HONDA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Civi 5D
2pallas: tak jo, vezmi minidisk nahraj zvuk zaviranych dveri noveho Civi 5D a dej ho v MP3 na nekam na net, Honda si tam pak muze dat link a delat si reklamu, jak se ji hezky zaviraji dvere :-)) Fakt jsem to zkousel na trech runzych autech a nic podobneho tvemu popisu jsem nezaznamenal.
Pokud si prectes moje starsi prispevky, tak Civi 5D se mi libi od prvnich fotek a o spatnych plastech a interieru jsi tady psal predevsim ty.
To, ze se mi libi umisteni radici paky u 5D jeste neznamena, ze to Honda vymyslela jako prvni, to jsou dve ruzne veci a kazdy, koho ve skole naucili aspon cist to snadno pozna.
Abys mel radost: jeste jedna vec se mi na 5D nelibi: nema v kufru oka na sit. -
pallas 30.04.01 13:20
to discipline: "zadne chrastive zvuky pri zavirani dveri, jak tady tyto pomluvy siril pallas..." Pomluvy? Mam pravo na nazor a na vlastny postreh? Ak vas to tak k slzam vytaca, tak asi nabehnem do Hondy, nahram si na minidisk zvuk dveri, a dam to niekam na net vo formate mp3. Nemci maju na motorrad online testy vyfukov aj so zvukovymi ukazkami, tak sa to urcite da. Osobne mi je uplne jedno, ci ty pri zatvarani dveri pocujes sumenie lesa alebo morsky priboj, znova sa budem opakovat, velmi rad by som prisiel na to, ako urobit z bezneho klienta takeho, co je nie len potencialny kupec, ale co je priam fanatik znacky. Ze sa vam pred par mesiacmi 5d nepacila, a vysvetlovali ste si to tym, ze sa Honda musela podriadit potrebam vacsiny a upustit od originality a sportoveho nadychu, ok. Teraz uz su tu na nu chvalospevy. Plasty a interier v Civicu 5D sa tiez akosi polepsili, ked to tu tak citam. Umiestnenie radiacej paky: ooo klobuk dole japonci, dobre ste to vymysleli... (btw: opajcovali, sorry). Tomu by som chcel "prijit na kloub" ako sa u vas hovori... Jedine co ma trochu zaraza, ze vas je tu takych zarytych Hondakov cca 5, a predaje Hondy klesaju... Na Slovensku je teraz poradie predaja OA+MNA: Skoda, VW, Renault, Peugeot, Citroen ... a francuzom stale rastu predaje. Tak som zvedavy ako to bude u vas, ked pride PSA napriamo. -
Tak jsem se konecne svezl s Civi 5D. A docela dost (cca 300km). Bylo to 1.6LS, najeto melo 2100km, takze motor uz nebyl uplne syrovy a dal se uz vytacet :-)
Prvni dojmy jsou hodne pozitivni, presna vyroba a zpracovani, zadne chrastive zvuky pri zavirani dveri, jak tady tyto pomluvy siril pallas. Zkousel jsem to celkem na trech ruznych 5D, a vsude tiche presne klapnuti. Pallasi, bylo to vubec Civi, u ceho jsi zkousel zavrit dvere???
Tmavomodry interier + cerne potahy se mi libily, plasty jsou docela dobre, v teto cenove kategorii jsou rozhodne z tech lepsich. Ovladani uz popisoval King, s tim docela souhlasim. Vic se mi libilo ovladani ventilace u 4D (svisle), a taky
ma u 4D presnejsi chod. Vsude spousta mista, jako rodinny hatchback to nema chybu, me osobne drobet vadi absence neceho mezi sedadly, ale to se da dokoupit a pribudou tak dalsi odkladaci mista. Sedadla se povedla, chybela mi jen nastavitelna bederni operka.
Jak to jezdi muzu srovnavat jen s Acco 2.0 a Mazdou 323F (posledni generace, 1.5). Takze - podvozek mne prekvapil: je docela dost komfortne naladen (nechci rict mekky :-)) cekal jsem u Civi z UK a pro Evropu spis tvrdsi odpruzeni. Civi se v zatackach dost naklani, ale na vedeni stopy to nastesti nema zadny vliv. Civi podvozek si toho
necha libit hodne - neni moc nedotacivy (spis vubec), boule v zatackach zvlada s prehledem, ubrani plynu nebo brzdy v zatacce (fuj) ho taky nerozhodi. Pneu tam byly docela dobre: Dunlop SP 300E (asi standardni vybava, byly na vsech, ktere jsem videl). Diky soucasnemu pocasi jsem je testnul na suchu i na vode a jsou docela povedene. Pro sebe bych podvozek pritvrdil, ale cim dele jsem s nim jel, tim vic jsem si na nej zvykal a musim rict, ze presto, ze mam rad tvrdsi podvozky, tak jsem si docela rychle zvykl. Jo, prijemna je presna a rychla reakce na pohyb volantu.
Volant - neni tak hrozny, jak na prvni pohled vypada. Po obsiti kuzi bych rekl, ze je OK. Posilovac (ESP) trochu moc posiluje (neslo by ubrat?) a to i ve vyssi rychlosti - chybela mi tam ta presna a jasna odezva od prednich kola na
kterou jsem zvykly z Acco.
Motor: je SUPER! Jede uz odspodu a snadno a rychle je v 6000 a ma pri tom ten spravny hondi zvuk. To chce opravdu zkusit. Jesti je to ta nejlepsi atmosfericka sestnactiskovka na trhu, to by asi dokazal posoudit treba King, ale
rozhodne patri mezi ty nejlepsi. Je docela dobre utlumeny, do interieru pronika presne ten spravny zvuk. Kolem motoru uz se tady dost psalo (u sedanu), takze to nebudu opakovat, ale je fakt super. Prevodovka je presna, za umisteni saltrpaky ma Honda jednicku.
Brzdy: mnam mnam, presne, jasne a citlive, nejsou to zadne jedovky, ale zpomaluji vyborne.
Uz to zkratim, aby King neprisel o zaslouzene prvenstvi v delce prispevku :-)) Civi 5D se mi fakt libilo, skvely (i kdyz mekci) podvozek, super motor, vyborne brzdy...
Nelibilo se mi, ze v odkladacich prostorach (a je jich dost) je tvrdy plast na kterem vsechno chrasti a klouze (to se da ale snadno spravit podlozkou), pres zadni okno toho moc neni videt, ESP posiluje az moc. Hmmm... negativniho toho zase moc neni...
Jako rodinny hatchback je Civi moc povedene prijemne, rychle a pohodove auticko.
Jeste se mi libila cena :-)) Ale: nejlevnejsi model s klimatizaci je za 500, mozna by to chtelo jeste pred letem nejakou akci s klimatizaci za malo penez... -
Tak jsem se byl konečně podívat na 5D Civica a musím uznat, že je to pěkný a velký auto. Dobrá výbava a cena je opravdu výhodná. Při zkoušce zavírání dveří jsem si vzpomněl na pallase a musím napsat, že tento úkon probíhá velice tiše a měkce. Pár výhrad mám k interiéru: zaujalo mne, že Honda nabízí rádio v sérii, vypadá trochu nevzhledně a navíc si asi každý většinou dokoupí rádio dle vlastního výběru; vzhled a kvalita použitých plastů není špatná, ale určitě mohla být lepší.