HONDA - CLUB
« Re: HONDA ACCORD
2luf: btw. za Yamahu te neukamenuju a NAD a Maranz jsou taky skvele pristroje.
Pokud myslis EISA Award z lonska, tak ho dostaly Dynaudio Audience 40 (v Highendu Nautilus 802), letos (00-01) dostaly tuhle cenu Mission 782 (Highend Martin Logan Prodigy) - moje Mission 753 maji tenhle award z roku 94 :-)) -
« Re: HONDA ACCORD
Ono zvuk kazdej zostavy bude iny, ale ja mam rad prirodzeny zvuk bez korekcii, a to mi poskytne dobre aj lacnejsia zostava. Repro DynAudio su uplne super, ale ked sa bavime o domacom audiu, daju sa kupit spickove repro (EISA Award z roku 2000, urcite ich poznas, len si teraz neviem spomenut na oznacenie) za 20tis. Nic silnejsie do bytu netreba. A za zvysnych 30tis kupis spickovy zosik Marantz, NAD alebo Yamaha (za toto ma ukamenujes, ale mam s nimi vyborne skusenosti) a CD player Denon alebo Yamaha (ma fajn zvuk, ale mechanika je trosku poslabsia). Vidim, ze sa vyznas, tak ked budem robit novu zostavu domaceho kina do bytu, hodime o tom rec, ale najskorej to bude az na jar. Na CD playeri sa zhodneme :-) -
« Re: HONDA ACCORD
2luf: posledni prispevek k audiu :-)
Nemam statisticky podlozeno, kolik lidi by ten rozdil poznalo, ale odhaduju tak 80% ve veku do 45 nepracujici u delostrelectva. Ten rozdil je opravdu velky. Zkus si nekde poslechnout treba takovou sestavu: repro ShaN Emotion 530, zes. DPA 386SE, control DPA-111+114, CD Rotel 971/991 nebo Denon DCD-1550 (to se drzim ceskych vyrobcu s vyjimkou cd). Nebo zkus treba dobrou sestavu s magnetostaty (Magneplanar).
Doma mi ted hraje Mission 735 (aerogel), Rotel 771B, Rotel 995 a Denon DCD-1050), menit se bude CD a repro (repro ShaN 530 nebo Dynaudio Contour 1.8MKII, CD asi Rotel 971).
Co na tom posloucham? Kronos Quartet, Mokave, Jan Garbarek, vsechno od Roberta Frippa (KC)a okoli, DCD a spoustu jinych (ted treba Dana Bartu a Illustratosphere - moooc povedene a to i zvukove). -
« Re: HONDA ACCORD
Ver ze zostava za 50tis (repro, zosik, CD player) bude hrat tak, ze 99.9% ludi nebude pocut rozdiel od skutocnosti. A silne pochybujem, ze patris k tym 0.1%, co to pocuju, ale to je tvoja vec (a aj tvoje peniaze). Tu je to off topic. BTW aku muziku pocuvas na takej drahej zostave? -
« Re: HONDA ACCORD
to Discipline - home audio, co bude hrat uplne super dokazem vybudovat aj za blbych 50tis SKK, iba treba vediet, komu neplatit zbytocne za znacku (napr. BOSE, Jamo urcite nie, su strasne predrazeni). A ze frantici davaju do aut dobre repro nie je az take neobvykle, Renault ma napriklad standartne repro Alpine. Bose v Accorde vyzera velmi pekne, ale pocul som ho hrat iba zvonku, takze nemozem posudit jeho kvalitu. BTW pri takej cene auta mi uz 100tis nepripada ako velky peniaz. -
« Re: HONDA ACCORD
2matuS: u Acco s aut. klimou nastavis na otocnem knofliku teplotu, jejiz hodnota se ti zobrazuje na displeji - presne a uplne jednoduche. Klimatizaci do toho muzes kecat (jak moc maji foukat ventilatory, kudy maji foukat, atd.) nebo to muzes nechat jen na computeru (coz se mi osvedcilo). -
matuS 17.08.01 10:38
« Re: HONDA ACCORD
discipline> standartne je to len v najvyssej vybave.
pockaj - to s tou klimou. ja som to pochopil tak, ze automaticka manualna klima vs. automaticka digitalna. lebo obe robia to iste, akurat v manualnej nastavis teplotu na otocnom analogovom spinaci t.j. nieje to dokonale presne ako u digitalu, kde nastavis presnu digitalnu hodnotu.
ak ma zakladny accord klimu manualnu, tak potom samozrejme sa oplati ist do automatickej, je to neporovnatelny rozdiel.