FIAT - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FIAT
« Re: auto roku = faux-pas podruhé
Ahoj, no ja som v tej pande aj naozaj sedel. Mam 195cm a vpredu som si sadol uplne pohodlne, ked som si presadol dozadu, mal som oprete kolena o predne operadlo, ale nic brutalne, tak isto mam oprete kolena aj v octavii. Na vysku nad hlavou tam bolo este asi 10 cm. Ale je to uzke auto, urcite nie 5 miestne. Na dovolenku by som s tym nechcel ist, ale ja sa vozim na Stile :-) Mozem porovnavat, ved zena ma pomerne priestranny matiz ale panda je vacsia. -
"-- skrytý --" 20.11.03 12:58
« Re: auto roku = faux-pas podruhé
Dynamic: Jo, druhé auto do rodiny, taková nákupní taška pro manželku - proč ne. Prošel jsem si test a tam se píše: ... i na zadních sedadlech lze na kratší vzdálenosti cestovat .... což v praxi znamená, že když si sednu na přední sedadlo, tak za mne se už nikdo nevejde. A kufr 206 litrů - bída. Váhám, jestli se takovému výtvoru vůbec má ještě říkat auto.
Wolff: třeba Avensis,Fokus,nebo Mazda 3 v pohodě. S Pandou těžko, leda že bys jednoho pasažéra dal do té rakve :-))) . Ale kam potom s bagáží :-((. -
"-- skrytý --" 20.11.03 08:18
« auto roku = faux-pas podruhé
Souhlasím se Skiacem v tom, že ta volba letos byla ujetá. Porsche a Mercedes jsou taky blbost, ale jak může být autem roku něco do čeho se ani pořádně nevejde "taková normální rodina". Anebo si myslíte, že tím autem jste schopni odjet ve 4 lidech na 14 denní dovolenou hory/moře s veškerou potřebnou výbavou ? V tom případě mi "value" vychází nula. -
« Re: auto roku = faux-pas
to skias: sorry, ale tys nepochopil, za co se ta cena uděluje :-(
Mercedes získal tuhle cenu jedno v roce ´73. To byl vůbec nějakej ujetej rok. Už jen proto, že druhej byl Fiat X 1/9, kterej se mi sice moc líbí, ale mezi ´Car of the year´ bych ho ani nenominoval. Porsche vyhrálo taky jednou - s 928, což mi přijde jako jedno z nejlidovějších Porsche v historii. Ale ještě větší úlet než tyhle dva výherci je druhé místo Rolls-Royce v roce ´65.
Holt doba je jiná a v posledních desetiletích se dává čím dál tím větší důraz na ´value for money´, což Panda nadmíru splňuje a myslím, že pozásluze vyhrála. -
« auto roku = faux-pas
To je teda zase jednou auto roku ... Kde jsou ty doby, kdy tuhle soutěž vyhrávaly AUTA jako Mercedes, Porsche ... Auto roku by mělo být takové, že když kolem něho člověk projde, tak by jím měl být okouzlen a měl by po něm toužit. Ale tohle u tohohle Fiatu teda určitě nehrozí. -
« Re: auto roka!
Je to super. Osobně se mi Panda moc líbí. Doufám, že jednou vymění moje Uno :-)
BTW: Už jsem měl docela strach, že je to jen kachna. Převzal jsem tu informaci na stránky z italiaspeed.com a u nás celý den nikde nebyla. Až teď ji přinesly seznam.cz (novinky.cz) a auto.cz a naštěstí je to pravda ;-) -
"-- skrytý --" 04.11.03 13:51
« Snímač tlaku turba
Zdar, co tak mlhavě pamatuju, Tipo TD sx mělo budík ukazující plnění (tlak) turbodmychadla. Potřeboval bych snímač pro tenhle budík. Bude asi namontován na sacím potrubí či na IC, nevím... Pokud o něm někdo něco víte (cca rozměry, cena...), dejte kdyžtak vědět - v prodejně dílů na Fiaty čuměl prodavač dost vyvaleně, že to nikdy neměl, ani to neuměl najít v katalogu :-( - a k nějakému autoriz. dealerovi (který to snad bude umět aspoň najít v katalogu :/ ) se dostanu kdovíkdy...