FIAT - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Punto a servo
To je mozne. To s tema otackama. Nebylo to v jizde. Byl to rozjezd z klidu, do prudke zatacky. Takze otacky klesly na minimum. Najednou cvak, rozsvitila se kontrolka a servo bylo vypnute, i kdyz motor bezel. Do servisu se jen tak nedostanu. Jsem v zahranici. -
« Re: Punto a servo
Tento problém se občes objeví při startování,když zároven pohneš volantem, že by se to stalo za jízdy sem neslyšel, zajeď do servisu, tam přečtou paměť a hned se uvidí.Očas se taky stává, že posilovač začne fungovat asi 2-3 vteřiny po nastartování a pokud se do té doby snažíš výrazněj zatočit,nahlásí to chybu a rožne se kontrolka,tvůj problém mohl být obdobný a to tím že ti při rozjezdu hodně klesly otáčky. -
« Re: TurboDiesel 1,9 litru
Ono to spíš ten olej vzlínalo, než že by to teklo, prostě okolí turba bylo mastné, usazoval se tam prach a výsledný efekt byl že majitel přijel s hrůzou reklamovat tečení turba. Vím o dvou případech, řešilo se to výměnou celého turba, ale spíš jen proto, že je to drahé auto a aby měli lidi klid.U jiného typu o těchto problémech nevím.Abych pravdu řekl, s JTD 130 sem se vezl jen jednou, a ni moc dojem to na mě neudělalo, ale možná to bylo tím, že to auto mělo špatný EGR ventil, nacož sme přišli až pozděj. -
« Punto a servo
Dneska rano se mi stala docela zajimava vec. Stojim na krizovatce a musim zahnout ostre doleva. Dam plny rejd, pridam plyn, poustim spojku a cvak, vyplo mi servo. Uplne. Kontrolka se rozsvitila a volantem slo tocit asi jak v Tatre 148. Vypl jsem motor, znovu nastartoval a vse bylo OK. Nevite, co to mohlo byt? Jo, mam nove Punto 1,2 8V. -
« To h.a.
Pomalu mi dobiha leasing na Punto 12 8V ELX. Pomalu budu mit na tachometru 80000. To auto jsem koupil rok a pul stare s 15 000 na budiku. Takze tech 65 jsem nalital za rok a pul. Fakt pohoda. Na dalnici 150-160 lehce, spotreba 6. Vrele doporucuji. Mam ho ve svetel zelene metalize. Nadhera. Problemy by se daly spocitat na prstech jedne ruky. Vlastne zadne nebyly. Praskla zarovka, mimochodem dost draha, je to H7, jednou zablbl central a jinak nic. A jednou jsem to bouchl ja. Svetlo, kapota, blatnik naraznik. Skoda 52 000. Takze vrele doporucuju pojistit. Jestli se zadari, tak na podzim jdu do Stila 1,2 16V petidver. Ojojoj. -
« Re: fiat punto
Bezpečnost nového Punta je zcela určitě OK,testy hovoří jasně,co se týká ABS tak mám zkušenost že ve městě je celkem na nic,je potřeba dávat pozor na kopání pedálu, už sem viděl rozbité auto kde řidička přestala brzdit, protože se ABS lekla :-(
Motor bych doporučil 1.2 16V, ale na jízdy po městě je vhodnější 1.2 8V, má větší zátah odspoda než 16V, který je potřeba točit, ale pak opravdu hodně jede.Doporučím IMOFU, kdysi mi opravovali Alfu a byl sem spokojen :-) -
« Re: fiat punto
Jde mi o nove punto. Vzhledem k tomu ze manzelka ktera neni jeste moc vyjezdeny ridic bude vozit i dve male deti rad bych uprednostnil hlavne bezpecnost. Podle me posledni tri roky jsou velkym pokrokem vpred hlavne v tuhosti koroserii, rozlozeni narazu atp.. a tak z tohoto duvodu bych asi priplatil na nove punto protoze verim ze nove Punto ktere mely v crash testech 4 hvezdicky je v teto oblasti MNOHEM bezpecnejsi nez ojetina Punta cca tri roky stara / i kdyz v dobrem stavu/. Nebo se mylim ???? Jinak, co si myslis o ABS pro Punto ? Chtel bych ho kvuli bezpecnosti take - ma to cenu kdyz vetsinou bude jezdit po meste a po dalnici bude jezdit zcela jiste velmi opatrne a spise pomalu ? Jaky bys doporucil MOTOR ? Vas tip na nejlepsiho dealera FIAt v Praze - IMOFA nebo Dojacek ? Dekuji moc za Vase nazory. honza -
Adyn 30.08.02 09:37
« Re: TurboDiesel 1,9 litru
Je mi jasné, že rozdílné zásadně budou. Nechci jej kupovat já, ale kamoš, jak jsem uváděl. A ten nemá přesnou podmínku - radši by 110, nebo 105 koňového, nebo ještě lépe 2,4 JTD. Ale když mu někdo nabídne 75 HP za dobrou cenu, tak by ho vzal taky. Chtěl jsem jenom zjistit na co si má při koupi diesela dávat pozor. Jestli mají tyto 1,9 nějakou častou bolístku např.: netěsní, podpalují se hlavy apod.
Díky za informace.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!