HONDA - CLUB
« Re: HEEEEEEEEEEELP!
To, ze jsem se u jednoho cidla domeril v ohmech, se mi nezda taky - ono to asi bude tim, ze si na nej stezovala i ECU :))) Chtel jsem si overit, jestli nekeca a jestli to najdu - a mam za to, ze jsem nasel. Ted uz jenom koupit a vymenit, ale to bude trosku orisek. Holt se nekdy budu muset urvat z prace a dojet se nekam podivat. Auticko ale -zaplatbuh- jezdi, i kdyz diky cidlu pro vzduch bude asi trosku vic papat, ale rozhodne v tomhle stavu nehodlam ujet 5000 km, to by si to asi odskakal motor. Jinac jsem z Prahy, jestli se chces prijet podivat, muzes, mailni mi, domluvime se. -
« Z jineho soudku
Hmmm, bitovod je horsi kutil, nez jsem cekal. Uz se tesim, az ho prelude poradne pokouse v okamziku, kdyi dojde trpelivost :-))
Poslal jsem vam fotecky Integry Type R v provedeni Mugen. technicka data zatim nejsou :-(. Jakkoliv mam rad vyplody Mugenu, tentokrte se mi zda integra udelana "zu moc", neboli "too viel". Hlavne predni naraznik je daleko pohlednejsi original. Ovsem zase ty pruduchy v kapote .... a zadni kridlo s prapodivnym tvarem ..... Jaky tipujete vykon? Podle meho jim to tech 180 da, i-VTEC je snad lepsi, nez jednotka v S2000. Opravdu tuhle integru miluju :-) -
« Re: HEEEEEEEEEEELP!
Clovece jak poznas ze se to tvari jako teplotni cidlo? ;) Obvykle jsou hodnoty cidel (termistoru) v kiloohmech....pokud jsi meril v ohmech..tak se mi to nezda. Jestli jsi odnekud kolem Prahy nebo Kolina, tak bych se rad mrknul. Jsem zvedavy jako ....
Ondras 0723-616751 -
« Re: HEEEEEEEEEEELP!
Tak jsem se konecne dokopal k tomu, abych zmeril odpor teplotnich cidel. Vzal jsem to trochu zgruntu a meril jsem vsechno, co se tvarilo jako teplotni cidlo :))) Vysledky jsou jednoduche - cidlo na vstupu sani (na spodku krabice s napisem PGM-FI) ma za studena 2kohmy, za tepla 200ohmu. Cidlo mezi tou krabici a blokem motoru ("teply vzduch") melo za studena 12ohmu, za tepla 14ohmu (to fakt vypada, ze je v haji, co?) no a cidlo teploty vody, umistene vlevo na bloku motoru melo opet neco kolem 2k/200. Da se to podivne cidlo rozumne koupit? Je to sice skoro uplne obycejnej termistor, ale nerad bych tam bastlil neco, co tam z fabriky nepatri... -
« keca ti to do rizeni
to bitovod: v tom kecani do rizeni s tebou souhlasim, taky me obcas stve zelena kontrolka ECONO, ktera sviti jenom tehdy, kdyz si masina mysli ze ji zbytecne nehonim :))
Zato se mi na dalnici rozsvitila ve 185km/h kdyz si PP spocital, ze otacky vs rychlost vs noha na plynu = optimalni konfigurace.
to every: nevite nekdo dle jakeho klice si PP propocitava kdy tu kontrolku ma rozsvitit ??? -
No dostal jsem instrukce jak ten airbag bezpecne demontovat primo v HONDE (zapomel jsem vam rict ze jsem servisni technik vypocetni techniky v nasi HONDE :)), ale jak plati oni me tak ja jim (potvory :))), tak si to radsi udelam sam. Pro bezpecne zachazeni se SRS, staci odpojit baterku, pak to nemoze vyletet. Vzhledem k tomu ze sem si na predchozim drakousovi delal vse sam, tak me novejsi rocnik nemuze odradit (jedine az kdyz dostanu pres tu drzku:).
To:PD Tento kousek ma nalitano 85.000 km, tak ze mu budu v podstate teprve vysvetlovat jak se jezdi rychle :))
Jo a mimochodem perlicka, co se tyce kvality zpracovani automobilu: vcera za mnou prisel kamos co si koupil MB VITO (1997), udajne mu nejde leve svetlo(tlumene) a uz menil 5 zarovek. po pul hodine mereni sem zjistil ze na spojovaci kostce uvnitr svetla jsou prohozeny dva kabely. byly to predni svetlo do mlhy, ktere ve vybave nema a tlumene svetlo. Zaver zni : ctyry roky predchozimu majiteli nevadilo, ze uz na vystupni kontrole v MB nezjistli nefunkcnost svetla z duvodu prohozeni dvou kabelu. Nechapu to, jak ten blboun jezdil ?????
« Re: Druhy Heeeeeeeeelp
Teda nevim jak kdo, ale nejak od prirody nemam prave duveru v zarizeni, ktere mi muze kdykoli vybuchnout pul metru pred xichtem - tim mam samozrejme na mysli airbag. Jsem rad, ze ho moje Prelude '91 nema, protoze vyradit ho clovek nesmi, nechat bouchnout a jezdit bez nej uz vubec ne. Nemam duveru v neco, co si rozhoduje samo a samo uvazuje o tom, co pro mne bude lepsi - ja mam rad demokracii i v aute :-) Dost na tom, ze jsem schopnej pretrpet ALB, ale u meho stareho Preluda (rocnik 85) jsem ALB taky nechaval deaktivovat. Co se mi ma kdo montovat do rizeni??? Omlouvam se za tenhle vylev, ale mam za to, ze s podobnymi pocity nejsem sam. Nebo snad ano?