HONDA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto petous

petous 24.01.01  12:31

« Re: Simulator

Skoda prace. Cartest pro dos (existuje * verze i pro Wokna) je nedostizny a umoznuje samozrejme i simulaci zavodu atd. Krom toho ma v databazi cca 1000 aut. Ja uz si s nim hraju cca rok a furt mne jeste bavi. Zkuste si stahnout toto : [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.01  12:16

« VTEC proti VVTi a podobnym

Caute. Zaujimali by ma nejake udaje o VTEC, pretoze sa k nim nikde neda dostat. Nieco viem, alebo skor tusim. Moje doteraz ziskane poznatky napisem a ak niekto vie viac, alebo nieco nebude v poriadku, tak nech sa ozve. VTEC casovanie ventilov je viacero druhov. Niektore su zamerane na znizenie spotreby, ine zasa na dosiahnutie vysokeho vykonu pricom variabilne casovanie zabezpecuje dostatok krutiaceho momentu motora v nizkych a strednych otackach. VTEC meni jednak casovanie ventilov a jednak aj zdvih ventilov. VTEC sa deli na dvoj a trojfazovy, cize s dvomi, alebo tromi roznymi casovaniami ventilov a na SOHC a DOHC. SOHC umoznuje menit casovanie a zdvih len sacich ventilov, Zatial co DOHC meni nastavenie aj vyfukovych ventilov. Pri SOHC dvojfazovaom VTEC-u su na vackovom hriadeli dve rozne vacky pre ventili jedneho valca, pricom kazda ovlada jeden saci ventil. V nizkych otackach jedna otvara ventil s normalnym zdvihom, druha sposobuje len minimalny zdvih. Je to dobre, na lepsie premiesanie paliva so vzduchom, lebo zmes prudi len jednym ventilom (teda cez mensi prierez) a teda dosahuje vacsiu rychlost vdaka comu sa lepsie premiesa palivo so vzduchom. Ak sa otacky motora zvysia, tlakom oleja sa spoja obidve vahadla ventilov, teda obidva ventili sa otvaraju rovnako. Trojfazovy SOHC VTEC ma tri vacky na vackovom hriadeli. Pri nizkych otackach je podobne oko pri 2 fazovom VTEC-u, otvarany je viacmenej len jeden ventil, pri strednych otackach sa vahadla ventilov spoja, cim sa otvaraju ventlili rovnako podla jednej vacky a vo vysokych otackach sa tieto dve vahadla spoja s vahadlom tretej vacky, ktora sposobuje odlisne casovanie (ostrejsie, vhodne na lepsie plnenie valca pri vysokych otackach). DOHC VTEC robi to iste akurat, ze aj s vyfukovymi ventilmi.
    Ine systemy premenliveho casovania ventilov su zalozene na zmene otocenia vackoveho hriadela oproti klukovemu hriadelu. Maju vacsinov dve rozne polohy (pre nizke otacky a pre vysoke). Vacsinou ovladaju len sacie ventily (vynimkou moze byt napriklad system Double Vanos pri BMW M)Odlisny je VVTi od Toyoty, ktory ma nespocetne vela poloh, lebo zmena casovania prebieha kontinualne. Dosledkom takychto systemov casovania je to , ze sa nemeni cas otvorenia ventilov, ale iba rovnaky priebeh zdvihu ventilu sa posunie tak, aby sa saci ventil zatvoril neskor a teda umoznil prudit zmesi s vyssou kinetickou energiou(pri vyssich otackach) do valca aj pri vyssej kompresii piesta. Pri nizsich otackach by sa uz zacala nasata zmes z valca vytlacat, lebo by nasavana zmes nemala dostatocnu kineticku energiu. Lenze tym, ze doslo len k posunutiu vackoveho hriadela zasa sa na druhej strane oneskorilo otvaranie sacieho ventilu, co je nevyhodne pre dosiahnutie lepsej plniacej ucinnosti ( a teda aj vykonu motora). Zaroven sa pri takychto systemoch nemeni zdvih ventilov. Rozdiel medzi VTEC a VVTi: Pretoze VTEC umoznuje prepinanie casovania na uplne rozne vacky, tak sa nemusi na jednej strane pridat a zaroven na druhej strane ubrat z mnozstva nasavanej zmesy, ale da sa otvorit saci ventil o nieco skor a zavriet ho o nieco neskor, cize sa da dosiahnut vyssia plniaca ucinnost a teda aj vyssi vykon pri vhodnom priebehu krutiaceho momentu v celom pracovnom rozsahu motora.
    Peter
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.01  09:02

« Prodej Acco

Uz moc krat jsme tady o tom psali. Minuly tyden zverejnili prodeje jednotlivych znacek a musim konstatovat, ze je to opravdu velke umeni, aby takove auto jako Acco, melo tak nizky podil na trhu (v CR). Nezbyva nez blahoprat Honde CR a potazmo Honde Motor Co. Proc se potom vubec konstrukteri snazi?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.01  09:06

« Re: Simulator

dej prosim vedet az to bude v provozu. moc by me to zajimalo(a mam pocit ze nejsem sam)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.01  08:09

« Simulator

Mam jednoho diplomanta, ktery spolecne s nasi katedrou dopravy chysta simulator, ktery bude pristupny pres Web. Bude nachystana databaze aut, ktera bude se svolenim admministratora rozsiritelna i z vnejsku, tedy vami uzivateli. Cilem bude zobrazovat prubehy jako je napr. zrychleni pro vice aut najednou s cilem je porovnat. Prvni beta by se mohla objevit nekdy behem jara. Pristup bude for free. Idealni by bylo, kdyby se nasel i nejaky sponzor.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.01  07:53

« Re: Ceske modelove novinky

Pardon, CR-V by melo byt nove pro MY 2002, pochopitelne.
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.01  07:51

« Ceske modelove novinky

Tak jsem zjistil, ze informace o stazeni 2,0 z ceskeho trhu nebyly tak docela pravda. Jde pouze o upravu nabidky acco sedan, v zajmu zvyseni image sedanu jako sportovni limuziny. Takze ma ted diky tomu motor 1,8 (pro ty, kteri na sportovni image moc nejsou), 2.3 a Type R. A acco 5d ma zas jen 1.8 a 2.0. Ma to byt spis jen takova rodinnejsi varianta.
    A co nas bude cekat v prubehu roku 2001?

Uz v polovine unora bude Civic Sedan.

V polovine dubna ocekavany 5D (dost rychle)

Po brnenskem autosalonu, kde bude mit ceskou premieru Stream, jej bude mozne uz koupit (na ten jsem fakt zvedavy)

A predbezne rijen 2001 bude doba uvedeni 3d na nas trh (na nej jsem zvedavy jeste podstatne vic :-)
    To bude novinek :). O CR-V se nemluvi, podle nekterych zdroju by se ale melo zacit vyrabet nove jiz pro MY 2001. Ale pravdepodbne asi jen pro USA, kde zaznamenava nejvetsi propad, a Japonsku. V Cechach by snad mohlo byt na jare 2002? Ale to uz zas jenom spekuluju.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.01  07:42

« Re: Vyhodna nabidka

jsem tehoz nazoru, radsi se budu "mackat" v acco, nez poslouchat neustale rvani motoru. A kultura cestovani je u acco diky vyssi hmotnosti taky jinde. Ale jsou lide, pro ktere je treba 650 000 strop. Pak je sedan dost dobra volba.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.01  07:39

« Re: Novy Civic

Nemylim-li se, je to pocitacovy simulator, z nehoz po zadani krivvky vykonu a tocaku spolu s prevodovymi pomery vylezou vsemozne akcelerace. Je to tak? Ivo psal, ze ma taky neco podobneho. Taky b yse mi to libilo, mit to v compu.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.01  19:24

« Re: Novy Civic

to petous [21-01-2001 v 22:15:08]: co to je ten cartest??
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…