HONDA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Novy motor!
Doufam, ze to dvojite zapalovani nebudou resit dvema svickama na valec :(. To je hrozne banalni a drahy reseni. Doufam, ze to udelaji tak, ze se pokusi dvakrat velice rychle (az temer soucasne) zapalit jednou svickou. Tzn., protahnout jiskru na delsi dobu. To by byla frajerina a to bych taky od Hondy cekal. -
« Taky jsem konecne zkusil Civi 5D
Tak at tady trochu rozpoutam vasne na tema Civic 5D ;-). Byl jsem se s nim projet a musim priznat, ze jsem od nej preci jen cekal vice. Takze v bodech plusy a minusy dle meho subjektivniho hodnoceni:
1. Je to skutecne prostorne auto a mista je "vsude dost pro radost". Trochu mi ale prislo paradoxni, ze sedim opet spise nize nez vyse a tech 20cm, co jsem mel nad hlavou vyuziju akorat az pojedu nekomu na svatbu s cylindrem :-(. Mozna se predpokladaji nejaka mista ke stani ;-). Fakt je ten, ze to utulnosti moc neprida.
2. Motor. Opet mam stejny dojem jako u 4D. Je pruzny dobre tahne ve vsech otackach, ale chybi mu to, co je (bylo?) pro Hondu tak typicke. Pocit , ze v tom nekde kolem tech 4500 az 5000 chytnou saze (myslim, ze si toho vsimnul i Jirik). Navic ten 5D je preci jen tezsi nez 4D, takze se s tim zavodit moc neda.
3. Razeni. Tady je to absolutne spickove. Presne, lehke a skvele umiste.
4. Podvozek. Citil jsem se bezpecneji, nes se Civi 4D, coz asi bylo dano nizkoprofilovymi 16-timpalcovymi koly, ktere mel ten 5D obuty. Mel jsem pocit presneho vedeni az na el. posilovac. Ten mne zklamal a radsi bych ten, ktery ma nas 3D nebo Acc. Ta odezva od volantu mi u hydraulicke klasiky pripada lepsi.
5. Nejvetsi zklamani jsou pro mne plasty v interieru. Tady musim dat za pravdu Pallasovi. Prilis tvrde a trochu lacine vyhlizejici. Kdyz to srovnam s minulou generaci Civicu tak je to dost o necem jinem, bohuzel. Na tom testovacim Civicu bylo spousta sramu nejen na palubovce, ale i na dverich. Kazdy kdo mene opatrneji vystupoval do nich botou lehce kopnul a ten plast byl tak odreny, ze kdybych byl majitelem, tak ten panel musim snad kazdy pul rok menit.
-
« Novy motor!
Honda pracuje na dalsim typu motoru. Bude se jmenovat i-DSI (intelligent - Dual & Sequentional Ignition) (Dvojite a sekvencni zapalovani, aneb Alfaromeacky Twin Spark pojaponsku :-). Bude se davat do modelu Fitta uz v cervnu podzim letosniho roku(nastupce Loga). Objem 1,3 l, vykon 63 kW pri 5700/min, tocak 119 pri 2800/min. Kupodivu to bude jen dvouventil, mel by ale bastit 4,4 l na 100 km (podle japonske metodiky). Pro milovniky podrobnejsiho popisu je tu anglicky text .........
The 2-valve/cyl. engine is equipped with two spark plugs in each of its newly-designed, compact
combustion chambers. These sparks are activated in a different order depending upon engine
revving and load resulting in intelligent, dual-point sequential ignition control to achieve
intensive fuel combustion at all ranges.
Two spark plugs per cylinder are arranged diagonally to accelerate flame propagation in the
combustion chamber, thus achieving rapid combustion of the air-fuel mixture and high output
from a minimum amount of gasoline. This intensive combustion at all ranges not only controls
knocking, but also permits a much higher compression ratio, achieving a maximum output of
63kW (86PS) at 5700 rpm, and maximum torque of 119Nm (12.1kg-m) at 2800 rpm.
The engine is paired with Honda's newly-developed, lightweight, compact Multimatic S
continuously-variable-speed transmission (CVT), which minimizes engine power loss to achieve
ultra-high fuel efficiency of 23 kilometers per liter (determined by in-house testing based on
Japan standard) -- among the world's best for a gasoline powered production vehicle, and
compliant with 2010 fuel efficiency standards.
Furthermore, harmful exhaust emissions have also been greatly reduced: the i-DSI engine's clean
performance is recognized by Japan's National Ministry of Transportation's "Low Emissions
Excellence" certification.
The engine has also been made 8% lighter and more compact than Honda's previous 1.3-liter
engines.
This was achieved by reducing the valve angles to create a smaller combustion chamber, and by
incorporating a more compact air cleaner, a serpentine auxiliary drive system, a plastic intake
manifold, a stainless-steel exhaust pipe, and other innovations.
The lightweight, compact, high-performance i-DSI engine, in tandem with a newly developed
Honda Multimatic S transmission, creates a new breed of small car that achieves ultra-high fuel
efficiency and clean emissions coupled with superior performance. In addition, the smaller
engine room makes for a roomier passenger compartment -
« Cau hondaci
ufff, usetril jsem po 10 dnech 30 s casu, abych se ozval :-). S ivem se ohledne S2000 jeste pohadam pristi tyden, na to ,abych mohl doporucit astru nebo civi potrebuju znat priority dotycne damy - co od auta ceka. Popisovat obe auta zevrubne, to je na hodinu psani. Ale co je hlavni - obeslal jsem vas super fotkami ITR (jeste lepsi nez ty prvni). na koho jsem zapomel, at se pripomene. Potrebuju updatovat databazi mejlu :-)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!