FIAT - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
-
« Re: olej pro Tipo
No v současné době mám Mitsubishi 3000GT olej Mobil, ale nevím typ, je tam z výroby. Ale moje holka má Golfa IV a tam jsme teď nalili olej Fina 5W50. Vynikající olej, auto jede úplně jinak, řekl bych, že znatelně. Doporučuji. Dá se nalít a bohatě stačí i 10W40, ten je taky sqělej. -
« olej pro Tipo
Vlastním Tipo 1,6 1*ohc r.v. 93 a po zkušenostech s českými oleji z práce jsem se rozhodl použít M 7 ADS IV Trysk super turbo, který splňuje normy udávané FIATem (SAE,API)pro Tipo,je to mineráll.Při výměně se mi zdálo ,že trvalo dost dlouho než zhasla kontrolka mazání. Také se mi stalo ,že i když je v motoru oleje dostatek,tak při opravdu razantním průjezdu velmi ostré zatáčky nebo křižovatky se kontrolka rozsvítila.Co vy na to? Jaké používáte oleje? -
petous 21.07.99 14:14
« Re: Taky jste si toho všimli...
Mám stejný problém. Také jsem nikde nenašel přesná technická data - hmotnosti, akcelerace, Vmax atd. Fotky interiéru snad ani na internetu nejsou. Mám jednu mizernou + jednu fotku palubovky zřejmě z nejvyšší verze. Jinak mě se líbí mnohem víc než staré punto. -
JTF 21.07.99 08:04
« Taky jste si toho všimli...
U nového Punta 3 a 5 dvéřového jsou společná jen přední světla a zpětná zrcátka,jinak ostatní díly jsou odlišné.Je to vidět při pohledu,jak z boku,zepředu i zezadu,mě osobně se více líbí 5.dvéřová verze.Na www.autobild.de je krátký test.Mj. mě zaujala pasáž týkající se zpracování interiéru s nápisem "konečně pořádek".Uvádí se tam,že v interiéru jsou použity kvalitní plasty a 26 odkládacích míst!, atd. Nikde jsem ale nenašel nějaké slušné fotky interiéru,kdyby jste někdo věděl o nějakých stránkách,dejte vědět.Díky -
« Re: tipo
S rodiči vlastním Tipo 1.6ie/66 kW (2xOHC) r.90. Nejlepší spotřeba byla asi na 200 km trati (v létě) a to 7,3 l/100 km. Jinak převažují 10 km jízdy z vesnice do města (+ jízda po městě) - asi 9 l. V zimě to vyšplhá i na 10,5 l. Dlouhodobý průměr je tak 8,5 l. Rozhodně to není ekonomické "vozítko".
Pozn.: Máme tam širší pneu (195/60 R14) a ty se na té spotřebě asi taky negativně podílí. -
« Re: Fiat 131-diferencial
Dakujem uz je vsetko OK. Cez tyzden som si pozical dielnu s velkym heverom, zhodil kardan a zistil som na zadnom kardanovom krizi su dve lozika uplne suche! a tym padom je v jednej osi stuhnuty. Po vycisteni a namazani sa hluk aj vybracie stratili. ( Zverte auto odbornikom - co si clovek nespravi sam asi mat nebude ) -
« benzín nebo diesel ?
Rád bych se zeptal lidí, co maj zkušenosti s Fiatama, co říkají na Uno diesela nebo turbodiesela. Puvodne jsem chtel kupovat Uno 1.4 Tie, ale jak tak sleduju vyvoj cen benzinu, tak mi prijde naftak vyhodnejsi, zvlast, kdyz mam moznost mit naftu po 12-15 Kc za litr... -
« Re: Regata
Můj táta má asi 2 roky regatu 90Sie . Je to 1.6 jednobodová stříkačka.Jedinou závadu mněl s elektrickým ovládáním topení.V servisech jsi s tím pěkně zamotali "kebule".Jinak jezdí solidně,trochu trvdčí podvozek ale za to sedí.
Vnitřní prostor je opravdu velký ,ale tatíka zajímal spíše velký kufr.Má ročník 88 a je to dotažený z německa . Je opravdu v perfektním stavu
,bez koroze,s krásným lakem (originál!!!)V lepším stavu jsem Regatu na silnici nepotkal.Je to asi štěstí na kup.