HONDA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto pallas

pallas 23.05.01  02:16

« dve sviecky na valec

ja mam dokopy styri sviecky na dva valce v mojej honde transalp :-)) a robi sa to tak uz od 1988 (myslim).
  • 00 Reagovat !

foto

22.05.01  22:48

« :o)

Cau hondari, jsem opravdu rad, ze jsem na vas narazil. V mem okoli jsou bohuzel pouze lide, pro ktere je vrcholem automobilove techniky golf :o(. Takze bych se mezi vas velmi rad "vklinil" jestli je to mozne :o). Peclive jsem prosel vsechny (nebo presneji skoro vsechny) vase prispevky, abych byl v obraze. Velmi obdivuju prispevky Kinga, to je opravdu parada - narodni buditel.
    Tak, to je napoprve asi tak vsechno, co jsem chtel napsat, brzo se zas ozvu.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.01  18:19

« Re: dvojita jiskra

Tedy myslel jsem ve srovnani s Hondou. Oboje jsou spise vysokootackove a Talosi trvanlivosti prilis nevynikaji.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.01  17:20

Kolik vydrzi motory od AR?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.01  11:32

« Re: Taky jsem konecne zkusil Civi 5D

Me zas ta Almara neprijde tak mekka. Takovej Megane je urcite mnohem mekkci ... Divil bych se, ze by ten civic byl opravdu tak mekkej ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.05.01  09:09

U dvojiteho zapalovani nejde ani tak o rozdilne casovani zazehu, ale spise o prostorove rozlozeni zazehu smesi, a to hlavne v blizkosti antidetonacnich sterbin. Tedy v mistech, kde je virivost smesi dost mala, zvlaste v pasmu nizsich a strednich otacek. Idealni spalovaci prostor ve tvaru koule se svickou uprostred asi nedosahneme, takze nam nezbyva, nez hledat nahradni reseni. Jedna zapalovaci svicka uprostred mezi ventily a druha temer v antidetonacni sterbine (vychylena proti ventilum) navic zlepsuje vyplachovani motoru, protoze zpusobuje sekundarni vireni pri vyfuku a mirne zvysuje tlak vyfukovych plynu a tim snizuje i hodnotu spotrebovane prace. System vubec neni drahy - na vyrobnich nakladech celeho motoru to prakticky neni vubec znat, zato spotreba paliva a krivka tociveho momentu jasne hovori pro. O podobny system se pokouselo jiz nekolik firem, nejdele mam pocit to delal Nissan, ale nikomu se nepodarilo dosahnout takove urovne, jako AR. Pricinu bych hledal krome jineho i ve skutecnosti, ze tato automobilka od roku 1932 nevyrobila jiny system rozvodu, nez DOHC a variabilni casovani pouziva uz od roku 1979 (byt prvni byl Fiat 128 rally v r. 1969), takze zkusenosti zde rozhodne chybet nebudou. Nove pripravovany motor TwinSpark s primym vstrikem paliva ma udajne jeste vice zhodnotit vyhody dvojiteho zapalovani, snad i v preplnovane verzi. Ale teprve praxe ukaze, zda to nejsou jenom plana slova (jako v mnoha jinych planech z Torina). Kazdopadne soucasne motory AR TS povazuji za absolutni spicku v motorarske technice, i kdyz je mi jasne, ze priznivci Hondackych VTECu budou mit odlisny nazor.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.01  07:17

2 ivo: Vesmes se s tebou da souhlasit, az na: motor, ktery je naprosto super odspoda, vykonovy skok nahore neni, ale narust je mezi 4-4500 znat. Pro rodinny 5d myslim dobra charakteristika (pro rodinny :-(...) Plasty jsem ani v jednom civi odrene nemel, ale calouneni minuleho 5d to neni. Sestnactky jsi na nem asi nemel, nebo jo? Pokud jde o prostor nad hlavou, nekdo to ma rad (proc se kupuje tolik MPV?). Neboj, 3d tak vysoky neni :-). Co se ale divim nejvic je to, zes mu nevytkl moc mekke perovani. Rodinny vuz je OK, 5d je vsak az prilis komfortni, rekl bych, ze je nejmekci z japonske a evropske produkce (korejce nepocitam, tam je to standard). A hned po nem almara :-(. To je pro me jediny duvod k nespokojenosti. Dobre odtlumeny podvozek se da udelat i tuzsi :-(. Jinak by mi na 5d nevadilo vubec nic.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.01  07:09

« Re: Novy motor!

jsou to dve svicky na valec. Poslu pidifoto, az bude chvilka.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.01  22:16

Me se zdal ten posilovac bezvadnej. Ale jestli to nebylo tim, ze na Civi co jsem ridil byly mnohem uzsi pneu a tim padem nizsi odpor.

Z toho motoru mam podobny pocit, ale myslim, ze nebyl zajety, ze to lepsi jej jeste ceka.

Jo a taky tady nekdo psal, ze nejsou pod motorem zadne "susplechy". To je pravda, od motoru je videt temer na polovinu kola. Jakoby "nedodelany" podbeh (poze vrchni cast). Urcite to maj z duvodu deformacnich zon, ale plastovej podbeh tam dat mohli (stejne tak vzadu kuli hluku od kaminku). Takhle se motor bude uplne zbytecne spinit (a v zime ta sul BRRR :)) )
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.01  22:10

« Re: Novy motor!

Tak jsem si docetl cely prispevek a koukam, ze to je tak jak jsem nechtel :((. Tak to se moc nevytahli.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…