HONDA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

03.02.02  15:52

« Civic P307

Vlani som po 8 rokoch vcelku uspesneho uzivania predal svoju Primeru 2.0, r.93. Pretoze som kupoval novy byt, penazi som moc nemal ani stale nemam. Auto potrebujem najma na rodinne jazdenie, avsak obcas na nejakej tej sluzobke mi dobre padne, ked dokaze zatiahnut. Na jesen som najma kvoli moznosti odpoctu DPH uvazoval o kupe Scenica ale financne mi to jednoducho nevyslo. Od 1.1.2002 je s odpoctom DPH na Slovensku koniec, tak o vozoch typu MPV uz neuvazujem. Paci sa mi P307, ale ako postupne zbieram informacie, prospekty a najma ako som posledne preliezal toto auto u dealera, mam zato, ze idem kupit Civica 5D, z fin.dovodov najslabsiu verziu. Rad by som pre tych, koho to zaujima, vypisal svoje 'teoreticke' porovnania Civic - P307, oba v najslabsej vybave.
    1. Motor 1.4 - jednoznacne Civic, netreba komentovat
    2. Priestor - vnutorna sirka zhruba nastejno,
    vyska P307 o par cm viac - co povazujem za nepodstatne, vzadu na nohy pri mojom nastaveni sedadla vodica v P307 25 cm, v Civicu 32 cm !
    Vysledok jasne lepsi pre Civic
    3. Kufor - P307 v oficialnych materialoch zahadnym sposobom uvadza 420 litrov, co je uplna blbost, realne je zrejme to, co pisu v testoch - 340 litrov. Premeral som si to s metrom. P307 ma sirku kufra 103 cm, hlbku dole 80 cm, hore 60 cm,
    vysku 50 cm. Civic 5D ma sirku 103 cm, hlbku dole 82 cm, hore 60 cm, vysku 47 cm. P307 ma vsak vysoko podbehy, kdezto civic len do pol kufra, takze v hornej casti sa este nejaky ten liter najde. Pri sklopenych sedackach hlbka kufra po predne sedadlo v P307 165 cm, v Civicu 170 cm. Zaver - kufor Civica je lepsi.
    4. Vybava zakladnej verzie. - Civic + bocne airbagy, radio
    P307 + dialkove ovl. centr.zam.
    5. Interier, Exterier - P307 je zvonka krasna, avsak cakal som viac od interieru. Zakladna verzia XR ma tuctove latkove potahy, palubka nic moc a pri pozornom prezerani vidno nekvalitu - nezalicovane, kyvajuce sa atd. Civic je zvonku vcelku OK, interier zial fadny a na rozdiel od P307 sa neda vylepsit ani vybavou LS a pod. Jedine dolepovanim drevenych alebo hlinikovych dekorov a podobnymi blbinami. Celkovo vsak porovnanie interierov zakladnych verzii vychadza nerozhodne.
    6. Cena - vzhladom na rozdiely vybavy a kvality motora rovnaka. (btw v Honde mi ponukaju zlavu na model 2001 cca 30 tis.Sk)
    7. Ine - zaruka P307 1 rok, Civic 3 roky !
    Podvozok sa zvonka posudit neda, no verim ze Civic je lepsi. Pre mna zaujimave je este to, ze dealera Hondy mam 100 m od domu (Peug. 1,5 km, takze dalo by sa aj pesi chodit pre pravidelne stojace auto v servise...)
    Tak, dakujem kazdemu, kto toto vydrzal precitat a opakujem ze by som bol vdacny za prakticke skusenosti (napr. od michal(a)x) majitelov vozu 1.4 5D !
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.02  15:28

« zdravim

Dobry den,ja teda v tomhle klubu nemam moc co delat,protoze nemam hondu,ale toyotu celicu gt.ale uz dlouho schanim nejakou firmu v cechach co by dovazela nejaky veci ze statu,ja bych mel treba zajem o vyfuk Greddy,ale u nas to snad nikdo nedovazi..
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.02  15:26

« www.hondaclub.cz

Uz 10x sa tam dnes pokusam dostat a nic. Co sa deje ?
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.02  12:01

« Novy clen klubu.

Ahojte, chystam sa kupit Civic 1.4 L 5D. Toto je moj prvy prispevok v tomto fore, a hned mam tu drzost opytat sa starsich skusenejsich vlastnikov tohto auta na ich skusenosti. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.02  11:48

« Re: Zkusenost se civic type r

Vážení, mám za sebou hodinku ježdění s Type-Rem a nádhera ... :-) ...

Řídil jsem to asi 45 minut a chvíli trvalo, že jsem si zvyknul (mám Pažouta 406ku :-), ale nádhera ... motor táhne, pořád to tam tlačí i když člověk jede 190, sedí jako přibitý, brzdí jak blázen .. ultra citlivý řízení, lehounkej plyn, neustále to hrabe ...

Je fakt, že cena je poměrně vysoká i v základu, navíc když tam člověk narve něco navíc, jde to geometricky nahoru, ale to auto mě uchvátilo ..

Přesně poslouchá, jde za plynem a má radost z vysokých obrátek. Zvuk přes 6 tisíc je něco neuvěřitelnýho, okolí se otáčí a pilka tam tlačí rychlost ja vzteklá.

Nádhera - jsem unešen ...

Akceleraci jsem taky nevyzkoušel, protože jsem to neměl v ruce a navíc byla posmrkaná silnice (Rudná u Prahy) a pořád to hrabalo :-) ..

Každopádně - vivat Civic Type-R :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.02  14:20

Jo pneumatiky na typero davaji Bridgestone potenza. Od vyrobce
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.02  14:15

zrychleni jsem nemohl potvrdit protoze na to nebyl cas a take auto melo najeto 780 km takze ani nebylo zajete ale 6,8 vzladne v pohooode.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.02  14:14

stabilizacni system nema jenom abs a EBD to je prakticky lepe vychytane abs . Kdyz jsem se rozjizdel tak jsem si vzdy hrabl . ale je to sportovni auto . Na vode to bude chtit sikovne ruce a nohy no proste zkusenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.02  14:11

« Re: Civiv Type-R v CR

No cena to je velke dilema honda stanovila cenu na 809 000 ale pozor bez klimatizace ta stoji 71000.- to je hruuuuuza a je manualni mlhova svetla stoji od 16 do 20 s praci takze ve finale jste na 900 to je dost ale zato co nabizi je to opravnene kdyz srovnate parametrys konkurenci tak nema konkurenci a urcite se dohodnete na nejake slevicce.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.02  14:08

Jo a co zrychlení ? četl jsem 6.8 což je docela nářez... :-) bez turba
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.02  14:07

Má R ESP ? ASR ?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.02  14:07

« Re: ????

Neboj se honda pracuje na mnoha projektech ktere nebudou az tak vydelecne ale chteji hondu proslavit tim co dovede. tak se muzem na hodne veci tesit.
  • 00 Reagovat !

foto

31.01.02  14:02

« Zkusenost se civic type r

Tak je to tady honda dovezla dva kusy typerek do cech jeden kousek zkousl honda stodulky a druhy kousek novinari a tim jsem prave mel moznost se projet a reknu vam je to parada podvozek vyladeny jak to slo no proste jedna basen porad jsem mel rezervu tak 30% do zatacky sedi jak pribitej a to tam jsou 205 pneu.. Razeni j e pradni ale kratke sam mam hondu civic 1,5 vtec a mohu jet na 4 ku treba i 210 km/h ale tady je to jinak jedete maximalne 160 a hned si to bere 5 dveste je tam hned ale reknu vam kdyz jsem vyjel na dalnici tak me nikdo nechtel poustet a nebo tam vjel kazdej si urcite rika nejaka vydechla hodnicka se na me lepi ten me stejne nepredjede to bylo napr s fabiji jel 180 a myslel si ze ho nemam sanci predjet tak mu prece nebudu uhybat no nic to jsou jen uryvky z meho zazitku. kdyby jste meli jake koliv otazky tak se ptejte a taky bych byl rad za jakou koliv informaci :))) ps: je to parada
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.02  13:47

« Re: Bervid Tuning Show Brno jaro 2002

Cau rad bych jel na jare do brna . Hondu mam a jestli te mohu poprosit o nejake blizsi informace dik.
  • 00 Reagovat !

foto

30.01.02  23:42

« Vytunovanej Civic

Ahoj lidi. Chci se jen zeptat, jestli v tomto foru neni nahodou majitel krasneho vysperkovaneho tmaveho Civica (rok max. 1995). SPZ LT? 44-24 (to trweti pismenko si fakt nepamatuju).
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.02  08:12

« Re: ????

Myslim, ze to konceptem nadale zustane. Je to moc vychytane auto, ktere se asi Honda neodvazi vyrabet. A kdyz, tak my ho uvidime jako dedci ;), budem do nej moc klepat holema, cucet na nej zpoza sodovkovych skel a rikat no konecne :)))
    Honda ukazala co dovede vyrobit a vymyslet, ale prodej a ziskovost je nekde jinde :((
  • 00 Reagovat !

foto

25.01.02  06:39

« Bervid Tuning Show Brno jaro 2002

Cau lidi, zajimalo by me, jestli se nekdo z Vas Hondistu tady chysta ne letosni jarni tuningovy svatek do Brna. Budu to malinko spoluorganizovat, takze pokud nekdo z svou vymazlenou hondickou pojede, bylo by fajn, aby o sobe dal vedet.
  • 00 Reagovat !

foto petous

petous 22.01.02  21:22

« Civiv Type-R v CR

Co říkáte na cenu? Mne trochu šokovala, čekal jsem cca 720kKč po přepočtu z € případně i trochu méně, páč jsou u nás obecně trochu nižší ceny než v €zóně. Jsem zvědavej, jestli jim to budou lidi za ty prachy kupovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  09:28

« Re: Zimáky

byl jsem se na ne mrknout, ve skutecnosti jsou to 185ky. jedna nebo dve gumy jsou trochu sjety ke strane, disky jsou OK
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.02  22:01

« Re: Zimáky

Hele, tyhle peníze dáš jenom za nové originál poklice. Ty gumy jsou k nim zadarmo i s plecháčema? Fakt škoda,že to nemám na co obout :-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…