FIAT - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT

15.12.98  16:08

« Re: Fiat 500/600

Jsi muj kluk camele, taky jsem ho dlouho schanel , nakonec jsem ho objevil totalne rozpadleho v jedne zahrade, ale mam ho. Nicmene jedna sance pro Tebe by tu byla. V Cakovicich na Praze 9 jsem ho dvakrat videl, byl to Fiat 600, nejspis typ D,(mel vetracky ve dverich) takze neco mezi rokem 1960, a koncem vyroby 1970. Videl jsem ho tam dvakrat, jak ho tam mr.... nejaky asi 14-ti lety kluci, stal primo na ulici a byl myslim modre barvy. Kdyz jsem ho tam potom kolikrat hledal .. bez uspechu.
    Snad budes mit vetsi stesti. Jestli by jsi mohl sehnat nejake ND, ci materialy o F500/600, ci si jenom tak pokecat. Pis na mail: xvovt1@tf.czu.cz

15.12.98  14:47

« Fiat 500/600

Nevíte někdo, kde by se dalo levně koupit toto krásné auto?

11.12.98  15:55

« Weekend

Hezký Weekend Vám všem.

10.12.98  17:52

« Elektrony na Fiat Bravo

Ahoj vsichni nadsenci Fiatu. Potreboval bych se zbavit skoro novych originalnich elektronu na Bravo/Brava 14" 165-175/65/14. Muzu knim prodat i pneumatiky Michelin 165/65/14. Jsou velmi málo jeté.Jestli chcete tak se ozvete na mail: P.Bartosek@zlin.vutbr.cz nebo mobil 0603/490374

JTF 10.12.98  07:18

« Re: Nová Alfav Romeo 145/6

na adrese www.quattroruote.it v asi tak 2-3 měsíce starém čísle jsou fotografie a nějaké základní informace.

09.12.98  13:24

« Nová Alfav Romeo 145/6

Přátelé! V německém AMS, asi č.24, jsem zahlédl první fotku nástupce této řady. Nejsem ale takový šílenec, abych dával 140 korun za 1 obrázek. tak jsem ho jen zběžně prohlédl. Nevíte někdo, kde se dají sehnat nějaké info nebo foto těchto autíček? Díky.

08.12.98  15:22

« Re: Nova Brava/o

Ver mi, ze to auto fakt jede. Byl jsem prekvapenej, protoze jsem si myslel, ze si dvanactistovka s pres tunu vazicim autem neporadi. A poradila si ! Radio pri jizde hraje mnohem lip nez to predchozi. Neni to teda vrchol HIFI, ale pro me uz celkem stacilo.

JTF 08.12.98  11:30

« Re: Nova Brava/o

To Tě svezli s Bravou 80 16V? Já jsem měl bohužel smůlu, protože napadlo hodně sněhu a předváděcí jízdy se nekonaly,takže jsem si ji akorát důkladně prohlédl uvnitř. Líbilo se mi že použili kvalitnější plasty,prodloužily sedáky,vylepšili rádio(už tam není ten odklápěcí díl)a spoustu dalších věcí a celkově na mě Brava působila hodnotnějším dojmem. Ten prodejce mi tvrdil že ten nový 1,2 16V motor jede lépe než původní 1,4 12V, prý je ještě tišší a má téměř o 1,5l nižší spotřebu a nižší zák.pojištění.Docela mě překvapilo že základní verze je celkem slušně vybavena:Airbag u řidiče,el.ovl.oken,centrální zamykání,otáčkoměr,nárazníky+zrcátka v barvě,servo,stropní svítilna i nad zadními sedačkami,dělěné zadní opěradlo a rádio s RDS+4xrepro to vše za cenu 334.900Kč.Že bych prodal Punto?!

08.12.98  09:22

« Nova Brava/o

Tak jak se vam o vikendu jelo v Brave ? Mne se to moc libilo. Bal jsem se, aby se to vubec rozjelo ! Kupodivu to celkem frcelo. A to pohodli neni taky k zahozeni.

07.12.98  08:49

« Fiat Tipo - problemy

Prosim o radu vsechny znalce a odborniky.
    Mam Tipo 1.6 ie DOHC (rv. 90).
    Problem c. 1
    Po vymene olejoveho cerpadla se z motoru se po jeho zahrati ozyva hluboky bublavy zvuk - kazdy mysli, ze je to diesel!
    Byl jsem ve FIATu v Prostejove, ale mechanici jenom poslouchali motor a rikali, ze snad nejake lozisko nebo ze je neco spatne dotazene.
    Problem c.2
    Ve vstrikovaci jednotce byl misto krokoveho motorku k o r k o v y spunt = zatka! Vsichni se divili, ze to vubec jezdi! Po vymene spuntu za krokovy motorek obcas dojde po vyrazeni rychlosti na neutral ke zhasnuti motoru - jen kdyz je teplota na teplomeru aspon na 70'C. Cim to je?
    V tom FIATu mi to ani nenapojili na tester s tim, ze pro DOHC nemaji software.
    Co mam delat?
    Za vsechny rady predem dekuji.
    HV

04.12.98  18:36

« Fiat Tipo

čau všichni fandové italských strojů
    Potřebuje zjistit jméno firmy která provádi
    chip tunning u vozů FIAT Tipo 1.6ie
    Prosím pošlete mi zprávu na e-mail
    krcmar@post.cz

04.12.98  13:01

« Brava 80 16V

Doufám že budou dělat předváděcí jízdy, hrozně mě zajímá jak to může s tímhle 1,2 16V motorem uhánět nebo naopak.

04.12.98  12:29

« Weekend

Přátelé, blíží se weekend, přeji Vám pokud možno hezké prožití těchto chvil a třeba se uvidíme v některém z autosalonů F I A T . Čau všichni.

JTF 04.12.98  09:36

« Díky

Pro Mária!))Díky za návod,raději to nebudu zkoušet.Nějak mi nefunguje mail.Měj se,Jarous.

JTF 04.12.98  08:34

« Dny otevřených dveří

Ahoj příznivci "italů", tento víkend tj.5.-6.12. se konají dny otevřených dveří u všech autorizovaných dealerů zn.FIAT. Budou předvádět inovované modely Bravo,Brava.Už se těším!

02.12.98  16:11

« Re: Punto versus Brava

Díky za odpověď. Trochu víc se přikláním Bravu TD 75. Nechám se v něm svézt, teď bude den otevřených dveří, takže je k tomu dobrá příležitost. Ještě jednou díky. Patrik

30.11.98  15:17

« uložení kol

nejlepší uložení kola je na kuželíkových ložiskách,je však citlivé na mazání odpor a teploty.

JTF 30.11.98  09:35

« Re: Punto versus Brava

Ahoj,předpokládám že chceš koupit nový auto? Volba je jasná pokud máš dost peněz. Kup manželce Bravu,je bezpečnější,tišší,prostornější a má lepší jízdní vlastnosti.Pokud se pro ni rozhodneš,nekupuj ji s motorem 1.9D.Tento motor pochází ještě z modelů Ritmo,Regata,samozřejmě po mnoha vylepšeních, ale přesto je poměrně líný a má velmi tvrdý chod(mám ale pocit že se již nedodává, ale mohli by Ti nabídnout třeba nějaký ležák ze skladu). Zato ostatní dva TD motory o výkonu 75K a 100K to je zcela o něčem jiném(obsah 1910). Jinak co se týká Punta, svoje kvality již prokázalo v hodnocení německého ústavu TUV ve spolehlivosti do tří let, kdy všechny své "osvědčené" německé držáky nechalo za sebou. Sám Punto mám ale s benzínovým motorem a zatím jsem nadmíru spokojen, měl jsem akorát možnost se projet s TD70 a nejezdí špatně, existuje ještě slabší model TD60(oba motory jsou o obsahu 1698). Přeji Ti příjemné rozhodování.

30.11.98  09:17

« Re: Punto versus Brava

Pro rozhodnutí, jaké auto koupit je asi nejpodstatnější druh jeho používání. Pokud manželka jezdí převážně jenom po městě, doporučuji menší Punto, protože parkování a celková manipulace je snazší. Výhled vzad je snadný a kufr dostačující. Pokud to má být druhé, či třetí, či ... auto do rodiny, tak doporučuji Punto s posilovačem řízení a Airbagem pro pohodlí a bezpečnost. Nazdar, zdraví Mário

30.11.98  09:11

« Re: Punto 55

Nazdar Jarouši, nevím, jaká je odchylka tachometru, ale moje Punto 1,1 jede na letních pneumatikách (175/60 R14)max.155 km/h a na zimních (155/70 R13)max. 165 km/h. Tyto rychlosti dosáhnu teprve po nějakém čase, trvá to.

30.11.98  08:35

« Punto versus Brava

Můžete mi někdo poradit. Chci koupit pro manželku auto k vánocům. Je docela nadšená FIATem. Mám vzít Punto nebo Bravu ? Chci jen diesel.
    Díky za odpověď. Pat.

28.11.98  10:47

Jo Jarouši, má představa nabývá optima -
    decentní bravo se zmiňovaným 20V Turbíčkem a bez přílišných plastů a nejlépe s označením 1.4 12V, to by byl panečku výdus na -iny a -áky. Můj kámoš kdysi míval innocenti de tomaso 1300 se vzhledem austin mini 850 a leckterý majitel vozu s dvojnásobkem oněch 1300 nevěděl jestli nemá zajet rovnou na vrakáč.

27.11.98  15:11

« Fiat Uno 1986

Nevíte někdo, kde sehnat zadní křídlo na Uno, případně snížené prahy za dobrou cenu?
    Díky.

JTF 27.11.98  13:13

« Punto 55

Ahoj Mário,
    zajímalo by mě kolik Ti to Punto jede, jestli si to teda zkoušel.

JTF 27.11.98  09:13

« Re: Poděkování

Ahoj Mário,
    dík za tip, už tam brousim.

JTF 27.11.98  09:11

« Re: Alfa Romeo 164

Alfu sice nemám, ale v Automobil revue z roku 92 je na 164 3.0V6 redakční test,píšou tam že při běžné nesportovní jízdě se s ní dá jezdit kolem 8,5 litrů, to nezní špatně a až ji budeš mít tak dej vědět.Čau

26.11.98  23:11

« Alfa Romeo 164

Zdravim vsechny, kteri vedi, ze poradme auto musi byt italske.
    Protoze nemam rad chcipaky, uvazuji o koupi AR 164 s puvodnim (2 ventily / valec) motorem 3.0V6. Potreboval bych vedet, s jakou spotrebou mam pocitat. Pokud to negdo z vas ma prestavene i na plyn, tim lepe - jezdim s plynaky uz nejakej ten rok a cenove je to vcelku slusne. Pak si lze dovolit i motor 3.0. Odhaduji spotrebu na 12 l benzinu (fabrika udava 9.9l - ha ha ha) a 15l plynu, ale chtel bych to slyset vod nekoho, kdo to ma vyzkouseny. Diky.

26.11.98  13:37

« TOP 10

A jsme v "TOP 10" nejfrekventovanějších témat v Motor Café, jen tak dále !!!

26.11.98  11:14

« Re: Uno

To sice nevim, ale taky ho mam.Po jedenacti letech, ktery ma najeto, je to opravdu hrozny.Jen 43 Kw je hruza.

26.11.98  10:37

« Poděkování

Nazdar Jarouši, děkuji Ti za Tvou pohotovou odpověď týkající se motorového oleje. V záruce jsme si nechával olej měnit ve Fiatu, ale nyní si ho vyměním sám. Shell je opravdu asi dobrá značka. K tomu Unu, co sháníš za dobrý peníz:Pokud jsi ještě neobjevil internetovskou adresu : [odkaz] , tak vřele doporučuji. Jsou zde v nabídce všechny značky v mnoha autobazarech, které se slučují právě na těchto stránkách. Můžeš si zadat jak značku, tak model i region, který Ti pasuje, nebo celou republiku. U hodně z nich je také fotografie, což je super! V dnešní době, kdy nové auta nejdou zase tak na odbyt a lidé neví co se bude dít (nechtějí investovat) je tato forma na úrovni a do budoucna je v ní podle mě naděje na dobrou koupi.Mrkni se tam, třeba si něco vybereš, Ahoj Mário

26.11.98  10:29

« Huštění pneu

Na jaký tlak mám hustit pneu 195/60 R14 u Fiat Tipo 1.6 ie?

26.11.98  09:41

« Re: FIAT,ALFA ROMEO, LANCIA

máš 100% pravdu, i já mám shodné TIPO a též je fajn.

JTF 26.11.98  08:04

« Re: Punto 55; 1108 ccm, jaký motorový olej ???

Ahoj Mário,
    z výroby máš v motoru olej Selénia polosyntetiku(10W40), takže bych tam dal zase tu polosyntetiku a myslím že Shell který jsi vybral je jeden z nejlepších. Mě také zajímalo jaký olej je nejvhodnější pro moje Punto a byla mi doporučena právě polosyntetika u prodejce vozů Fiat.
    Měj se.
    PS: pořád nemůžu sehnat slušný Uno za dobrý peníz.

25.11.98  10:41

« Punto 55; 1108 ccm, jaký motorový olej ???

Přátelé, obracím se na Vás o radu, jaký typ motorového oleje je nejvhodnější do nepřeplňovaného zážehového motoru o objemu 1,1, který mám v Puntu. Jsem rozhodnut pro značku Shell, ale nevím, jestli polosyntetika (10/40)je to pravé. Na penězích mě v tomto případě zase tak nezáleží. Chci pro relativně nový motor To nejvhodnější. Slyšel jsem, že obyčejný ojel (15/40; 20/40)je nevhodný, stejně tak jsem slyšel, že polosyntetika je škodlivá pro tak nízkoobjemový motor. Poraďte mě prosím Vás. Na Vaše příspěvky se těším...a za ně děkuji.

23.11.98  10:58

« Re: Bravo,Brava

Musím souhlasit, že Coupé je opravdu čistokrevný sportovec. S motorem 2,0 16V Turbo (dříve dodávaný) jsem najel kolem 200km a dodnes mám na něj příjemné vzpomínky. Jedinou nevýhodou (všechny sportovní auta) je velká spotřeba...........................pneum…

JTF 20.11.98  09:59

« Re: Bravo,Brava

Jestli chceš pořádnou brutalitu, zajdi do nějakého autosalonu Fiat kde mají Coupé 2.0 20VTurbo a ujišťuju Tě že něco zažiješ.

JTF 20.11.98  09:54

« Re: Croma versus Tempra

Souhlasím že uvnitř Tempra vypadá lacině, ale to místo?! Měřím 187cm a Tempru 1,4SX jsem měl necelý rok a místa je tam na rozdávání, kufr 0,5l. Je pravda že v Cromě je místa samozřejmě víc vždyť je také o třídu výš.Motor 1,4 je slabý a musíš ho dost točit aby to trochu jelo,je lepší zvolit 1.6 nebo 1,8. Jízdní vlastnosti jsou velmi dobré, auto se v zatáčkách nenaklání a je stabilní i při vyšších rychlostech. Co se týká náhradních dílů je Tempra levnější, také zák.pojištění bude levnější vzhledem k motorům, Croma je nabízena od 2.0L. Ceny na českém trhu jsou vcelku příznivé, Tempra 1.6SX kolem roku 90-92 je za ceny cca 90-120t.Kč, ale pokud to auto nechceš jen tak na chvilku raději si kup model od r.v. 5/93 kdy došlo k zásadním úpravám. Tyto modely budou samozřejmě dražší o cca 20t.Kč, ale vyplatí se to. Vozy od tohoto data výroby dovezené z německa musí mít Airbag u řidiče!!

JTF 20.11.98  09:38

« Re: Bravo,Brava

U Brava je zvýšen výkon motoru o 5kw a max.točivý moment je dosahován při 3750 ot/min, takže větší výkon a pružnost.

19.11.98  22:55

« Croma versus Tempra

Neni co resit. Croma je o 100% lepsi. Sam ji mam, je to velmi pohodlne a rychle (2.0 ie Turbo) auto.
    Tempra je uvnitr "lacina" - pouzite materialy apod. Navic nema ani zdaleka tak supr pohodlny sedacky jak Croma. V Tempre (ma ji bracha) mam malo mista na hlavu a vzadu si ani nedam nohy krizem (to v Crome v pohode jde).

19.11.98  16:55

« Re: rada

jo to nevím

19.11.98  16:54

« rada

Může mi někdo vysvětlit co to je vahadlo v motoru u felicie ??? Předem děkuji.

19.11.98  16:10

« Re: Bravo,Brava

ano bravo, ano brava, ale nic jsem nečetl o vylepšeních Bravo HGT, event. o nějaké ještě větší brutalitě...a propos nestýská se Vám chlapi po deltě HF integrale nebo po nějakém prďáckém abartu?

19.11.98  13:50

« Croma versus Tempra

Neviete mi poradit ci je lepsia a spolahlivejsia Croma alebo Tempra ? Mam zaujem o rodinne auto a obe sa mi na pohlad zdaju dost vhodne. Videl som 5-6 rocne do 200 000 Sk, je to dobra cena ? Ako je to so servisom a cenou nahradnych dielov ?

19.11.98  11:38

« Italské dny v Praze

Vloni jsem něco zaslechl o této akci - prý to měla být jízda zručnosti a orientace po Praze, někdy kolem 18 října, jestli se nepletu. Letos jsem nezaslechl uľ ani to málo. Nevíte náhodou, jaké to loni bylo a jak je to s daląím pořádáním této akce?
    diky za odpověd

17.11.98  13:25

« Uno

Nevíte někdo kolik stojí přední a zadní tlumiče na UNO 45.Díky

JTF 16.11.98  12:29

« Bravo,Brava

Co říkáte na omlazená dvojčata? Myslím že dobré bude ještě lepší. Bylo provedeno cca 700 změn, byl zesílen skelet, potlačena hlučnost, zvýšena kvalita zpracování, nové barvy, vyšší základní výbava, nové motory, vylepšený interiér, již se nebude vyrábět verze S(to jsem zvědav co to udělá s cenou). Docela by mě zajímalo proč byl nahrazen motor 1.4 12V - v zahr.testech nevykazoval špatné vlastnosti a vozy jím vybavené vykazovaly nejnižší hlučnost. Víte že na Bravy je sleva 20t.kč a když přivezete auto na protiůčet tak můžete dostat slevu až 30t.kč tzn. dohromady sleva 50t.kč - Brava 1.4SX za 319.900Kč to už nezní špatně?!

13.11.98  16:05

« WEEKEND

Hezký WEEKEND pro příznivce značky !!!

12.11.98  20:14

« UNO 45 - topeni

Vlastním Uno 45 Logo r.v. 11/89. Zajimalo by me jestli by u nej melo fungovat topení i z prostředních průduchů co jsou nad autoradiem, či jestli topí jenom od okna a nohy, jako to moje.
    Starsi modely Fiatu UNo pry topily jenom na okno a na nohy, ale nekdo mi tvrdil ze LOGO uz topi i uprostred. Je to pravda? Napiste jestli nekdo vlastnite Logo jak topi Vam.
    Dekuji.
    Tomas

10.11.98  15:15

« Re: UNO 45

Co sa tyka ceny je to na nase (slovenske) pomery relativne nizka cena, zalezi od stavu, treba si dat pozor na stav tlmicov, vyfuku a lozisk v kolesach co nie su aj tak az take tazke chyby. Motor FIRE je vyborny, zivy a usporny aj ochrana proti korozii je lepsia ako u starsieho typu UNA, samozrejme to musi byt typ LOGO (maska ako TIPO) inac je to podvod!

10.11.98  14:05

« UNO 45

Nejsem příliš movitý člověk, ale z důvodu potřeby dopravního prostředku (špatně chodím) si musím koupit auto. Ze sociálky dostanu přípěvek kolem 70 tisíc korun a za tuto cenu mě nabízí zdejší autobazar (okr.Olomouc) FIAT Uno 45, r.v.92, tří dveřový v bílé barvě, údajně nebyl bouraný a má nejeto 75 tisíc kilometrů.
    PORAĎTE MI PROSÍM, jestli je to dobrá cena. V autech se moc nevyznám, ale škodovku nechci.
    Děkuji Vám a moc Vám fandím, jste fajn, Zdraví Mirek

JTF 09.11.98  09:19

« Alfa 156

Konečně už i u nás v malém městě jezdí jedna 156, měl jsem možnost se v ní v pátek svézt, bohužel jen jako spolujezdec, jedná se o 2.0,T.S. v plné výbavě. Byl jsem mile překvapen mohutným zátahem motoru, tichostí chodu, absencí různých pazvuků a tím jak vůz reagoval na sebemší podněty řidiče. Ten šťastný majitel říkal že když s ní jezdí 220km/h po dálnici tak mu bere 13.5l/100km a při normální jízdě v pohodě kolem 9l/100km. Pokud někoho znáte kdo vlastní 156, otravujte ho tak dlouho až Vás sveze - stojí to za to!!!

06.11.98  16:23

« TOP 20

Vážení, právě dnes jsme vstoupili do TOP 20 nejpoužívanějších témat v diskusním fóru, blahopřeji.
    Všem motoristům, především však příznivcům všech Italských aut přeji příjemně strávený WEEKEND,
    Jarouši, děkuji za odpověď.

JTF 06.11.98  13:37

« Re: Marea Weekend

Do Marey Weekend se tento motor samozřejmě dodává,100% na Italský i Německý trh, nevím proč se nedodává k nám.

06.11.98  13:10

« Marea Weekend

Přátelé, nevíte náhodou, jestli se dodává do FIAT-u Marea Weekend motor 2,0 20V (používaný v Bravo HGT)? Pokud vím, tak na Český trh to možné není, co Německý, Italský, nebo Francouzský trh ???
    Kamarád potřebuje silný a prostorný automobil a fandí také Italům, děkuji.

06.11.98  13:02

« Re: srovnání : Punto - Peugeot 206

Souhlasím s tím, že 206 je sice krásné auto, ale pro potřeby "lidového" vozu se prostě nehodí. Fiat PUNTO je v porovnání daleko levnější a v této třídě je to pravděpodobně nejdůležitější parametr. Ostatními faktory (kufr,motor,prostor pro osádku ...) je Punto na výborné úrovni a to také prokazují výsledky prodejnosti v tomto i minulém roce v naší republice (nejenom).

JTF 06.11.98  09:12

« Re: srovnání : Punto - Peugeot 206

Já jsem tu možnost svézt se v 206 ještě neměl, ale jedno vím jistě, v kategorii do které patří je cenově nezajímavá, vždyť pokud budu chtít 5dv. 206 v zákl.výbavě a s nejslabším motorem zaplatím za ní skoro tolik jako za základní Bravu 1.4S(rozdíl 25t.Kč.).Rozdíl mezi zákl.cenou Punta a 206 je téměř 40.t.Kč ve prospěch Punta. Je jasné že 206 je nový model, ale tak velký cenový rozdíl je přeci jen dost velký nehledě na již prokázané kvality punťáka.Tak

05.11.98  19:26

« Fiat 128 Sport

Uvítal bych, kdyby mi někdo z vás mohl sdělit
    technické údaje a něco z historie tohoto krásného
    vozu.

05.11.98  15:47

« srovnání : Punto - Peugeot 206

Vážení přátelé,
    včera jsem měl možnost svézt se s Peugeotem 206 1,1 a jsem i nadále přesvědčen, že Fiat Punto 1,1 je ve stejné kategorii (také motorové) pravděpodobně stále na špici. Jízdní vlastnosti jsou u 206 vcelku dobré (60 PS), ale přeci jenom Punto je Punto. V interiéru mě nejvíce zklamal prostor na zadních sedadlech v úrovni hlavy. Já měřím jen 174 cm a pokud jsem se opřel o opěrku hlavy, tak jsem drhnul hlavou o klesající střechu. Při rychlejší jízdě by bylo nutno se předklonit=delší cesta problém. Punto je v tomto ohledu možná designově zastaralejší(taky se již nějaký pátek prodává), ale pro lidi prostornější. Kufr má 206 o nějakých 50 litrů menší a je to poznat. Punto má kombinaci výškově stavitelného volantu a výškově sedadla, což u 206 není možné ani za příplatek (volant sériově). Pro lepší ovladatelnost vozu sedím co možná nejníže a ve 206 jsem si nebyl tak jist.
    Kladem 206 je obrovský odkládací prostor před spolujezdcem (dvířka = potah sedadel) a také sportovní vzhled. Motor 1,4 se dělá pouze s bohatší výbavou (cca 345 tis.), kdy bych pravděpodobně volil raději auto vyšší třídy (stejná cena i výbava).
    Co vy na toto srovnání ?

05.11.98  13:48

« Re: FIAT,ALFA ROMEO, LANCIA

Zdravím všechny fandy i odpůrce aut z koncernu FIAT.Já osobně vlastním FIAT TIPO 1.4 r.v 1993. -jeden z posledních modelů.
    Byl dovezen v roce 1994 z Německa.
    Jsem s tímto vozem stoprocentně spokojen, je to bezporuchové auto a má nalítáno asi 120.000 km.-BEZ PORUCHY. Známí mi říkali, že by si radši koupili FELICII-Do té malé plechové skřípající líné popelnice bych nevlezl.
    Fandím Vám ,pište dál.

04.11.98  16:52

« Alfa 33

pro manší zmatek v kategoriích, předávám svou zkušenost s alfou i do tématu, kde se coby tifosi cítím doma.
    Alfu 33 1.7 v osmiventilu jsem měl téměř rok a z hlediska jízdních vlastností i spotřeby vzhledem k tomu, že člověk se občas rád sveze ostřejc to bylo skvělé auto. Ale ta spolehlivost - sice mne nikdy nenechala na holičkách, ale neustále vyžadovala moji péči - tu topení, tu ventilátor, tu stahování oken - elektroinstalace stála za prd. Měl jsem také tipo a je to nebe a dudy - je patrné že 33 ještě nevyvíjeli pod křídly fiatu. Když by jsi trefil na šikovný nebouraný kousek od r.94 nejlépe ze švýcarska problémy by nemusely být, ale jestli chceš jistotu sahni po něčem co má k tipu blíž - 155 nebo 145/146.

04.11.98  12:33

« Re: Prevodovka na 903 ccm motor

Mam Uno s tim samym motorem a uz jsem se na to ptal. Necha se to udelat, atrsi prevodovka stoji asi neco kolem 5 tisic korun. Je ale nebezpeci, ze se tato, operace nepovede a to by potom stalo asi nejaky ten tisic navic.

04.11.98  08:40

« Prevodovka na 903 ccm motor

Neví někdo z vás, jestli se dá na motor 903 ccm (původně Fiat 127, já ho mám v Pandě) namontovat 5stupňová prevodovka z jiného Fiatu? Ptal jsem se uľ párkrát na to a slyąel jsem asi 10x "nevím" a jednou "asi ne".
    A jeątě něco: Sháním zahrádku na F Pandu, nevíte o něčem? Nemusí být originál, stačí, aby mi tam seděla. Zkouąel jsem ąkodováckou, ale je moc ąiroká, jinou zatím ne.
    Diky za rady.

03.11.98  23:48

« Fiat Croma

Zdravím. Má někdo z Vás Fiat Croma 2,5 TD? Pokud ano tak prosím napište kolik máte najeto a jak jste spokojeni. Já mám najeto něco přes 322 tis. a jsem celkem spokojeny.

JTF 03.11.98  12:36

« Uno

Ahoj lidi,
    nevíte o někom kdo prodá 3 nebo 5 dveřový UNO 45,od r.v.87,nejlépe s původním lakem a bez koroze. Díky

03.11.98  10:14

« Jarouši

a abych nezapomněl, ty dveřní lemy na Tvém autě sice budou budit uznání, ale věřím, že zrovny Ty nejsi ten sobec vůči jiným autům. Měli bychom je nasadit těm starým škodovkám, žigulíkům, oltcitům, a také těm, co se domnívají, že chod světa by se bez jejich přispění zastavil. Tímto myslím hlavně "nafoukané dámy" s 10cm podpadky a 4cm nehty, které potřebují kolem sebe tak jako invalidé 1,20m prostoru, aby mohli přeci pohodlně vystoupit ze svého kočáru.
    No vraťme se do tématu :" Kolego, vlastnící papíry na Lancii Deltu, do "našeho" klubu patříš také Ty, poněvadž, jak jistě víš, Lancia spadá tak jako Alfa a jiné značky pod Fiat, proto jsi náš. Zájemce na ty papíry zatím neznám, ale poptám se a když tak Ti dám vědět, sleduj příspěvky klubu. Ahojte zdraví Vás Mário.

03.11.98  10:01

« Jarouši

děkuji Ti za ten fax, obrázky jsou sice celé černé, ale to podstatné vidět jde. Už se těším až si na to doma v klidu sednu a budu si v duchu šprechovat. Ještě jednou Ti děkuji a věřím, že se diskuse v "našem" klubu bude i nadále tak slibně rozvíjet.

03.11.98  09:42

« Re: Jarouši

Ahoj kolego,
    doufám, že jsi dostal můj fax. Naprosto s Tebou souhlasím(mimochodem jsem také puntičkář). Ty lemy na hranách dveří jsem v itálii viděl převážně na puntech, takže až tam pojedu tak si je určitě koupím. Jezdím tam tak 4x do roka protože tam mám příbuzné,přál bych Ti vidět ty vrakoviště, to je ráj.

03.11.98  07:54

« Vazeni pani

Tak v takejto spolocnosti sa citim vyborne! Mam Lanciu Deltu TDS r.v.90 ale ked ju porovnam s Octaviou 1.8 (sluzobnou) tak jedine plus Octavie je len objem kufra! A to je pre vlajkovu lod Skody velmi smutne. V 156ke som zatial len sedel ale verim ze raz... Zdravim vsetkych priatelov talianskych aut ;-)

02.11.98  19:36

« Re: Jarouši

Je dobre si misto parkovani snazit vybrat (pokud to samozrejme jde - napr. u supermarketu). Asi bych nikdy s novym autem nezaparkoval vedle stary 120 atp. Kdyz stojis vedle novyho, tak je vetsi pravdepodobnost, ze si jeho majitel da pozor (jinak nici i svuj lak). A nakonec, vzdyt jsme v Cechach, majitel staryho kramu si s radosti do novyho bouchne.

02.11.98  18:25

« Papíry

Ahoj...
    Vím, lezu do rubriky FIAT, ale...
    Mám papíry od Lancie Delty 1.6 HF Turbo, kterou sem totálně zboural, nevíte někdo o někom, kdo by o ně měl zájem? Mě sou bez káry na nic a tomu dotyčnýmu auto v ČR taky...
    (Je vyrobená v roce 1992)
    Dík...
    mail: kracikd@lfhk.cuni.cz

02.11.98  16:04

« Jarouši

Nazdar kolego, tak mě tak napadá : "Setkáváš se také tak jako já s bezohlednými řidiči, kteří Ti na parkovišti bouchnou svými dveřmi do Tvých a výsledek, který zjišťuji bohužel velmi brzy (jsem puntičkář)je takový, že na PP dveřích mám již 4 záseky a na LP 2 záseky. Nejvíc mě štve, že se tomu člověk neubrání a může si své auto jak chce opatrovat. Na dveřích mám samozřejmě plastovou ochrannou lištu, ta ale nepohlcuje všechny druhy dveří jiných aut. Na italských autech s italskou SPZ často vídávám na celé hraně předních dveří jemnou lemovku, která omezuje při otevření dveří poškození druhého, vedle zaparkovaného auta. Toto je celkem dobré řešení, ale uplatnitelné jenom při masivním používání, což zatím nehrozí. Přejme si, a zároveň vyzívám všechny řidiče : "OTEVÍREJTE DVEŘE SVÉHO AUTA OPATRNĚ, POŠKOZUJETE CIZÍ MAJETEK !!!", děkuji Vám.

02.11.98  11:04

« Re: Alfa 156

Ahoj Pavle, nová "Alfa 156" je opravdu skvělé auto, alespoň co se designu týče! Zatím jsem bohužel neměl možnost se v ní projet, ale věřím, že je to klasické "Cuore Sportivo". S Alfou 155; 2,5TD jsem najel pár stovek kilometrů a nestačil jsem se divit(v dobrém), jaké dělá tento motor kousky. Ten výkon byl prostě perfektní. Na internetu jsou docela zajímavé stránky na www.alfa156.com/. Titul "auto roku 1998" hovoří za vše ! Ciao Mário

JTF 02.11.98  08:39

« Re: Design na jedničku

Ahoj Mário,
    tvůj příspěvek jsem četl a díky. Hned jsem vlez pod Punťáka, ale zatím vypadá zespodu pořád jako novej. Mám kolegu, který má jako ty 55S a taky si ho nemůže vynachválit, má rok 1996 najeto 50t.km a kupoval ho nový v Praze u ItalAuto. Měl akorát problémy se zadníma lampama(brzdovky), ale byl to jen zoxidovaný kontakt u patice.

01.11.98  00:00

« Alfa 156

Tak co rikate na tohle auto? Podle me je to jeden ze skvostu italskeho automobiloveho prumyslu. Mel jsem moznost jet zatim jen v jedne Alfe - 145, 1.4, ale vazeni pratele, nesmite se ridit zdvihovym objemem, neveril jsem svym ocim (zadku) co tohle auto dokaze, to byl panecku ohen.

30.10.98  15:48

« WEEKEND

Pro dnešek končím a všem Vám přeji příjemný "WEEKEND"

30.10.98  13:24

« Re: Design na jedničku

Souhlasím s tebou, že design italských vozů je opravdu super a pro evropský (asijský) automobilový průmysl je dost důležitý. Co se týče prestiže souhlasím s Jaroušem.
    Ahoj Jarouši, četl jsi můj příspěvek v "Tady se mluví o všem možném" ze dne 26.10.? Toto nové téma "FIAT - CLUB"jsem byl donucen založit, abychom se my "fandové italů" nemuseli nahánět po všech tématech. Lidé--------pište !!!!!

JTF 30.10.98  11:21

« Jsou Fiati opravdu tak špatní?

Ahoj lidi, konečně je tady téma podle mého gusta, přiznávám bez mučení že jsem velký fanda hlavně italských aut. I když teď hodně lidí co to budou číst si asi řekne že jsme blázni, protože italové mají sice krásný design, ale nejkvalitnější jsou německá auta. Je pravda že Fiat si pokazil pověst hlavně v osmdesátých letech nepříliš kvalitní ochranou proti korozi. Všichni dobře známe Ritma, Regaty, Una, a od toho se odvíjí pohled na ostatní modely Fiatu. Ale od devadesátých let je vše jinak. Nejlépe to dokládá hodnocení německého TUV, kde ochrana proti korozi je uváděná u modelů Tipo, Tempra, Punto jako kvalitní. Co se týká spolehlivosti jde Fiat rychle nahoru např. Punto, nebo Bravo/a, tyto modely nechávají za sebou většinu německých a všechny francouzské vozy, nutno přiznat - mimo japonců. Před 14.dny se mi dostal do rukou test na 100t.km na Brava 1,6ELX. Na závěr je uveden index spolehlivosti, kde čím menší číslo tím lépe. Např. v roce 90 testovali Tipo 1,6 2xOHC a výsledek- katastrofa: - 44,5, pro srovnání 1995:Xantia 1.8SX - 33,5
    Mitsubishi Colt 1.6 - 27
    1994:Opel Astra - 27.5
    1996:Seat Ibiza 1.8GLX - 17
    Mazda 323 F1.5 - 18
    1998:Renault Mégane RT1.6 - 19.5
    Fiat Brava 1.6ELX - 8.5
    materiál: Auto motor und sport
    i němci uvádějí že to je pro ně obrovské překvapení že Brava je v tété třídě suveréně nejlepší. Dost chvály. Mějte se.

30.10.98  09:21

« Design na jedničku

Mário souhlasíš se mnou, že Italský design je prostě jedinečný ? Ostatní automobilky hojně využívají služeb studií Giugiaro, Pininfarina, ItalDesign a mnoha dalších, vědí, proč to dělají!
    Co se týče spolehlivosti a dílenského zpracování, tak podle mého názoru si hodně tato značka pošpinila jméno dovozem ojetin po převratu. Každý chtěl zahraniční auto pokud možno zadarmo, FIAT se nabízel, poněvadž je to opravdu auto pro nížší vrstvy, kterých je v této zemi největší skupina. Lidé šli po ceně a nekoukali na stav. V itálii je auto prostředkem pro dopravu a italové se podle toho k autům také tak chovají. V naší "svobodné" zemi je auto prozatím v mnoha případech členem rodiny.

30.10.98  09:08

« FIAT,ALFA ROMEO, LANCIA

Vážení motoristé-fandové italských aut, dovolil jsem si založit nové téma, kde bych uvítal Vaše názory a diskusi o všem, co se týče FIAT-ů a dalších aut italské provenience. V dosud nepřehledném množství témat jsem zjistil, že Vás je hodně a každý své příspěvky připisuje pod jiné téma. Pro Vaše radosti, starosti a potřeby (prodej aut, ND) bude sloužit toto nové téma, které věřím podpoříte svými názory (+;-)a globálně se spojíme v jeden tým, spojující podobné zájmy, děkuji Vám a už se těším na Vaše FIAT-y.