FIAT - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: Fiat 500/600
Jsi muj kluk camele, taky jsem ho dlouho schanel , nakonec jsem ho objevil totalne rozpadleho v jedne zahrade, ale mam ho. Nicmene jedna sance pro Tebe by tu byla. V Cakovicich na Praze 9 jsem ho dvakrat videl, byl to Fiat 600, nejspis typ D,(mel vetracky ve dverich) takze neco mezi rokem 1960, a koncem vyroby 1970. Videl jsem ho tam dvakrat, jak ho tam mr.... nejaky asi 14-ti lety kluci, stal primo na ulici a byl myslim modre barvy. Kdyz jsem ho tam potom kolikrat hledal .. bez uspechu.
Snad budes mit vetsi stesti. Jestli by jsi mohl sehnat nejake ND, ci materialy o F500/600, ci si jenom tak pokecat. Pis na mail: xvovt1@tf.czu.cz -
« Elektrony na Fiat Bravo
Ahoj vsichni nadsenci Fiatu. Potreboval bych se zbavit skoro novych originalnich elektronu na Bravo/Brava 14" 165-175/65/14. Muzu knim prodat i pneumatiky Michelin 165/65/14. Jsou velmi málo jeté.Jestli chcete tak se ozvete na mail: P.Bartosek@zlin.vutbr.cz nebo mobil 0603/490374 -
« Nová Alfav Romeo 145/6
Přátelé! V německém AMS, asi č.24, jsem zahlédl první fotku nástupce této řady. Nejsem ale takový šílenec, abych dával 140 korun za 1 obrázek. tak jsem ho jen zběžně prohlédl. Nevíte někdo, kde se dají sehnat nějaké info nebo foto těchto autíček? Díky. -
« Re: Nova Brava/o
Ver mi, ze to auto fakt jede. Byl jsem prekvapenej, protoze jsem si myslel, ze si dvanactistovka s pres tunu vazicim autem neporadi. A poradila si ! Radio pri jizde hraje mnohem lip nez to predchozi. Neni to teda vrchol HIFI, ale pro me uz celkem stacilo. -
JTF 08.12.98 11:30
« Re: Nova Brava/o
To Tě svezli s Bravou 80 16V? Já jsem měl bohužel smůlu, protože napadlo hodně sněhu a předváděcí jízdy se nekonaly,takže jsem si ji akorát důkladně prohlédl uvnitř. Líbilo se mi že použili kvalitnější plasty,prodloužily sedáky,vylepšili rádio(už tam není ten odklápěcí díl)a spoustu dalších věcí a celkově na mě Brava působila hodnotnějším dojmem. Ten prodejce mi tvrdil že ten nový 1,2 16V motor jede lépe než původní 1,4 12V, prý je ještě tišší a má téměř o 1,5l nižší spotřebu a nižší zák.pojištění.Docela mě překvapilo že základní verze je celkem slušně vybavena:Airbag u řidiče,el.ovl.oken,centrální zamykání,otáčkoměr,nárazníky+zrcátka v barvě,servo,stropní svítilna i nad zadními sedačkami,dělěné zadní opěradlo a rádio s RDS+4xrepro to vše za cenu 334.900Kč.Že bych prodal Punto?! -
« Fiat Tipo - problemy
Prosim o radu vsechny znalce a odborniky.
Mam Tipo 1.6 ie DOHC (rv. 90).
Problem c. 1
Po vymene olejoveho cerpadla se z motoru se po jeho zahrati ozyva hluboky bublavy zvuk - kazdy mysli, ze je to diesel!
Byl jsem ve FIATu v Prostejove, ale mechanici jenom poslouchali motor a rikali, ze snad nejake lozisko nebo ze je neco spatne dotazene.
Problem c.2
Ve vstrikovaci jednotce byl misto krokoveho motorku k o r k o v y spunt = zatka! Vsichni se divili, ze to vubec jezdi! Po vymene spuntu za krokovy motorek obcas dojde po vyrazeni rychlosti na neutral ke zhasnuti motoru - jen kdyz je teplota na teplomeru aspon na 70'C. Cim to je?
V tom FIATu mi to ani nenapojili na tester s tim, ze pro DOHC nemaji software.
Co mam delat?
Za vsechny rady predem dekuji.
HV
JTF 30.11.98 09:35
« Re: Punto versus Brava
Ahoj,předpokládám že chceš koupit nový auto? Volba je jasná pokud máš dost peněz. Kup manželce Bravu,je bezpečnější,tišší,prostornější a má lepší jízdní vlastnosti.Pokud se pro ni rozhodneš,nekupuj ji s motorem 1.9D.Tento motor pochází ještě z modelů Ritmo,Regata,samozřejmě po mnoha vylepšeních, ale přesto je poměrně líný a má velmi tvrdý chod(mám ale pocit že se již nedodává, ale mohli by Ti nabídnout třeba nějaký ležák ze skladu). Zato ostatní dva TD motory o výkonu 75K a 100K to je zcela o něčem jiném(obsah 1910). Jinak co se týká Punta, svoje kvality již prokázalo v hodnocení německého ústavu TUV ve spolehlivosti do tří let, kdy všechny své "osvědčené" německé držáky nechalo za sebou. Sám Punto mám ale s benzínovým motorem a zatím jsem nadmíru spokojen, měl jsem akorát možnost se projet s TD70 a nejezdí špatně, existuje ještě slabší model TD60(oba motory jsou o obsahu 1698). Přeji Ti příjemné rozhodování. -
« Re: Punto versus Brava
Pro rozhodnutí, jaké auto koupit je asi nejpodstatnější druh jeho používání. Pokud manželka jezdí převážně jenom po městě, doporučuji menší Punto, protože parkování a celková manipulace je snazší. Výhled vzad je snadný a kufr dostačující. Pokud to má být druhé, či třetí, či ... auto do rodiny, tak doporučuji Punto s posilovačem řízení a Airbagem pro pohodlí a bezpečnost. Nazdar, zdraví Mário