HONDA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Továrny Hondy
Ahoj bitovode.Podle mych informaci Honda nikdy zadnou tovarnu ve Francii nemela.Svou prvni evropskou filialku otevrela v 90ych letech po dlouhem vyberu ve Swindonu v Anglii.Podle slov zastupcu Hondy hovorila pro Anglii nejen relativne levna pracovni sila, ale predevsim jeji technicka vyspelost.On baca co sleze z Pyrenei toho o autech moc nevi a podle toho to taky tak vypada.Prelude je ve staji Hondy dost specificky model a pokud vim, vyrabel se vzdy vyhradne v Japonsku.Je mozne, ze tvuj vuz prosel ve Francii tuningovou upravou. Jinak o puvodu sveho auta se nejvic dozvis u dealera, eventuelne na Honde CR na technickem oddeleni.Kdyz jim reknes cislo karoserie (VIN) tak z nej se da vycist i zeme puvodu, hlavne podle pismene, ktere je v cisle sedme od konce.Zdravim, Georgo. -
« Továrny Hondy
Zdar,
nemáte někdo technické informace, týkající se zajištění výroby Hondy v historii? Zajímají mne roky 80-90, speciálně Fracie - tam někde byla vyrobená moje Prelude a rád bych se dohrabal ke zjištění, ve které fabrice. Samozřejmě - nezajímá mne jen Francie, ale celá historie Hondy - od kdy, do kdy, které typy, které díly pro který trh a tak. Víte někdo něco? Nenechám si to pro sebe, zpracuju a vystavím na web.
Dík. -
« Autosalon
Minuly tyden jsem s kamarady zavital na autosalon. Samozrejme, ze prvni kroky vedli ke stanku Hondy. 3D se mi docela libi, chybel mi tam slibovany CTR a vubec tam vlastne zadny TR nebyl. Konecne jsem si v klidu prolezl Stream. Jelikoz nedavno vysel ve svete motoru test na podobne rodinne vozy a docela slusne z neho vysla Zafira, tak jsme se rozhodli porovnat ji se Streamem. Nabrali jsme prospekty, prolezli Stream a sli k Opelu.
Prolezli jsme Zafiru (jo mimochodem tu tam predstavovali jako nejrychlejsi van na svete, mela motor 2,2 s turbem, kdyz jsme se ptali na cenu, tak bohuzel, neprodava se! - udelaji nejrychlejsi van ale clovek si ho nemuze koupit - paka). Mno, pohunek od Opelu nam predvadel jakym zpusobem se sklada prostredni rada sedadel, a vubec mu to neslo! "No to vite, ono se to slozi 150krat za den" "Jo to je jenom na 150 pouziti?" "No to ne, ale lidi to tady skladaji uz 14 dni (kecal)" "Jo vono to ma casove omezeni?" Na konec se mu to podarilo. "Hmmm a uz jste videl konkurenci od Hondy? Ted jsme tam byli a teda Zafira nic moc" Trochu znejistel, vytah prospekty a porovnavali jsme: No ta Zafira ma vetsi obsah, mensi vykon, hur jede, ma vetsi spotrebu, hur reseny vnitrek a pri srovnatelne vybave je drazsi!!! Pak jsme mu vysvetlili, ze kdyz veze u Hondy 5 lidi a bude chtit nahodou nalozit neco do kufru, tak otevre pate dvere a z kufru si tu treti radu sedadel v pohode slozi (u Zafiry je to tak, ze vyzenete lidi z druhe rady, slozite operadlo, posunete lavici dopredu a pak teprve muzete treti radu slozit). Kamarad ma rad Opely a jeste nedavno "miloval" Zafiru. Ted je docela slusne odvarenej ze Streamu a to v nem jeste ani nejel!!! U Opelu jsme zanechali smutneho a zdeptaneho pohunka a sli zpatky k Honde.
Tam me slusne rozesmal jeden z prodejcu, kdyz jsem se ho ptal proc se nedodava Stream s 1.7 motorem. "Protoze ten motor by s tim dvoutunovym autem moc nejel!!" Tak jsem mu vysvetlil, ze ja s tim Streamem jel a ze teda rozhodne 2 tuny nema. Chvilku jsme se preli a pak jsem mu ukazal jejich vlastni prospekty. Stream ma 2 tuny po te, co tam nalozite pres 600 kg nakladu!!!
Omlouvam se za delsi prispevek, ale nejak nam to tady posledni dobou chcipa. -
« 5D
Muj 192cm vysoky kamarad pri prohlidce Civicu 5D vyuzil naprosto instinktivne absence stredoveho tunelu a ze zadniho sedadla prosel stredem vozu dopredu na misto spolujezdce. Mne by takova hovadina nenapadla, ale kdyz uz to udelal, tak jsem sel za nim. Ackoliv merim jen 185cm musim rict, ze za volant se leze docela spatne :)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!