FIAT - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: Potřebuji kloudný servis
to Adyn: Se ví, že jsem Mareu kupoval jetou (rok a půl), ale síť jsem koupil nouvou :-))
K tomu "s jídlem roste chuť" - bohužel Marea jezdí zhruba stejně jako Tempra a to by neměla. Je tam někdo problém. Zkusil jsem vyměnit vzduchový filtr a nic moc změna. Takže buď turbo nebo ŘJ (?). No uvidíme. Počkát dalšího půl roku, zda to je setrvalý stav nebo zda se to bude zhoršovat a pak se rozhodnu, co dál.
to theo: Zatím jsem to jen tak narychlo konzultoval s jedním technikem od Dojáčka (p. Janáček), když jsem ho na jejich parkovišti zahlídl u nějaký Alfy. -
Adyn 27.06.03 16:21
Počkej, já měl za to že jsi tu Mareu kupoval jetou. To ji máš ještě v záruce?
I když vlastně já jsem měl tu svoji taky ještě půl roku v záruce co jsem ji koupil (měla cca rok a půl).
Minulý pátek jsem byl na technické (letí to jak voda - ve středu měla Maruš čtyři roky) a na emisích. Na technice mi zjistili uvolněnou tyč stabilizátoru na pravém předním kole. (Ach ta pražská dlažba). Tak že jak bude čas tak to nechám dát do pořádku. A mám tedy za dva a půl roku a víc jak 90 tis Km již druhou závadu :-). Teď se tak zamýšlím že nějak výrazně míň jezdím. Na Puntu jsem najezdil pravidelně 30tisíc, což za čtyři roky dělalo 120tis. Asi jsem nějak zparchantěl... -
to Adyn: Se ví, že hlavně na mojí "bejvalce" (Tempra). Ale i u Marey, když jsem ji u nich nechával začátkem roku doopravovat, tak to zvládali v pohodě.
Od tý doby mne zlobila jen síť před zavazadlovým prostorem (upadlý nýtek na horním úchytu). Souhlasili s reklamací, ale protože se Marea už nevyrábí, tak nebyli schopni objednat síť novou. Pročež jsme se dohodli, že si ji spravím sám a oni mi dají při příští návštěve slevu.
Teď jsem u nich byl před pár dny, protože se chystám na dovolenou a tak jsem nechal zkontrolovat pár věcí. Našli nějaký resty na podvozku, netěsnost na jednom spoji okruhu klimy a pak nějaký prkotiny.
Takže z hlediska spolehlivosti/poruchovosti jsem zatím spokojenej (klepu na dřevo). Jen mi občas schází větší výkon motoru a rychlejší odezva. Před půl rokem, když tam šel nový vzduchový filtr, tak to výrazně ožilo a bylo to super, ale po pár tisících km, to dost oslabilo. Podle mě je u toho auta filtr poddimenzovaný (je stejný pro všechny motorizace od benzínu 1.4 až po mojí 2.4JTD). Teď tam dám nový filtr (papírový) a proměřím pružnost před a po výměně. Časem asi zainvestuji do sportovního filtru. Asi jen vložku, protože kit by mohl změnit zvuk motoru. Taky tuningu se trochu bojím, aby to po něm nezačalo kouřit.
Stejně nejlepší "tuning" bude časem vyndat původní motor 2.4JTD, sehnat na vrakáči z nějaký Alfy zánovní multi-jet 2.4JTD 20V 129kW a nechat ho tam dát. Zdá se, že by to mohlo jít (musí se ale vyměnit i turbo a ŘJ). Cena by měla být cca 100.000 minus peníze za prodej původního motoru a turba. Sám jsem zvědavej, jestli se mi to povede realizovat. -
V Praze mám docela dobrý zkušenosti s Autocentrem Dojáček (www.autocentrum-dojacek.cz). Dost často mi opravili závady na elektrice, se kterými si menší servisy nevěděly rady. Ale pokud se tvoje potíž objevuje jen občas, tak to může být problém.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
stalo?