FIAT - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Punto
Ahoj, mám Punto Cult,r.v. 98,je tu někdo,kdo má stejný model s motorem 1,2 60k?Moje zkušenosti jsou zatím velmi pozitivní:najeto 52t.km,prům spotřeba 6.3l/100km. Jediné co je podle mě slabé místo je výfuk. Asi před měsícem jsem musel vyměnit zadní díl.Koupil jsem nějaký neoriginál za 900Kč a je to znát na hlučnosti, při prošlápnutí plynu to má takový "sportovní" zvuk. Ten originál byl daleko lepší, ale ta výdrž nic moc. V 45t.km jsem měnil přední destičky a za chvilku mě čekají pneu. Jinak jsem spokojen. Líbilo by se mi Stilo, ale zatím je na mě moc drahé, tak ještě počkám až ho trochu zlevní. -
Adyn 15.07.02 08:24
« Re: Marea
To mfilip: Já si to myslel taky, ale ono těch rozdílů mezi Bravama a Mareou je více než je na první pohled znát. Z karosářských dílů má M s B společnou jen kapotu a přední dveře. Nárazníky jsou jiné a i přední blatníky jsou širší. Marea má v předu větší rochod kol a zadní náprava je snad zcela jiná. (Bližší popis jsem uvedl do rubriky zkušeností na stránkách fiat.mysteria. cz). -
Adyn 11.07.02 11:12
« Re: Marea
Výkon klimatizace je dostatečný. Abych se nenachladil, tak se snažím nastavovat teplotu jen asi o 5-6 stupňů míň než je venku, Takže maximální výkon klimy jsem ještě nevyzkoušel. Samozřejmě prostor na zadních sedadlech je poněkud omezen rozvorem 2.54 ale v porovnání s Oktávkou (2,51) je královský. Zajímavý postřeh - autosedačku pro nejmenší mimina - kolébka od Chico (má ji snad každý) se narozdíl od Marey do Oktávky dozadu nevejde! I když jsem posunul sedadlo spolujezdce úplně dopředu, že na něm nikdo nemohl sedět, tak jsem neuspěl protože nestačila délka bezpečnostních pásů!!! -
Adyn 09.07.02 12:31
« Re: Marea
Moc. Měl jsem před tím Punto 55S a po velmi dobrých zkušenostech (cca 165 tis) jak s autem, tak se servisem (Motortec Brno) jsem se rozhodl, že budu držet značku, přičemž jedinnou další podmínkou byla klimatizace. Svoji Mareu sedan 100 SX (1,6) jsem koupil jako zabavený leasing když měla najeto 27 tis. (ověřeno). Po technické stránce je zcela bez problému (mám najeto zatím cca 65 tis.) Auto mi plně vyhovuje - dostatečně výkonný motor (zejména nad 4.000 ot), příjemné jízdní vlastnosti a cestovní pohodlí. Zejména si mlaskám když do ní přesednu z těžkopádné služební Octavie 1,8 20V. Jinak už při zkušební jízdě s Mareou jsem byl překvapen jak je to jiné auto než Bravo/a, které mě jízdním pohodlím moc nepřesvědčily. Ale to už by bylo na další téma. Jestli se chceš zeptat na něco konkrétního tak se směle ptej.