HONDA - CLUB
« Re: LOUČÍM SE.............KS z HS
Teda vy tady toho za tu chvilku nakecate... :-))
2King: S60 ma Haldex, takze je to takova predohrab 4x4, ale to je presne to, co me na tom zajima: zlepseni trakce v pripade zhorseni adheznich podminek. Vzhledem k tomu kde a jak casto se v zime pohybuju, tak se kazde zlepseni trakce moooc hodi. Treba Acco TR s uzaverkou diferencialu je pro tyto ucely taky OK.
Kdyby H. delala Acco s RT4WD a jeste ke vsemu vypinatelnym (off/auto/on), tak nevaham ani chvilku :-)
Jinak je S60 jedno z nekolika novych vozitek (X-tajp taky), o kterych budu uvazovat, ale jeste jsem v nem nejel, takze k podvozku nemam co rict. Uvidime...
2KS non HS: vnejsi design je OK, ale to je zrovna to, co me na auticku zajima skoro nejmin (stejne sedim furt uvnitr, tak ho nevidim). -
« Civic Type R
Dalsi prodejni "propadak", se kterym to honda 100%ne "zazdi" bude CTR. Na britskem trhu se bude prodavat tohle auto s dynamikou Audi S3 za mene penez, nez Golf GTI. Pokud bude situace na nasem trhu obdobna, lze ocekavat cenu za CTR v rozmezi 700-750 000 korun. Tak tomu bych rikal fakt dobra zprava. Tedy pro toho, kdo toho 3/4 melounu ma :-) -
« Re: Prodejnost
Hmmm, tady se to nese fakt v optimistickem duchu. ze by nejaky letni splin z drazsich pohonnych hmot, nebo tak neco? za chvili se na me sesypete a namelete mi budku:-)). Honda si, trochu pozde, uvedomila, ze by nemela na evropsky trh az tak moc kaslat, kvuli tomu rozsirila britsky zavod, ze ktereho pujdou civi do celeho sveta, postavila ceny civi na vice nez konkurenceschopnou uroven, ale vam to nestaci a uz jste ji pohrbili. Na japonskem trhu byly novinky Stream a Jazz (Fit) naprostymi trhaky, v Evrope asi jsou a budou taky (behem poslednich 2 mesicu jsem jich u nas potkal asi 8, z toho 3 nase, zbytek Nemci (!), Nizozemci a Francouzi. Jazz, vzhledem k tomu jak vypada, bude urcite velky hit (doufam, ze prijde i k nam, tole auto me fakt sebralo - i kdyz ne tolik jako HR-V, ovsem za Jazz si zase japoncici nenechaji zaplatit 600 000. Do tech 450 by se mel vejit v pohode. Snad. -
« Prodejnost
Tak vas panove zdavim po dovolene. Byl jsem v Italii a zkuste si odhanout kolik jsem tam videl Acc. Jeden. Ten nas :-(. Mam ten dojem, ze budu muset pristi auto koupit u nekoho jineho, protoze jiz nebude dealeru naseho H-cka. Nejen u nas ale i v Evrope. Trochu prehanim, ale obavam se toho nejhorsiho. -
« Re: LOUČÍM SE.............KS z HS
A kdyz uz jsme u "spatnych" prodejnich zprav. Podle japonskych zdroju se za 10 dni prodeje Fitu (Jazzu) v Japonsku prodalo (respektive objednalo) vice nez 23 000 techto aut. To mi prijde jako vic nez dobre. Stejne tak si myslim, ze civi bude mit uspech v zapadni Evrope. U nas bych to ale cekal docela taky. -
« Re: LOUČÍM SE.............KS z HS
Uvidíme na konci roku, jesli civi vylepsi postaveni Hondy v zebricku. Jiriku, pokud takto mluvis o 4x4, mas na mysli evidentne predevsim trakci. Tam je to bez diskuse. Ale pokud jde o jizdni vlastnosti, nemohu soulasit s tim, ze jsou ctyrkolky lepsi nez nejlepsi FWD/RWD. A treba ja osobne bych ocenil trakci 4x4 tak 14 dni v roce :-). A na druhou stranu - pokud potrebujes 4x4 kvuli trakci (jako ze jo), tak v tom pripade pohodove postacuje treba RT4WD. -
« Re: LOUČÍM SE.............KS z HS
To KS: at se dari atd... To opravdu neni nadeje na zlepseni prodeje Hond? Vim, poklasy prodeju jsou katastrofalni (mezirocne 2x po sobe cca o 30%). Podle mne je tato situace neudrzitelna. Nicmene stale nepozoruji zadny obrat. Kdyz si vezmu kampan Microsoftu, jak tlacil sve vyrobky na trh ci jine automobilky, tak Honda dohromnady nedela nic. To kolem Civi 5D asi moc ohlas nemelo nebo se pletu?

Jinak mala prodejnost -> vyssi ceny -> jeste mensi prodejnost -> jeste vyssi ceny coz je na ceskem trhu na povazenou. Tahle uvaha se netyka Civi 5D, ktery ma cenu docela OK - ale nejlevnejsi Civi s klima je za 0,5M :-( a to jeste v dobe, kdy spousta ostatnich strka klima free of charge.
Pasivita HCR je zarazejici. Schvalne: kolik ze zde zucastnenych si bylo testnout Civi5D? A jaka byla reakce ze strany HCR? Kontakoval vas nekdo? Zajimal se nakdo o to, jak se vam to libilo, jestli si to nahodou nechcete koupit (vase stare Prelude samozrejme odkoupime protiuctem, tady mate nabidku leasingu a moji vizitku, kdybyste cokoliv potreboval ta zavolejte, uz nam prisel demo unit Streamu, prijte se svezt...)