FIAT - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: Bravo,Brava
Jo Jarouši, má představa nabývá optima -
decentní bravo se zmiňovaným 20V Turbíčkem a bez přílišných plastů a nejlépe s označením 1.4 12V, to by byl panečku výdus na -iny a -áky. Můj kámoš kdysi míval innocenti de tomaso 1300 se vzhledem austin mini 850 a leckterý majitel vozu s dvojnásobkem oněch 1300 nevěděl jestli nemá zajet rovnou na vrakáč. -
« Alfa Romeo 164
Zdravim vsechny, kteri vedi, ze poradme auto musi byt italske.
Protoze nemam rad chcipaky, uvazuji o koupi AR 164 s puvodnim (2 ventily / valec) motorem 3.0V6. Potreboval bych vedet, s jakou spotrebou mam pocitat. Pokud to negdo z vas ma prestavene i na plyn, tim lepe - jezdim s plynaky uz nejakej ten rok a cenove je to vcelku slusne. Pak si lze dovolit i motor 3.0. Odhaduji spotrebu na 12 l benzinu (fabrika udava 9.9l - ha ha ha) a 15l plynu, ale chtel bych to slyset vod nekoho, kdo to ma vyzkouseny. Diky. -
« Poděkování
Nazdar Jarouši, děkuji Ti za Tvou pohotovou odpověď týkající se motorového oleje. V záruce jsme si nechával olej měnit ve Fiatu, ale nyní si ho vyměním sám. Shell je opravdu asi dobrá značka. K tomu Unu, co sháníš za dobrý peníz:Pokud jsi ještě neobjevil internetovskou adresu : [odkaz] , tak vřele doporučuji. Jsou zde v nabídce všechny značky v mnoha autobazarech, které se slučují právě na těchto stránkách. Můžeš si zadat jak značku, tak model i region, který Ti pasuje, nebo celou republiku. U hodně z nich je také fotografie, což je super! V dnešní době, kdy nové auta nejdou zase tak na odbyt a lidé neví co se bude dít (nechtějí investovat) je tato forma na úrovni a do budoucna je v ní podle mě naděje na dobrou koupi.Mrkni se tam, třeba si něco vybereš, Ahoj Mário -
JTF 26.11.98 08:04
« Re: Punto 55; 1108 ccm, jaký motorový olej ???
Ahoj Mário,
z výroby máš v motoru olej Selénia polosyntetiku(10W40), takže bych tam dal zase tu polosyntetiku a myslím že Shell který jsi vybral je jeden z nejlepších. Mě také zajímalo jaký olej je nejvhodnější pro moje Punto a byla mi doporučena právě polosyntetika u prodejce vozů Fiat.
Měj se.
PS: pořád nemůžu sehnat slušný Uno za dobrý peníz. -
« Punto 55; 1108 ccm, jaký motorový olej ???
Přátelé, obracím se na Vás o radu, jaký typ motorového oleje je nejvhodnější do nepřeplňovaného zážehového motoru o objemu 1,1, který mám v Puntu. Jsem rozhodnut pro značku Shell, ale nevím, jestli polosyntetika (10/40)je to pravé. Na penězích mě v tomto případě zase tak nezáleží. Chci pro relativně nový motor To nejvhodnější. Slyšel jsem, že obyčejný ojel (15/40; 20/40)je nevhodný, stejně tak jsem slyšel, že polosyntetika je škodlivá pro tak nízkoobjemový motor. Poraďte mě prosím Vás. Na Vaše příspěvky se těším...a za ně děkuji. -
« Re: Bravo,Brava
Musím souhlasit, že Coupé je opravdu čistokrevný sportovec. S motorem 2,0 16V Turbo (dříve dodávaný) jsem najel kolem 200km a dodnes mám na něj příjemné vzpomínky. Jedinou nevýhodou (všechny sportovní auta) je velká spotřeba...........................pneum… -
JTF 20.11.98 09:54
« Re: Croma versus Tempra
Souhlasím že uvnitř Tempra vypadá lacině, ale to místo?! Měřím 187cm a Tempru 1,4SX jsem měl necelý rok a místa je tam na rozdávání, kufr 0,5l. Je pravda že v Cromě je místa samozřejmě víc vždyť je také o třídu výš.Motor 1,4 je slabý a musíš ho dost točit aby to trochu jelo,je lepší zvolit 1.6 nebo 1,8. Jízdní vlastnosti jsou velmi dobré, auto se v zatáčkách nenaklání a je stabilní i při vyšších rychlostech. Co se týká náhradních dílů je Tempra levnější, také zák.pojištění bude levnější vzhledem k motorům, Croma je nabízena od 2.0L. Ceny na českém trhu jsou vcelku příznivé, Tempra 1.6SX kolem roku 90-92 je za ceny cca 90-120t.Kč, ale pokud to auto nechceš jen tak na chvilku raději si kup model od r.v. 5/93 kdy došlo k zásadním úpravám. Tyto modely budou samozřejmě dražší o cca 20t.Kč, ale vyplatí se to. Vozy od tohoto data výroby dovezené z německa musí mít Airbag u řidiče!! -
« Croma versus Tempra
Neni co resit. Croma je o 100% lepsi. Sam ji mam, je to velmi pohodlne a rychle (2.0 ie Turbo) auto.
Tempra je uvnitr "lacina" - pouzite materialy apod. Navic nema ani zdaleka tak supr pohodlny sedacky jak Croma. V Tempre (ma ji bracha) mam malo mista na hlavu a vzadu si ani nedam nohy krizem (to v Crome v pohode jde).