FIAT - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Jaky olej do Una Turbo 1,3 benzin ?
Chlapi, nemate nekde prirucku a nebo nevite jaky olej se ma lit dle specifikace vyrobce?
Jde me o motorovy olej. A o to jestli 15w, 10w nebo snad 5w.
Dky moc.
Jinak k tem Fiatum, ja vybiral podle motoru a take podle vzhledu a ten je anebo aspon byl v 90 letech fakt sexy. ( Uno Logo, Punto, Coupe, Bravo/Brava)
No a nyni ta 1,3 JTD no tak to bych si nechal libit...
« Re: Fiat
Mě se Multipla strašně líbí, ale než na ni našetřim, bude z ní babička :-( Musí ale mít nárazníky v barvě a hlavně obuté hliníky. Podmínkou by taky u mě byla kaplička s otáčkoměrem. Jinak bych byl asi v rámci možností bez připomínek ;-) V rámci možností proto, že se mi nelíbí umístění "budíků" uprostřed. Myslím si, že ty patří před řidiče... -
« Re: Fiat
To Nadšenec: Strejda Multiplu má, ale sotva mu skončí leasing, tak jí pouští do světa. Krom toho že s ní má problémy, tak ho sere ještě to, že se ho lidé ptají " Co to je za hnusný auto?" To by mi taky asi vadilo. Sám osobně ji považuji za jedno z nejošklivějších aut a nelíbí se mi ani zevnitř, ale fakt je že je uvnitř velice prakticky řešená a když by vypadala k světu, tak by z ní mohlo být solidní rodinné auto.
« Fiat
Tak jsem zkouknul pár fotek Fiatu Idea a musím říct, že se mi moc líbí. Přijde mi to stejnej "mazlíček" jako Panda, kterou jsem měl dnes poprvé potkat osobně.
Mám pocit, že s takovými auty by se Fiat mohl vymanit z krize (snad jen ten facelift Punta je zepředu dost brutální :-( ). Jak to vidíte vy ostatní?
PS: Taky moc lituju toho, že se chystá facelift Multiply. Nová verze by měla být mnohem víc konvenční - to snad pomůže prodeji, ale škoda jednoho opravdu originálního auta... -
« Re: Fiat Croma
2.5TD do Regaty leda do kufru, uz jsi ho nekdy videl ? Muzes jen menit bez velkych problemu modelove stejne, tj.Lancia prisma, delta stara, 1.9TD, vykon 80k, meli cerpadlo nahore, ale vyvody na prislusenstvi O.K. Z novejsi rady 1.9TD 90k jako Tipo/Tempra ci Lancia Dedra/Delta new jdou taky, ale musis vedet co mas delat a mnozstvi uprav v souvislosti ze neco nesedi uz znacne narusta. (mimo jine nainstalovat olejovy chladic vidím jako znacny problem) Pokud o tom nic nevis, tak vymen jen typove shodny motor se starou radou 80k., viz vyse. -
« Re: Motory
to AF: Mám takový pocit, že i motor 1.9CDTI/110kW pro nový oplácký modely je v podstatě 1.9JTD. Jinak nevím, jak by se Opel od svých podprůměrných 2.0DTI a 1.7CDTI najednou dostal k objemu 1.9 a výkonu 110 kW. V koncernu Fiat se tenhle motor asi objevi u Alfy GT Coupe. Je tak? -
« este k tym motorom
Nechcem sa samozrejme hadat :-) Ja som cerpal informacie hlavne z internetu, ak mate niekto info priamo od fiatu je to spolahlivejsie. Na fiat.de pisu ze 1.4 motor je najnovsi prirastok do FIRE rodiny. Zdvihovy objem 1368 a vykon 95k pri 5800ot sa nezhoduju s oplackou 1.4. Opel ma objem 1389, nazyva sa TWINPORT a vykon ma 90k pri 5600 otackach min-1. -
« Re: Motor 1.4 16v
Drei, zwei, eins, Fire!
Mit dem neuen, innovativen 1.4 16V-Benzinmotor und 70 KW (95 PS) ist die Fire-Baureihe auf höchstem Niveau, was Komfort, Leistung und Verbrauch angeht. Kern der Entwicklung: eine Steuereinheit, die selbsttätig alle Funktionen des Motors koordiniert. Ihr schnelles und präzises Ansprechverhalten optimiert das Zusammenwirken der Bordsysteme vom ESP bis zur Cruise Control. Auf diese Weise wird eine komfortable, geräuscharme und souveräne Fahrt bei gleichzeitig sparsamem Verbrauch und niedrigen Schadstoffemissionen nach Abgasnorm Euro 4 erzielt. -
« Re: Motor 1.4 16v
Motor 1.4 16V je najnovsi prirastok do rodiny FIRE - co je skupina motorov, ktore fiat vyvinul v dobach Fiatu UNO. Podla mojich informacii by sa mal tento motor montovat do Stila od noveho roku, kde by mal nahradit iny FIRE motor 1.2 16V (80k). Od noveho roku sa budu do Stila dodavat aj nove Multijet diesle a v polovici roku 2004 bude nasledovat facelift ..