. Mate nekdo nejake negativni zkusenosti s timle servisem predem diky za odpovedi.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  09:31

ace: U tebe je EGR přímo na sacím potrubí. Setkal jsem se ale i s tím, že EGR normálně makalo, ovšem ten kanál v sacím potrubí byl tak zazděnej dehtem a sazema z výfuku, že to bylo houbelec platný. Stane se to tehdy, když EGR otvírá i při relativně studeným motoru, kdy je to sání ještě tak studený, že se zevnitř rosí a ty saze se na tu vlhkost chytají. Někdy je problémem i dlouhodobě nesprávně fungující termostat. Ještě více se tento úkaz projevuje, jestliže motor již bere olej a tedy vykazuje větší množství sazí ve výfuku z něj pocházejících.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  09:12

Aha ono je ti vidět, takhle od pohledu, že se něco hejbe ? Jo, je tam roura co k ËGR vede a je přesně tam jak říkáš. Nicméně rouru jsem lokalizoval, ale ne samotné EGR. No tak uvidíme. Nicméně nějaká výkonová ztráta se mi nezdá. Jede jak o život.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.02  08:54

Tak to newim, ceny neznám. Hlavu bych si s tím ale nelámal, pokud visí zavřenej... Vidíš na něj, když zvedneš kapotu? Je někde mezi sacím a výfuk. potrubím. Nech nastartováno a přidávej plyn, uvidíš, jestli se na něm něco hejbe...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  08:49

Äha konečně někdo kdo mi to vysvětlil. A co obnáší výměna EGR. Prý je to spotřební věc, jako je třeba kat. Je to obtížné vyměňovat ? A jak se tak pohybují ceny ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.02  08:36

Ace: nevim jak u benzínu, ale u dieselu: při volnoběhu zavřenej, při zvýšení otáček otevře, při plném plynu opět zavře. EGR ventil přepouští část spalin z výfuku zpět do sání (taková propojka mezi sacím a výfukovým potrubím), takže pokud nezavírá při plném plynu (z čehož ten můj podezírám), motor nedá plný výkon. Pokud by zůstával viset otevřený stále, asi by to bylo poznat na volnoběhu. Pokud zůstává trvale uzavřen (to by mohl být tvůj případ), má to jen trochu větší emise.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.02  08:29

Oddie: Vysvětli mi funkci EGR a jeho negativní činnost, pokud by vadně fungovalo. Jinak spotřeba se mi zdá hodně dobrá a nezvyšuje se.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.07.02  07:53

Hm. Mně naštěstí žádná kontrolka nesvítí, páč diesel té elektroniky zrovna moc nemá. EGR má sice taky, ale asi ho ucvaknu, mám totiž podezření, že sice správně otvírá, ale při plném plynu nezavře.
    capriman: nějaký zámky dveří k P309 bych možná doma dal dohromady (a kdybych se hodně nudil, tak ti je případně i přestavím na jeden klíč)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.02  22:50

2prof: me to nijak zvlast nevadim to spis rodicum :)) Ja s tom autem zatim moc nejezdim, ale vzhledem k tatikove tendenci odkladat veskery problemy jsem nechtel moc riskovat, ze se to nekde sesype, a ja si pak od nich nebudu mit co pujcovat... (jinak to auto je v ukazkovym stavu - zamek u ridice je zalepenej izolackou a musej se nejdriv odmykat dvere u spolujezdce apod. :)) Jinak co to sviti, tak jsem s tim jeste nejel, protoze rodice byli pryc, ale prej se to chova normalne. Kamos to komentoval tak, ze je potreba to zavyst do servisu, aby to za litr zapojili na pocitac, kterej zjisti, ze odesla kontrolka :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.02  18:59

Jo mě taky svítí. "Engine service soon" Hlasí chybu EGR, takže na to peču. Auto šlape jako hodinky, nic nežere funguje jak má a spotřeba je nízká. No a když to bude něco zásadního tak se ozve jinak. Olej, voda atd...
  • « 00 Reagovat !

foto

22.07.02  18:53

capriman: A tobě to vadí, že to svítí? Jezdil bych dál a sledoval to, co se změnilo. Výkon, spotřeba, pravidelnost chodu, studený a teplý starty, či chován po vypnutí. Mezi námi to může být i proto, abys taky jednou navštívil "odborný značkový servis", kde sice žádnou zásuvku nenajdou, ale když už tam jsi, tak si pohotově vymyslí 100 000 důvodů, proč a za co tě zinkasovat. U mýho auta to taky svítí. Vyměnil jsem děravou hadičku od PCV ventilu, neboť to syčení už nebylo normální, a bylo po svícení. A ejhle, zas to svítí! No tak alespoň provádím to, co provádět podle manuálu mám, ale nikdy neprovádím, tedy kontroluju stavy provozních náplní a uklidňuju se, že víc pro to dělat nemohu a až budu mít jednou čas, tak se na to kouknu.
  • 00 Reagovat !

foto

22.07.02  16:10

« Diagnostika a servis

No já byl ve "značkovém" servise Peugeot,kde jsem chtěl nechat diagnostikovat motor a dopadl jsem tak,že borci hledali 1.5 konektor na diagnostiku,který stejně nenašli!Vyměnili jednu podtlakovou hadici za 120Kč a tvrdili mi že vyčistili alespoň všechny konektory celkem za něco málo přes 600.- no ale poněvadž mi to nedalo...tak jsem se na to v Sobotu díval...na konektory snad ani nešáhli!!! Jen ta hadice byla vyměněná.Teď ale potřebuji radu kde najdu ten konektor?je to 1.9i GTI 205ka... Jo a nakonec mi ještě tvrdili že asi ví čím to je "chybí KAT" aha ale on u tohoto typu auta NIKDY nebyl.. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.02  21:54

S tou lamdou to jenom odhaduju. Když hodnoty s Lamdy jsou mimo povolené hranice, tak to může hodit závadu na motoru. Pokud je špatná lamda, tak to může mít tyto příznaky:

1. Vyšší emise (nepoznáš)

2. Může začít stoupat spotřeba 3. Pokud je už na odpis, tak se houpou otáčky motoru

4. Auto může nelineárně akcelerovat

5. Může občas zaškubnout motor.

Mno pokud se ti zdá, že nic takového nepozoruješ. Tak netuším. Otec sice kdysi měl dvě 309 a dodnes na ní nedá dopustit, ale všechno to byla 1.9D. Tedy takové věci na ty se v motoru nehrálo.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.02  21:41

a pokud je to lambda, co to pro me znamena? vo tech novejch motorech plnejch elektronickejch sracek fakt nic nevim ..
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.02  16:23

« Re: Tak ...

zajed si do Pribrami k AutoCerny a bude vse OK, nejlepsi kobncesionar Peugeotu jakyho znam
  • 00 Reagovat !

foto

21.07.02  16:21

« 607

Cau lidi! Nevi nekdo, jaky se chystaji zmeny na 607ce pro rok 2003. V zari se zacina vyrabet novej modelovej rok, a proto by mely bejt uz nejaky zpravy. btw ma nekdo zkusenosti se motor 2,2(benzin) s aut. prevodovkou?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.02  14:54

« Re: to m

:o) jo, tim pcr myslim zastoupeni modre, nikoli zelene.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…