HONDA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  13:02

« Re: VTEC proti VVTi a podobnym

Zkuste www.vtec.net

nebo primo [odkaz]

Treba tam najdete, co potrebujete.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  13:00

« Re: Prodej Acco

Reklama je zacarovany kruh. Kdyz jsou male prodeje, nejsou prachy na reklamu a kdyz nejsou prachy na reklamu, jsou male prodeje. Ale nevim, kde jsi videl reklamu na toyoty. Ja si krome par sotu v TV na yaris na nic nevzpominam. Samozrejme je taky sem-tam neco v tisku, ale ani tzak to neni nic tak vyrazneho, ze by me to pritahlo k dealerovi toyoty. A acco na tom zas tak spatne nebyl. Nejprve reklama s tou sachovnici a vyvinutou modelkou a pak i reklama na 4 hvezdy EuroNCAPu. A ta byla podle meho fakt dobra a asi i ucinna. Rozhodne potkavam novych acco vic, nez jeste nedavno, coz me tesi, ale furt jich neni tolik co tech starych dlouhych placek. A v tisku je posledni dobou Honda docela aktivni. Reklamy na HR-V a CR-V (slogan "nemohou se dockat zimy" bezi asi treti rok), na HR-V samotne byla v dobe uvedeni taky dost velka, pak acco. Nezda se mi to tak spatne. A S2000 reklamu nepotrebuje :). Ale v telce dlouho nebyli, ale kdo jo? Nevidel bych to tak tragicky, myslim ze situace je spis lepsi. A prodeje? Snad bude lip s novym civi. Nad prodeji acco bych z uvedenych duvodu nebrecel. Ti kdo ho maji vedi proc a ti co maji avensis, tech je mi lito, stejne jako majitelu carisem, 626, primer, lagun, vecter, 406tek a dalsich.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  12:50

jak jsem rikal, jisty si tim nejsem a zadne nakresy doma nemam, ale fakt nemam pocit, ze by se oteviral v nizkych otackach jen jeden. Zkusim zapatrat. Nebo to tu na MC treba neko vi na 100%. ja jsem dobry tak na novinky a na jezdeni, v technice je to slabsi, ale lecim se :-))
  • 00 Reagovat !

foto

25.01.01  11:49

« Brzdove kotouce

Může mi někdo popsat,jak se dělá stočení kotoučů tzv. na autě ? Je to snad použitím šmirglu nebo co ? Tohle stočení mi udělali v servisu,protože mi vibroval volant při brždění a prej by na normální stočení museli stahovat naboj s ložiskem a to znamenalo i vyměnu ložisek. Auto bylo v pohodě asi dva měsíce,ale teď mi to vibruje zase.Co s tím ? Myslíte , že to vodflákli a stočili málo ? Trona
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  10:02

to King Of The Road; Ten krutiaci moment som nemyslel, ze bude taky ako u diesla, alebo ako u trojlitra s vykonom 118kW (ak by sme porovnavali s 1,6 VTi). Ak by sa vyzmykal z 1,6l vykon 118kW a nebol by tam VTEC, tak by sa takyto motor dal asi tazko pouzivat v beznej premavke. Tak takto som to myslel.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  09:03

Myslim Kingu, ze se lehce mylis, a to jak u sacich, kde se aspon u nekterych motoru opravdu saci ventily oteviraji ruzne, tak u vyfukovych, tam je opravdu rozdil mezi SOHC a DOHC.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  09:01

Nemuzu si pomoci, ale ja osobne jsem vnimal reklamu na avensis vice, nez na Acco nebo civi. Poradnou reklamu mel civi v TV za posledni 4 roky jen 2X, z toho jedna byla opravdu dobra, acco snad nemel nic. Navic toyota je v TV dost casto a Honda tam skoro neni videt. A jak jinak budovat image, nez v TV?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  08:06

VTEC uz je jen jeden. VTEC-E se nedela (byl to 1.5 u Civicu) a projevoval se stejnou funkci, ale spalovanim extremne chude smesi. Udajne nic moc jizda v nizkych otackach. Pokud tvrdis, ze variabilni casovani u VTEC dava lepsi prubeh tocaku, tak se s Hondou svez v nizkych otackach. Je to docela zadna slava, VTEC je dobry k tomu, aby vyhradne zvysil vykon ve vysokych. Trojfazovy VTEC se dela jen pro par motoru v Japonsku, technicky se ale od klasickeho nelisi. Myslim, ze SOHC i DOHC meni pouze casovani sacich, ne vyfukovych, ale tim si nejsem 100%ne jisty. Stejne tak si nejsem jisty tim, ze by se v nizkych otackach oteviral jen jeden ventil. Oteviraji se tusim oba a to stejne (16V). Pak tlak oleje spoji obe vacky s prostredni ostrou a oba ventily jedou na vysoky zdvih a zmeni casovani. U trojstupnoveho k tomu dojde jeste jednou.
    VVT-i meni pouze casovani ventilu, nikoliv zdvih, stejne jako Vanos. Uplne novy jew i-VTEC, ktery uz meni variabilne i casovani jako VVT-i, diky systemu VTC. Ale tu technickou omacku k tomu neumim, sorry a navic dnes uz nejak nemam cas na psani.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  07:52

Na VTEC jsou tu lepsi odbornici nez ja a urcite te uvedou na spravnou cestu, ale z toho co vim ja mi vychazi, ze tak nejmene 30% toho co pises neni tak docela pravda.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  07:44

Tohle neni jev pouze cesky. O par prispevku niz jsem psal, ze stejnou otazku si kladl i britsky autoexpress. Muze za to image znacky. Vsichni v Evrope jsou ochotni akceptovat sportovni image BMW, nekteri i Alfy. To je vse (s vyjimkou malych firmicek - Lotus ap.) A nejak jim nesedi podobna image Hondy, tedy japonske znacky, ktere jsou proslavene spise jako levna chrastitka (ovsem trvanliva). Ta u Hondy se ovsem zaklada hlavne na nejlepsich motorech a dobrych podvozcich. Nikoliv uz tak dulezitym designem, nebo takovou prkotinou, jako neschopnost udelat do obycejneho auta hezky a sportovni volant (sportovnich verzi se to netyka) a tuhy posilovac.. . A pokud jeste evropani zkousnou civica, tak acco je uz jakesi nedostizne tajemno, monstrozni sedan stredni tridy s nebezpecne ostrym motorem, se kterym bych se bal jezdit. Nebo tak nejak, jine vysvetleni neexistuje. Jak si jinak vysvetlite, ze se hnusnych a pleckovitych avensisu (ted mluvim o tech predfaceliftovanych) prodalo daleko vice i kdyz je drazsi a reklamu maji stejnou, tudiz zadnou?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…