HONDA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« CR-V
Vcera jsem videl poprve na ceskem uzemi CR-V v kuzi. Maji ho na showroomu ve stodulkach. Sedacky jsem nezkusil, mel jsem malo casu. Vypada to ale super - az na zelenou metlu :-/. Je to nejaka top verze s AT a jenom za milion ! :-)). Dobra snobarna :-)) A maji tam k ni peknou cervenou ksiltovku, ze jo K.S. z H.S? Ale jen pro VIP :-( a musite rikat, ze se vam vsechna auta co tam vidite libi, vsechna jsou skoro zadarmo a jine auto nes s Hackem byste si nekoupili - to je ale pravda, ne? :-). A taky se musite pomazlit se zelvama, polibit podlahu v showroomu a odpracovat 100 brigadnickych hodin lestenim karoserie NSX :-)). -
« Re: S2000 :-(
Ono toho taky nad milion moc od Hondy neni. Legend je na me moc velky a ma automat bez sekvence, acco se vejde do milionu (ATR snad jeste taky i po zdrazeni), CR-V jakbysmet. Prevysuje to jen S2000 a NSX. tak kterou z nich bys nekoupil, kdybys ty penize do druheho auta mohl dat? :-)). Mit 1,6 melounu na druhe auto do rodiny, tak bych mel jasno. V techto relacich je ale zbytecne mluvit. NSX je sice uz trochu stara, porad ale neztratila atraktivitu (v mych ocich) - a vypada porad jako super supersport. Jen ty mrkacky se uz moc nenosi. -
« Civi 5d
Tak jsem se zase vcera svezl s civi, bohuzel opet prilis kratce :-(. Abych se porad neopakoval - cloveka znovu a znovu ohromi ctyri veci - pokud pominu prostornost - ucinek brzd, ktere nejsou jedovate ale az neuveritelne ucinne, naprosto precizni ovladani, presne razeni (i kdyz o chlup min nez u sedanu) a tichy motor. Rodinnym ucelum dokonale vyhovuje. V ytku mu lze dat pokud si chcete zazavodit - mekke perovani a s tim souvisejici naklon v zatackach a lehke rozhozeni pri prudkem vyhybacim manevru a moc ucinny posilovac. K nim ted pribyla dalsi, kterou jsem zachytil kdyz jsem mel na zadnich sedadlech spolujezdce - se zvysujici se zatezi zadku se projevuje lehka pretacivost, i tak je ale dost daleko za hranicemi toho, jak s tim autem bude jezdit majitel i pri hodne ostre jizde, protoze jsem mu dal pekne do tela (jirik muze potvrdit, byl jednim ze spolujezdcu :-). ... Jo - a motor ma ve vysokych otackach super sound :-). -
Myslim, ze jsme to uz tady probirali. Problem S2000 neni v technice, ale v marketingu. Je proste prilis draha na to jak je stroha a lide, kteri maji v supliku 1.5M tak sahnou po jinem (a levnejsim!!!) roadsteru, ktery ma vyssi uzitnou hodnotu nez mit jenom radost z jezdeni kolem komina se smykajici se zadi. Osobne si myslim, ze stejny problem bude mit i nova Impreza WRX. Puvodni model stal milion, novy 1.2M a uz maji problem (dle dealera se kterym jsem mluvil) s prodejem. Proste se dostali do cenove kategorie BMW, Audi, MB a ten kdo na to ma, radsi sahne pro techto prestiznejsich znackach a odpovidajici mire luxusu. Ja mam stejny pocit. Do milionu mam jasno, nad milion taky, ale bohuzel tam by to asi Honda nebyla. -
« Re: to king
Vis, na tomhle tvem hodnoceni bude neco pravdy, moje zkusenosti jsou ale jeste trochu jine. Mam tu pochybnou cest znat drtivou vetsinu tech, kteri se zivi motoristickou novinarinou v CR a byl jsem z toho zpocatku sdost spatny. Ani jeden z nich nema zurnalistiku (coz neni nastesti az tak dulezite, protoze se tahle oblast neda zurnalisticky dost dobre zatridit, jako treba jeste pocitace, videohry ap.). Dale - techniku ma asi tak 1/10. To ovsem ale taky neni dulezite (bohuzel - jsou to mozna dobri technici, ne novinari). Je tu totiz jeden faktor ktery jsi opomenul - novinarska cest a prestiz, to znamena psat tak, jak tomu opravdu je, ne tak jak to chce videt importer. Tu ma bohuzel v CR asi tolik lidi, ze by ti ke spocitani stacily prsty jedne ruky :-(. Bohuzel testy pisou vsichni. Vyjimkou je ale i par tech, kteri naopak kritizuji vsechno a bez duvodu, jen aby se to hodne cetlo a jeste vic se o tom mluvilo (MFD). Nakonec ale ti, kteri techniky nejsou a casem pochytili zaklady v podobe reseni zakladnich veci jako podvozek a motor nebo prevodovka a jsou schopni napsat pravdu a jeste se to da cist jsou tou nejlepsi variantou. Technici kteri psat neumi ohromuji cisly jako vzdalenosti leveho ucha od kliky pravych zadnich dveri, jake je auto se ale z testu nedovis (Automobil Revue). V jine redakci zase nabirali lidi tak, aby auta testovali lide ruznych titulu (jeden doktor buhviceho, inzenyr a magistr - kvuli image. Pisou vsichni stejne :-( ...) Idealni stav by byl, kdyby clanky o technice psali odbornici treba formatu AR, reportaze zurnaliste a testy ti, kteri umi psat a jsou objektivni. takhle ale zadny cesky casopis nebezi (ale treba ani britsky Autoexpress, kte jsou taky vseumelove a pritom ma vysokou uroven), takze ti konkretni lide delaji vesmes vsechno. A co je lepsi? drobne nepresnosti v technickych clancich, nebo test na houby? Ale tohle nema cenu resit v Honda Clubu. Tady se probiraji vyhradne drncici dvere :-)) -
pallas 10.05.01 00:00
« to king
king , s tymi SR / CR novinarmi to mas tak... keby sa zratali nasi motoristicki novinari, a potom by si z nich vyclenil tych co maju VS zurnalistiku, alebo VS strojarinu (motorove vozidla), resp. tych co sa aspon par rokov zivili ako profesionalni vodici (kamionisti, taxikari a pod) a maju pocet najazdenych km k milionu, zial, z radu by vystupilo fakt iba par ludi :-( ostatne je plebs, to taky novinar mozes byt aj ty, ja, alebo aj hocijaky cerstvy maturant co ako tak ovlada pravopis a spravil vodicak. Potom to tak aj vyzera. Osobne by ma zaujimalo, ako a cim meraju pri testoch spotrebu a dynamiku auta, ked vsade pisu ze "namerane pri teste" - mne to pripada skor ze od oka, asi tak ako ked ti rusky policajt da dychnut do jeho prepotenej ciapky a potom ta saksiruje ze si pil (tiez jeho subjektivny nazor). Ale uz som to rozoberal velakrat inde, nechcem sa opakovat. -
nebrec, na prelomu 2003/2004 tu bude novy nositel image - NSX II. Uz o nem taky neco vim, ale zatim si to syslim do clanecku na auto.cz. Zatim je kolem moc spekulaci a fam. Mozna kdybyste me ukecali, tak ...... To ovsem neznamena, ze by meli S2000 odstrelit. Myslim, ze se asi bude prodavat slusne a sportovni znacka formatu Hondy by rozhodne mela mit v nabidce roadster. Nikdo ale nerika, ze musi mit 240 koni. Skoda ze nedela taky nejaky lidovy, aby konkurovala mazde. ta na MX-5 rozhodne neprodelava (pomineme li desny Beat - ale i ten s objemem 0,8 l tocil 8200/min :).