FIAT - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Nové Punto
Přesně tak jak píšeš, už sem ho taky viděl naživo a první dojem je velice kladný, přestože se mi na obrázcích nelíbil.Ze předu hodně zmohutnělo a není to na škodu, nový motor 1.3 MultiJet bude bomba tak snad se to projeví na prodejích, i když současné Punta teď přibývají jako houby po dešti, zřejmě kvůli těm slevám... -
« Tipo 1.6ie - chcípe mrcha
Zdravím všechny. Mám problém. Mohl byste mi někdo poradit?
Jsou tu dva příznaky, který začaly úplně současně.
1) dokud je motor studený(cca 3-5 min) neudrží otáčky a chcípne.Na prvních 2-3 křižovatkách se musí držet otáčky plynem.
2) analogový budíkový ukazatel okamžité spotřeby(žroutmetr) ukazuje dost velkou spotřebu. Pohybuje se neustále v horní polovině a pohybuje se jen nepatrně. A to pořád i po zahřátí.
Opravář u kterého auto je, dělá spíš starší auta, takže neumí s počítačem. Měl tam nějakého známeho co má měřící počítač a když ho zapojili, tak ukazoval že je počítač v autě pořádku.
To by bylo dobré, ale kde tedy může být ta chyba?
Můžete mi prosím někdo nějak poradit?
[odkaz]
Díky -
nove punto: Hodne automobilek meni svuj vyraz.
Tedy alespon u nas v evrope. Hovorim hlavne o
Toyote, Honde... A proc to delaji? Ponevadz chteji
prodavat auta. Stejne tak i Fiat musi prodavat
auta ne zbankrotovat. Holt meli nekolik komercne
neuspesnych modelu, tak ted musi udelat neco, co
poleti. Muzou bud zkusit nejakou bombu, super prevratny design,
nebo neco, co jim zaruci uspech, protoze je to podobne
ostatni masove produkci. Na nejake prekvapeni
a zkouseni jiz asi nemaji penize a akcionari naladu,
tak holt apadnou do sedi :-\ Holt asi priste presedlam
na Alfu (156 se mi fakt libi ;-)) -
Adyn 21.05.03 10:36
Samozřejmě se mi taky stává, že se mi model napřed nelíbí a pak zjistím, že je nejhezčí a nebo že udal směr všem ostatním (např. TIPO). Ale tohle není ten případ. Nové punto není něco co tady ještě nebylo a musím si na to zvyknout, ale nakopak něco obyčejného co mají všichni ostatní a už je to poněkud okoukané. Staré Punto byl malý sympatický dravec s přimhouřenýma očima, nové má výraz, když to trochu přeženu, rozšafného poloimbecila. Nemám rád usmívající se auta... -
Adyn 21.05.03 07:41
« Nové Punto
Co říkáte na nové Punto? Nejsem si jist jestli mu ty větší oči (světla) sluší. Na první pohled jsem myslel že vidím nějakýho korejce... Začínám mít dojem, že design fiatů se ubírá směrem, který se mi moc nelíbí. Už nepřekvapují, ale spíše kopírují se zpožděním 1 roku. -
Adyn 19.05.03 17:34
« Re:
Připadá. Teď jsem si vzpoměl na skvělou reklamní akci Fiatu: Když v '94 vyběhla felda a škodovka na ní dělala reklamu s tím, že ji pověsila do vzduchu za dveře (jistě si všichni vzpomínáte) tak to ukazovali nejen v televizi ale jednu takhle přímo pověsili na Staroměstkým náměstí. No a fiat nelenil a o kus dál vystavil svoje auta se sloganem "bezpečně na zemi"... -
« Re: Punťo HGT
V příplatkové výbavě se píše Paket abarth:
přední a zadní nárazník, boční prahové lišty s logem, spoiler, kola 185/55R15 s logem, hliníková rukojeť ruční brzdy a rámeček řadící páky, řadící páka v černé barvě s hliníkovými prvky a logem, hliníkové pedály, prahové lišty, volant v dvoubarevné kůži. Za to 80 nedám. Jo kdyby tam byly i nějaké mechanické věci, tak snad. Ale za pár škorpionů nee. To si je tam nalepím dodatečně za pár korun :) -
Kit Abarth osahuje jiné sedadla jak přední tak zadní, sou v nádherné modré barvě a sou to téměř soutěžácké anatomy.Dále kola, ale nevím jak velké, přední a zadní nárazník,prahy, opravdický hliník v interieru a na prazích, volant, řad. páku, zadní spoiler, výfuk ( koncovku? ) a možná sem na něco zapoměl :-) Nevím kdes bral informace, ale ty sedadla tam fakt sou perfektní -
Abarth kit neobsahuje jiná sedadla, jen obtisky na sedadla. Pokud to není pravda, pak jsou špatné všechny informace, které je možné zjistit. A dávat 80 tisíc za jiná, ale stejně velká kola, jiné spojlery, pár kožených a hliníkových blbinek s obrázkem škorpiona? kdyby to bylo za 20, tak asi jo, ale 80 ani náhodou. Střešní spojler bude z Abartha :) -
jůůůů, on to někdo prohlížel :)
ty jsi měl asi dost času, já jen nakoukl, takže jsem se díval spíš obecně. Gumy neznám - uvidím, jestli to bude taková hrůza. teď mám micheliny Pilot GT a ty jsou vcelku koukej.
Podložky budou, nápis zkontroluju. Ještě na to přijde zadní spojler. Ono od makaronů nejde čekat, že to bude 100%.
Cena je skutečně skvělá. Když jsme cenu dali dohromady, zaklapl jsem hledí a přestal uvažovat jiných možnostech. -
Díval sem se na to tvoje HGT ve středu, ještě než ti hom přivezli a jestli můžu doporučit, tak ty pneu Firestone co tam sou bych hodil do šmelcu a pořádně to obul, neškodily by ani podložky pod kola.Dále bych reklamoval křivě nalepený nápis FIAT na kufru, vzpadá to děsně a na středovém panelu u spínače varovných blinkrů není dostříklý ten hliníkový nástřik.Jinak přeju hodně spokojených km, autíčko je to pěkné a za tu cenu... -
« Servisní manuál na Coupé turbo 20v
Vážení přátelé,kdo mi poradí zda-li existuje český servisní manuál nebo CD na Fiat coupé turbo 20v.Ptal jsem se v zn. servisu a tvrdili,že v češtině nic takového není.Mél jsem možnost prohlédnout v italštině ale není to ono.Díky za odpověd,Jirka -
« Re:
no to se u nas tak rika, kdyz je nekdo chudy, tak se rika, ze vazi 50,60, 70 kg i s posteli. Ale jinak si myslim, ze problem se spotrebou bude spis tim motorem. U tech 1.6 se vzdy rika, ze dost zerou. I kdyz kolega s 1.6 jel na Mont Blanc ve 4 lidech s prumerem 7.5 l. Co ho znam, tak tam mel porad plny kotel. -
« PUNTO - pazvuky
Ahoj fiataci, prosim o radu. Mam PUNTO, najeto cca 20 tis. km,vcera se zacalo pri jizde po nerovnosti ozyvat vzdy takove kovove klepnuti(zrejme nic vazneho). Vypada to, ze zvuk jde od LZ dveri, mam podezreni, ze klepou dvere v zamku. Kdyz zkousim dvere v klidu (jestli nejsou volny), nic nikde neklepe. Pred par dny jsem byl na gar. prohlidce, kde mj. zamek i panty promazali ... Docela me to otravuje. Muzete mi nekdo poradit, co by mohlo byt pricinou? Dekuju. -
« Re: 1,9 JTD
Proc by mela byt 4 litry blbost, ja sam s 1.8 benzin mam za 4 roky prumer 6.4, kdyz jedu dalkove, mam i 5.5 litru. Jsou tady lidi, kteri s 1.9 TDI jezdi z Opavy do Olomouce s prumerem 3 litry. Co se ti na tom nezda ? Jet jako hlemejzd to zrovna nemusi znamenat, ze nekdo brzdi provoz, staci jet predvidave a s prehledem. Nerozumim ti, nejdriv tady napises, ze je to kram a pak napises, ze se ti Fiaty libi. Mas v tom vubec jasno ? ALe zajimalo by mne vazne, co jsem predvedl s ladouH, ze to vypovida samo o sobe. -
« Fiat Tipo 1.4
chtěla bych se zeptat jestli má někdo zkušenost a uměl by poradit s touto závadou na Fiatu Tipo 1.4 ie DGT. Normálně za jízdy auto najednou chcípne a trvá asi tak 20 min. mež se dá znovu nastartovat a pak zase jede bez problémů. Taky se mi zdá, že trvá dost dlouho než se zahřeje motor. -
« Re: Fiat Tipo 1,6 i.e.
Kdysi jsem mel TIPO 2.0 GRANTURISMO a jeden cas jsem mel skoro stejny problem - po mirnem zahrati motoru vybehly otacky. Opravdu to byl cidlo teploty. Original stal asi 500 Kc, BOSH byl cca 2 x drazsi, ale drzel. Tato zavada me dost potrapila ale diky ni jsem poznal, ktery mechanik je fakt dobrej a ktery si to jen mysli ... To cidlo totiz jednou fungovalo a jednou ne. Jeden odbornik me dokonce chtel natlacit do vymeny ridici jednotky, ja bych to ze zoufalstvi mozna i udelal, ale co me odradilo bylko, ze bych musel auto postradal asi 14 dni. To neslo. Nakonec to pro jednoho mechanika s nejakou diagnostikou bylo otazkou ani ne hodiny. Myslim, ze by to mohl byt i Tvuj pripad. Ted bych si na tuto zavadu troufnul i sam. To cidlo bylo totiz krasne pristupny ... Ahoj a hodne stesti. -
« Re: Fiat Tipo 1,6 i.e.
Som majiteľom vozidla Fiat Tipo 1,6 DGT cat. i.e.
66kW DOHC, r.v.1988. Mám problém s vysokými voľnobežnými otáčkami. Keď je motor zohriaty na prevádzkovú teplotu, otáčky sú 1200 - 1400 / min.
Keď je motor studený a vonku sú teploty pod nulou,
otáčky vybehnú až nad 2500 / min.
Ak mi niekto vie poradiť, prosím napíšte.
Ďakujem Braňo. -
« Tipo 1,7D
Prodavám Tipo bez papírů, neměl by někdo zájem? Je to 1,7D , rok 1990, stř. okno, centrál, el. okna, digitál, tmavá modrá, celkově zachovalej a udržovanej, motor je výbornej, pneu téměř nový, ale zadní blatníky(již tradičně) jsou pryč. Je to dovoz z Belgie r.1993. Kdyby někdo měl zájem tak může zavolat na mobil 737916687. -
« výměna motoru Uno
Ahoj, nejsem sice Fiaťák, mám Forda, ale kámoš má Uno 1,0 a nechal si tam přehodit motor 1,5. Podrobnosti můžu ještě dodat. Vo co de? Není někde na webu schéma elektro těchto dvou motorů?
Přebývá mu tam totiž hodně drátů a neví co s tím.
Ty motory jsou z roku 86(1,0 monovstřik) a 87(1,5 čtyřbod). Hlavně mi nenadávejte, já jen zprostředkovávám. Díky. -
« Re: Stilo 3D + příručka na Uno
To Nadšenec: Schéma elektrické instalace tam je, ale má 14 stránek. Nadšenec jsi ty, já už tolik ne, takže skenovat by se mi chtěla tak 1 strana, ale čtrnáct... Když sem udáš mailovou adresu, tak se ti ozvu a můžeme se domluvit, kam ti pošlu celou knihu i s těmi schémátky. -
« Stilo 3D + příručka na Uno
Ahoj, líbí se mi Stilo 3d (jezdím sám, ale zato hodně, 60-70t za rok). Máte někdo zkušenosti, jak je to u Stila s kvalitou a výdrží? Nejde mi o ty německý kecy ve stylu "horší dílenské zpracování", ale fakt o zkušenosti. Jednoho fiata doma máme, manželka má Punto 97, celkem spokojenost, akorát už 2x odešly silentbloky zadních ramen a měnil se výfuk. Jinak nic, a to jezdí hlavně couračky. A druhá věc: doma mám knihu Údržba a opravy Fiat Uno (KOPP). Stálo to kdysi pětikilo a už pár let mi to k ničemu není. Nechtěl by to někdo z vás nebo z okruhu vašich známých?
-
« Re: Novinky?
No ono se neni cemu divit. Fiat asi opravdu po Multiple zvaznel a asi je to pro zvyseni prodeje dobre. Vetsina nema rada ulety a ac byla Multipla vevnitr genialne vyresena a na svoji velikost v ni bylo uplne more mista, vnejsi design byl mirne receno extravagantni (me se docela libil, dokonce jsem ji chtel jednu dobu koupit) a na to trochu dojela. Je to skoda, protoze to auto bylo fakt vymakany. Myslim, ze Stilo je povedene, ale spis ten 3dver. Kazdopadne umirnenejsi design by mohl privezt dalsi zakazniky (alespon v to doufaji) a to zejmena s novymi Multijet motory.