HONDA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Prodejnost
Samozrejme, tech duvodu je vice. Treba ja si vsimam rostouci neduvery vuci H. Nejsi videt, tak neexistujes. Jak to myslim? Ctete ruzne testy a srovnavani aut v MF Dnes a podobnych platcich? Tam snad modely H v ramci tridy s jinymi nesrovnavali uz pekne dlouho. A vysledek? Podvedome se vytraci, opakuji PODVEDOME, z mysleni lidi Honda jako znacka auta, ziskava nadech urcite exotiky doprovazeneho neduverou. A pak slysel o urcitych praktikach HCR, na ktere dojel urcity dealer. Pokud je to pravda, a pokud bych byl zakaznik daneho dealera a dostal odpoved na svuj pozadavek, jaky dealer byl donucen davat (osobne bych tam uz nikdy pak nepachl), pak to u nas s Hondou mohlo vypadat daleko hure. Ja uz tomu pomalu prestavam rozumet. Tady nejde o to, jestli jsou auta OK ci nikoliv, tady jde o zakladni principy propagace a prodeje aut. -
ne ze by PR nebyl, ale je to PR pro tu novinarskou bandu (az na vyjimky bych to vypraskal bicem :-). Pokud moje pamet saha, tak pamatuji asi jediny mktg pruzkum asi pred 3-4 lety. Tehdy to bylo asi 12-15 otazek. A pak uz jen takove ty v obdobi kampani - jak a proc se (ne)libi servis a spokojenost s autem. Pokud jde o HM - bohuzel vzhledem k financim HCR si nedovedu predstavit jinou formu distribuce. Za postu se daji statisice. Je dobre, ze ty magaziny alespon nabizeji na vystavach a prezentacich, ale vzdy jen posledni cislo. Pritom si myslim, ze toho jeste maji na skladech metraky. Ovsem zaklad vseho je, mit na to lidi. Napady by rozhodne byly i v radach HCR (ty, co znam me v tom utvrzuji - mozna i proto nemam vuci HCR tak vyhraneny vztah), ovsem nemohou delat vsechno a spousta napadu narazi na rekl bych neprilis velkou pruznost mysleni nejvyssiho vedeni. ... ale co takhle venovat se nejakym prijemnejsim tematum? Co si myslite - dockame se Jazzu i u nas? -
2pd: souhlas, sluzby jsou tady rozhodujici.
Jeste jedna drobnost: kdopak vymyslel, ze Honda magazin (teda jestli to jeste existuje) se bude distribuovat tak, ze si pro nejz zakaznik prijde k dealerovi? Mozna tak chteli nalakat lidi do autosalonu (ale tim to omezi na ty, kteri uz tam nekdy byli), ale je to presne exemparni pripad toho negativniho postoje k zakaznikovi :-( -
2pd: HCR? Ani ne. Jednak by si mne asi nemohli dovolit a jednak delam to, co me bavi :-)
2King: Pohled z venku, situaci v HCR neznam (a financni uz vubec ne). Ale podle meho soudu HCR muze ocekavat docela zle casy. To, ze nemaji cloveka na PR by se dalo v klidu prekousnout (aspon z meho uhlu pohledu), na to je cas az bude lip, ted je potreba zapracovat v marketingu. Nevypada to, ze by nekdo delal treba studii umisteni modelu na trhu nebo proc si jejich zakaznici kupuji H. a hlavne analyzoval kriteria a zpusob rozhodovani zakazniku, kteri si kupuji jine znacky nez H., aby vedeli co (tam moc na vyber neni), za kolik a hlavne JAK nabidnout. Existuji na to docela slozite nastroje (zrovna u tech aut se to dela ale dost blbe - moc parametru). Je to sice drahe, ale v situaci H. asi nutne. Mozna to tam nekdo dela, ale na venek vysledky videt nejsou. I kdyz zase v techto pripadech je strasne slozite zmenit zabehnuty system, kazda prkotina stoji neuveritelne moc draheho casu, ktereho je malo a vysledky takoveho snazeni se projevuji v radech mesicu (v pripade image taky let). A prave tohleto H. uz leta zanedbava. Navic tech smeru zlepseni je opravdu spousta: zpusob budovani dealerske site a servisu, reklama, PR atd. - a lidi v HCR asi malo... :-( Ale vsechno to stoji a pada s lidma a samo se to neudela.
Je toho fakt hodne a teprve kdyz by se do toho nekdo pustil, tak by se ukazalo, co vsechno je potreba udelat.
Btw. taky ctvrthodina v pytli... -
Ted uz je to trochu post coitum, ale takove velmi podobne veci zkousel delat prave KS non HS. Uz kdyz jsem se s nim kolikrat bavil, rikal jsem mu, ze takovych lidi by mela Honda pribirat vic, ne si je nechat odejit k Vol..ehm. Ovsem delat tam za ty penize co on (a co treba i ja, blbec, ve svem soucasnem zamestnani (nebudu tu uz dlouho :-)), vubec se mu nedivim. Ale v dobe, kdy se vedelo, ze odchazi (a rikal mi to uz pred dost dlouhou dobou), mel nekdo z HCR zareaovat, a kdyz nejdou penize od dealera, nabidnout mu misto. To jsem si splhnul, co? Doufam, ze z toho bude nejake auto s preskrtlym chladicem :-). mam potvrzeno, ze se Velky Bratr diva, ale bohuzel mlci. Ovsem co vim o fungovani HCR ja, tak prace je hodne a lidi zoufale malo. Kolik byste tipovali, ze dela clovicku marketing - zakladni kamen fungovani importera? Ani se neptejte :(. Az je mi jich lito. Tak se nelze divit, ze zrovna tady nikdo nedela PR. Z vlastni zkusenosti vim, ze cokoliv sem sdelit mi denne zabira desitky minut (proto ty moje vypadky posledni dobou - neni time). Ale ted se budou dobre prodavat civi, porostou trzby a udajne je pocet lidi limitovan prijmy. Tak kdyz budou, pujdu do HCR a budu vam, zakaznikum, delat co vam na ocich uvidim :). Ono by se toho dalo delat jeste vic, vcetne hlubsi cinnosti jiz mnohokrat avizovaneho Honda Clubu. Az ten zacne fungovat podle mych predstav (to znamena nejen dat to do hromady (coz ale chce prilis casu s prilis velkym rizikem, ze to bude ztraceny cas), ale presvedcit i prislusne lidi na prislusnych mistech, ze by to opravdu neskodilo mit pod patronaci. No, uvidime. Kazdopadne by to s H melo byt v budoucnu u nas jenom lepsi, horsi nez vloni to snad byt nemuze. Teeeda, ja se zas rozkecal - a ctvrthodina v cudu :-) -
2Discipline nechces nastoupit do HCR? takhle bych si to nejak na nasem mizernem trhu predstavoval.
jsme chudej stat a tak se musi kdo chce uspet vic snazit - delat zhrzeneho ve stylu vy me nechapete a ja jsem pritom dobrej - bohuzel takhle to u nas nefunguje. myslim, ze nas clovek reaguje dobre na vlidne jednani a zajem, protoze na nej neni zvykly.
rekl bych, ze by meli jit jeste dal a kontaktovat podle databaze majitele aut a nabizet jim servis a nutit je, aby chodili na pravidelne prohlidky k dealerum a ne do no-name servisu. za to jim samozrejme davat neco navic, slevy nebo nejake blbosti to ma cech taky rad.Rozumna firma nabizi nejvice sluzby, protoze je na tom nejvetsi zisk a taky to posiluje v pripade dobrych sluzeb vztah k firme/znacce.
nikdo me k nicemu nepremlouval a ja toho novyho Civiho tolik chci :-) -
« Re: Civic Type R
CTR za 0,75M? Docela dobry :-) ale tohle je auticko na image building (to je moc moc potreba), ale vlastni prodej CTR se ve statistice moc neprojevi (muzene se vsadit, kolik se jich za pul roku od uvedeni na trh proda). Vliv CTR na prodej bude urcite neprimy, ale po zkusenostech s predchozimi image auticky (Integra, S2000) prilis neocekavam, ze by vyuzili potencial CTR :-(
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!