HONDA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Potřebuji poradit....
Predposledni modely diesely mely (Rover) a za moc nestaly (docela to zacloumalo se statistikou poruchovosti Accordu). Radeji bych se u Acco orientoval na benzin (mit Hondu bez hondiho motoru neni velka vyhra :-))
Prodaval jsem stare Acco po asi 3.5 letech provozu, najeto cca 95000, bylo bez problemu a novy majitel Acco moc chvali. -
« Re: Potřebuji poradit....
predposledni modely co ja vim nemeli diesel. Accord koupis dobry kolem 200.000k mel by byt 7-8 let stary a najeto kolem 120tis. km. Auto si prohlidni, jestli je poskozeny lak, nebo spatne opravene. To by byla jedina moznost koroze. Qualita je vyborna, jestli najdes 2-litr, tak ho ber, ale i 1.8 je OK. Tlumice a cepy kontroluj pro koupi. Jestli diesel existuje, bude drahzsi. -
« Re: HONDA ACCORD 1,8
to Baryne, stejny zkušenosti mam s japonskym Accem i ja, mel jsem rocnik 1993 (vstrikovani) najel jsem 170 t.km a uplna spokojenost, tezko se hleda konkurence pro tohle auto. Prostorny, perfektni jizdni vlastnosti, presna prevodovka a motor skvelej (98kW), nikde nic nevrzalo ani nepraskalo, coz se neda rict o nekterych autech, ve kterych jsem potom jezdil (BMW E46, Passat, Mazda 626). O motor bych nemel strach, jestlize je v dobrym stavu jak pises, tak to chce jen pravidelny vymeny kvalitniho oleje. Tvuj motor ma tzv. elektronickej karbec, coz je varianta, ktera se u nas nabizela soucasne s drazsi verzi, ktera mela vstrikovani. Na manual se zkus poptat u dealera Hondy nebo na www.techbooks.cz, kde maji manual v anlictine a je to tusim na Acco 90-94. -
« Potřebuji poradit....
Potřebuji poradit, chci koupit Hondu Accord - předposlední model, nejlépe diesel, nebo 1,8 benzin. Za kolik se dá takový auto koupit a kolik by mělo mít najeto, abych pod tím neležel a nevyměňoval čepy, tlumiče, atd. ? Má už tento model pozinkovanou karoserii, nebo nějakou jinou povrchovou úpravu ? Díky za každou radu - jsem absolutnej laik... -
« Re: HONDA ACCORD 1,8
Zdravím všechny příznivce značky Honda.Konečně jsem našel na netu stránku která se věnuje těmto vozům.Jsem asi půl roku šťastným majitelem Hondy Accord 2.0,16v ,sice starší ( 1992 :O(( ), ale úpřimně jsem překvapen.Jezdil jsem docela dost aut,od Š 105, přez Daewoo Lanos, Opel Kadett a Omega, Renault Safrane až po Audi 100, ale Acco mě vyrazil dech. Je to asi to nejlepší auto se kterým jsem zatím jezdil.Vím , že to vypadá jako přehnaná chvála, ale myslím, že je to tak, i když spousta aut byla novějších jako moje.A přitom je to tak, jak jsem tady četl o HCR a její propagaci značky Honda na trhu.To, že budu jezdit Hondou by mě totiž vůbec nenapadlo, propagace značky nic moc.Mám ale jeden " problém ", který nevím vyřešit.Nemůžu na svoje Acco sehnat žádný manuál, abych zjistil o co vlastně jde.Jedná se o typ 2.0 I CB3, dle štítků vyroben zřejmě v Japonsku. Našel jsem tam karburátor, takže se nejedná o žádný nový typ motoru se vstřikováním, ale zdá se mi stejně špičkový.Po kontrole v dílně ( měření tlaků, výměně svíček, filtrů a náplní ) mi bylo sděleno, že motor je ve výborném stavu a že nemůže mít najeto těch tachometrových 185 000 km.
Chci se zeptat, jakou mají motory u toho typu auta životnost, jestli mají v motoru nějakou elektroniku a na zkušenosti s tímto vozem. Moje zkušenost u devítiletého auta byla, že na STK mi museli napsat únik oleje, protože takhle staré auto nemůžou pustit bez závad.A co se týče komfortu jízdy a výbavy, tak jenom spokojenost.Všechno sedí a funguje tak jak má, nic nedrnčí a nebouchá, na to jsem z jiných aut nebyl zvyklý. Takže se ze mně asi stal zarytý zastáncem značky, kterou jsem dříve znal jenom z časopisů a závodů F1.Na závěr.Váš H-club mě příjemně překvapil a rád bych byl jeho věrným členem. :O))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

U meho Civica taky olej netece a na STK unik napsali (motor je absolutne suchej). Oni tam proste vzdy neco musej napsat, ale nevim proc :)).