FIAT - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« X1/9 Bertone
Chlapi, na brněnským okruhu zajel při sprintu 4. čas Fiat Bertone. Stejnej čas zajelo víc než 300 koňový EVO 7 a spousta nadupanejch Japonců a Němců zůstalo za ním. Já měl za to, že Fiat Bertone je X1/9ka s motorem 1,5L 85 koní, což není žádný dělo. Může mi to někdo osvětlit? Čas byl 13,4s na 400m.
-
« Spotreba u UNA 1.0+brzdy
Zdravim, nedavno jsem si poridil UNO LOGO 1.0, rocnik 93. TEdka jsem jel dalnici-prumerne rychl.okolo 100km/h a spotreba 7 litru. Je tohle normalni? Co by se dalo seridit nebo co muze byt spatne (lambda sonda..)? Jinak se mi zdalo, ze to blbe brzdi a tak jsem to ovzdusnil (vsechny 4 kola-vzduch. bublinky nejsou, tece cista kapalina), ale je to jeste horsi. Je mozny ze bude zralej na vymenu hlavni brzd.valec? DIKY za odpoved. -
« Re: jeste neco k databazi
To Pavel_KR5: O těch odkazech autobildu vím, ale bohužel má Němčina končí na Ich habe Hunger, takže jsem tam odkazy nedával (chtěl bych tam mít hlavně české stránky a pak zahraniční, které mají svou angl. verzi). Jiank tam mají recenze na téměř všechny fiaty 90. let.
Odkaz na fiat.com a fiat.cz tam zatim nedávám z princimpu, protože to jsou snad nejhorší oficiální www stránky ze všech automobilek. krom toho www.fiat.cz je asi první adresa, kterou člověk zkouší :-) bohužel tam skoro nic nenajde :-(
S přípomínkami na stránky se mi dyžtak ozvi na mail. Zatim díky a čau. -
« jeste neco k databazi "fiat mystery"
to nadsenec> Podival jsem se pres vikend doma do svych slozek o Fiatech a nasel par dalsich odkazu, z nichz by se Ti nektery mohly hodit na Tvoji stranku.
www.autobild.de/archiv/ausgaben/2000/03/… (srovnani Marey s par dalsimi kombiky)
Vubec, kdyz na one strance udelas "suche" na Fiat, tak Ti to hodi radu dalsich clanku o novych i ojetych Fiatech, ktere vysly v AutoBildu.
www.geocities.com/motorcity/8478/fiat.ht… (Sinisha katalog - prehledova tabulka k modelum cca do poloviny 90 let)
punto.autokacik.pl (vse o Puntikovi 1. i 2. generace)
Dole na Tve strance, kde mas odkaz na cars-from-italy, by nemuselo byt spatny pridat par dalsich "obecnych" odkazu, jako napriklad:
www.fiat.com
www.edidomus.it/auto (it. mot. cas. Quattroruote se spoustou clanku o Fiatech)
Taky se nabizi pridat sekci s web-strankami prodejcu Fiat v CR, jako napr.:
www.imofa.cz
www.fiat-vavrinec.cz
www.autocentrum-dojacek.cz apod.
Mozna by navstevniky Tvoji stranky potesily i odkazy na webovske stranky mensich autoservisu Fiat (bez prodeje), jako napr.:
web.quick.cz/fiat.horak (Novy Jicin)
To by snad by vsechno. Diky za vytvoreni teto navysost uzitecne stranky. Pavel
-
« Re: MAREA WEEKEND -prosba o pomoc
Omlouvám se za pozdní odpověď.Pokud můžeš německý návod postrádat budu vděčný za jeho zaslání buď na dobírku nebo napiš jakou cenu požaduješ na mail M.KURZ@seznam.cz a já ji samozřejmě uhradím předem.Předem díky a budu rád jakéko-li technické informace o Maree Weekend. -
« Re: Fiat Tempra
to nadsenec> Pokud Tvuj dotaz smeruje na mne, tak u Tempry slo spis o par testu v motoristickych casopisech z drivejsich let (tudiz nedostupnych na webu). Ale jinak Ti muzu predat par svych bookmarku k Fiatum:
www.carsfromitaly.com/fiat/index.html (informace ke vsem vozum Fiat)
www.mot.sk/index.htm?mot/mot.htm (predstaveni a testy rady Fiatu)
www.stratosfera.cz/speedonline (clanek o Stiku)
www.whatcar.com (clanky k novejsim modelum)
www.autorevue.cz/Automobilka/Default.asp… /> (taky se tady neco k Fiatum najde).
Cau, Pavel
-
to Pavel_KR5. Diky za cenne nazory, ktere tezko nekde jinde sezenu. S tou Cromou je to tak: snazim se vse vyuzivat na 200% a to auto natahalo desitky tun materialu na domecek a ucil jsem se s nim jezdit za tech par let, nicmene krome tech motoru prakticky zadne investice. Ty vymeny motoru byly i moje hloupost, ze jsem vzdy nechal vymenit motor, protoze jsem nevedel, ze takove zavady jako protocena klikovka, spadeny rozv. remen apod se daji take opravit. Motor se vzdycky sehnal do 5 tKc a pres noc mi jej kamarad vymenil. Strasne rad bych sve polovicce koupil take Cromu,uz si take dokazi na ni za tu dobu lecos opravit, ale je problem s temi pedaly i kdyz par desitek km s ni take ujela. Ona by totiz chtela male auto, protoze je mala, ale ja mam z tech malych aut strasnou hruzu co se stane pri nehode, tak se snazim o kompromis v podobe Tempry anebo Tipa. -
to tea> Docela jsi mne pobavil ("... naprosto pohodovy a bezudrzbovy auto az na tri vymeny motoru ..."). Ale vazne, vlastnim 5 let Tempru TD, takze Ti mohu poskytnout par zkusenosti. Predesilam, ze Tempra (a taky porovnani Tempry s jinymi vozy jako Croma nebo Tipo) se tady uz parkrat pretrasala, tak se mrkni na starsi prispevky.
Co se tyce posazu ridice a vzdalenosti od pedalu, tak moje manzelka (stredni postavy) si dava sedadlo maximalne dopredu a jeste popojede nahoru a dopredu pomoci nastavovani vysky sedadla. Nevim, jak by se ji sedelo v Tempre se sedadlem bez stelovani vysky. Takze pokud Tvoje chot je mensi postavy, tak ji do nejaky Tempry radeji zkusebne posad.
Jinak prostor pro cestujici je u Tempry velmi dobry (i kdyz Croma to neni). Mimochodem Tempra a Tipo jsou prostornejsi nez jejich nastupci Bravo/Brava/Marea a to i pri stejnem rozvoru (2,54 m). Asi to souvisi s vetsimi koly, ktere u nasledne generace vozu vic ubraly z kabiny. Kufr u Tempry je velkej, ale dira do nej obcas mala, coz je bolest vsech 4-dverovych sedanu.
Jinak jeste jedna vec, co se tyce pedalu - prekvapilo mne, jak jsou blizko u sebe. Docela mi to dela problemy v zime, kdyz clovek nosi mohutnejsi boty. To by ale u manzelky nemel byt problem.
Poruchovost tohoto vozu bych dle vlastnich omezenych zkusenosti tipoval na prumer az slabsi prumer (jako slabsi prumer Tempru hodnoti i TUV). Vliv ma urcite i vybava vozu - pokud budes kupovat kupovat Tempru s nejmensim benzinem, tak asi bude v zakladni vybave a bude mene poruchova nez moje Tempra, ktera je skoro v maximalni vybave (napr. takova automaticka klimatizace u 11-leteho vozu - to je radost). Naopak nadprumerna je u Tempry odolnost proti korozi (diky pozinku casti karoserie). Nedoporucuje se verze s digitalni pristrojovkou (obecne asi plati u starsich vozu - cim min elektriky a elektroniky, tim lip).
Pokud bys chtel, tak Ti napisu, kdy a kde se v motoristickych casopisech vyskytly testy nebo hodnoceni Tempry.
-
« Fiat Tempra
Nazdar hosi, chtel bych koupit manzelce tohleto auto v benzinu s co nejnizsim obsahem do 100 tKc. Prosil bych Vas o nejake zkusenosti a poznatky s timhle vozem. Jinak jezdim se starou Cromou cca 5 let (150 tkm) a naprosto pohodovy a bezudrzbovy auto az na tri vymeny motoru, tak proto Fiat. Zajimal by me i posaz a misto na miste ridice, u Cromy pry spatne dosahne na pedaly, u favorita je to OK, no je trochu mensi postavy. Diky za nazory.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!