FIAT - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Zamek
Cus !!!
Nejaky sv*ne nam vybrali na parkovisti pred Makrem v Ostrave nase mile Punto. A to DOST hrube - poku*vili pri tom zamek dveri ridice. Nefunguje. Co poradite, dalo by se nekde sehnat zvlast zamek ? Stejne asi budu muset pouzivat 2 klice, protoze jinak by se musela nechat prekodovat ridici jednotka (imobilizer) ne ? Nechce se mi kupovat ani celou sadu zamku, slo by nekde sehnat jen ten jeden ?
* ! Sem pjekne vytocenej. Auto neni pojistene, tak to chci spravit co nejlevneji.
dikes, cau, amper (amper2)
bbgun@post.cz
« Re: Brava 1,8 ELX
To, že Fiaty mají "setrvačností" špatnou pověst (z dob minulých - dnes již neprávem) a tudíž se hůř prodávají např. v autobazarech, je pro kupce ojetého vozu vlastně výhoda. Pokud jsi tedy Jeníčku kupec ojetého moderního Fiatu a nehodláš ho brzo prodávat, tak máš výhodu lepšího poměru užitné hodnoty vůči ceně než například u německých vozů. Jinak s konkrétní cenou na tuhle Bravu Ti neporadím, ale stačilo by se parkrát podívat do Annonce (www.annonce.cz) v jakých cenových relacích se Bravy prodávají. Pokud je předchozí vlastník vozu Tvůj známý a navíc ještě první majitel, tak je to v pohodě s původem auta. Jinak by bylo vhodné se původ auta "prolustrovat" - dělá to například firma CEBIA. Zvaž taky jestli Tobě a ev. Tvé rodině stačí vnitřní prostor v Bravě - patří sice k lepšímu průměru v nižší střední třídě (lepší než například Golf), ale pro lidi vyššího vzrůstu nemusí na zadních sedadlech stačit. Pak by bylo vhodnější koupit starší, ale větší auto. S pozdravem Pavel K. -
JTF 11.03.99 09:31
« Re: brava 1,8 ELX
Někde jsem to tady už psal, ale pokud máš zájem, mám 100t.km test na BRAVU 1.6ELX, provedený AutoBildem, vyšla úplně suprově, v tom testu je uveden jakýsi index spolehlivosti, kde Brava byla suveréně nejlepší z prozatím testovaných vozů nižší střední třídy(golf,Astra,Megane...),naopak dříve testovaný předchozí model TIPO s motorem 1.6 2xOHC dopadl katastrofálně, proto se na různé modely FIATu kouká jinak. -
« Re: brava 1,8 ELX
Ptal jsem se většinou majitelů bazarů a ta odpověď ve všech případech zněla - za ty peníze koupíš kvalitní německé auto, byť o něco starší a toho Fiata už neprodáš, nikdo to nechce. Já pochybuji,že v té výbavě se dá sehnat něco lepšího a navíc majitele znám a vím, jak s tím jezdí. Jen mne překvapila ta naprostá jednotnost v názorech těch prodejců. A co ta cena? -
« Re: brava 1,8 ELX
Jediná rada - nedej na rádoby rady ostatních, většinou jsou to majitelé jiných aut, kteří tě chtějí strhnout na svou stranu. Brava je povedená a ta výbava a počet km (je-li pravdivý) vypadají jako slušná nabídka. Jen si důkladně ověř původ, kdo s tim jezdil atd. Čau Jeník. -
« Re: brava 1,8 ELX
Jsou to prezitky davnych dob, ze Fiat je rezaty uz na prospektu. V soucasne dobe jsou na tom Fiaty jako jina auta. Pokud by to mel byt F127 taky bych asi zrazoval... Ale i treba Una - maji-li dobre udelane dutiny jsou OK. Kazdopadne je asi fiat jednim z aut s nejmensimi naklady na opravy a udrzbu. -
« brava 1,8 ELX
Přátelé, prosim o radu, ne kecy
mohu koupit Fiat Brava 1,8 ELX r. v. 10/97, najeto 18000 km,klima, vyhř. sedačky,taž. zařízení, kompletní zimní obutí, zlatá metalíza, ve velmi dobrém stavu za 315.000 Kč. Nemám zkušenosti s Fiaty, každý mne z toho zrazuje.
Co Vy na to?? diky
JTF 10.03.99 13:40
« Tipo 1.6
Známý co má autoservis na Fiaty si dovezl z německa Tipo 1.6(1xOHC)r.v.91 se 241 t.km na tachometru, včetně servisní knížky.Docela mě překvapilo, že motor ještě neprodělal nějakou opravu, pouze byla vyměněna vodní pumpa a tesnění pod hlavou, rozvod.řemen 3x. Vůz jezdil na pravidelné prohlídky po 15t.km. Ještě jsem zapoměl dodat, že se jednalo o služební auto. V současné době ho využívá na cestu do práce a prý není potřeba dolévat olej.
P.S. Jsem taky z Ostravy (ale ne ten od Makra)