FIAT - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
"-- skrytý --" 16.06.03 14:07
« Re: Tipo 1.6ie - chcípe mrcha
Rodiče mají 1.6/66 kW DOHC a dělá jim to obdobné věci. Někdo už mně tady radil. Dali to na diagnostiku BOSCH a prý vadná lambda. Tak ji nechali vyměnit a moc to nepomohlo. Jednak tomu na volnoběh za studena kolísají otáčky nahoru a dolu a občas to chcípne. Za jízdy to pak má tendenci chcípnout při zastavení na křižovatce. Musí se prý vyřadit na neutrál dokud jsou ještě relativně vysoké otáčky.
Jak je to s těmi čidly teploty? Je tam extra čidlo teploty pro teploměr a extra pro ŘJ? Taky se naskýtá možnost, že je vadný krokový motorek. Nebo to bude spíš to, jak psal dah? -
"-- skrytý --" 15.06.03 17:25
« Re: Fiat Croma
Čau mám zkušenosti s 2.5 td r.v.89, 1.9 T.D.i.d. r.v.89 a 2.0i.e. r.v.94. Co se týče motorů u benzínových verzí jsou dva 2.0i.e. a 2.0turbo (2.5 V6), osobně bych dal přednost 2.0turbo. U dieslů jsou taky dva 1,9 T.D.i.d. a 2.5 td. 1.9 má přímý vstřik a od 93 VTG, je dostatečně živý a spotřeba se pohybuje kolem 5-ti litrů, 2.5 td je taky dobrý ale má spotřebu kolem 7 litrů, osobně bych dal přednost opět 1.9 T.D.i.d. Pokud Tě něco zajímá konkrétně klidně napiš. -
« Re: Gingo
Ja si taky myslim, ale u nas jsou lidi tak tupi, ze si radsi koupi Juniora nez Gingo. Ja Fiatu fandim, byl to povzdech. Tedy abych byl presny, fandim i skodovce, ale ne dokud je tam ten arogant Kulhanek (prectete si s nim rozhovor na auto.idnes.cz minuly tyden, vsichni slevnuji, my ne, nova octavia bude drazsi nez stara, nez abysme tu starou slevnili, chceme nalakat ceske ridice - nevim na co kdyz ne na cenu a nejvetsi bomba je, podcenili jsme reklamu, ted budeme miz na Superb Sklenarikovou, takze jsme z toho venku :-). -
« Re: Gingo
Ona doba Fabie Junior za 220.000,- či za kolik bude brzo minulostí, po vstupu do EU nás pravděpodobně čeká srovnání cen aut a škodovka bude první co na to pěkně dojede, viz jejich ceny třeba v německu nebo rakousku. Pokud bude chtít v těchto zemích něco prodat, bude muset buď u nás zdražit, nebo u nich zlevnit, což mě nepřipadá pravděpodobné.Cyzí značky tak velké skoky cen nemají, ale tady je to enormní, tak uvidíme. Jinak ve světě motorů je rozhovor s ředitelem FIATu u nás a je tam řečena moc pěkná odpověď na otázku o probíhající krizi v koncernu: FIAT tu bude navždy.... a já bych dodal mé oblíbené rčení: Když Hitler zakládal VW, tak FIAT už 50 roků dělal auta :-))) -
« Re: Nové Punto
Tak auto na projetí v Brně neměli :-( Jinak celkem v pohodě, nová tvář se mi líbí, ale co je fakt bomba je GINGO. Velice prostorné, téměř jak Punto, vzhledově velice podařené, zvlášť zepředu a pokud bude cena okolo 215.000,- jak se předpokládá tak to vidím velice nadějně...
K tomu chcípání: když diagnostika ukáže, že je vše ok tak to bude- na šktr. klapce přidat větší volnoběh, nebo se stane, že se povolí kontramatka a volnoběh se rozladí, zkontrolovat podtlakové hadice ( prasklina . Za vysoké volnoběžné otáčky taky může vadné čidlo na rozdělovači. Kdyby jste něco o tomhle motoru chtěli vědět tak sem napište......