HONDA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

05.02.01  08:20

« Re: Taky jsem se svezl!

Proc zrovna Hondari? Kdo jednou zkusil VTEC, nemuze jinak ;-) (a myslim, ze to plati pro vsechny motory od Hondy obecne). Nez jsem koupil toho Acc, tak jsem se projel uplne se vsim, co bylo alespon trochu srovnatelne cenove a vykonem, pocinaje Focusem 1.6, pres Avensis 2.0, TDI, Vectru, Volvo, VW TDI85, ..., BMW 318, 320D konce (to uz bylo prilis drahe) a proste mi porad u tech aut neco chybelo. Od milionu vys je to o necem jinem, ale do tech 800 tis. asi tezko hledat "pocitove" lepsi auto. Urcite mne nekdo osoci, ze jsem zaujaty, ale ja jsem byl uz temer rozhodnut, ze diky Hondou sroubovanym cenam zkusim neco jineho. Ted mi stoji v garazi cerny Acc ;-). Proste jsem fakt nic lepsiho nenasel.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.01  06:17

ivo: jak rikas, zijeme jen jednou. za sebe muzu rict jen to, ze kdyz sem si byl kupovat civica tak sem mel jedine stesti, ze tam nestala preluda, protoze moc dobre vim ze bych neodolal - ber kde ber :))). btw vsimli ste si, ze takhle se ve vetsine pripadu chovaji pouze hondari?:))
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.01  10:43

« Re: Brzdove kotouce

Poddimensováním kotoučů mám na mysli možná špatnou volbu materiálu, nebo velikosti a nebo chlazení. Při "normální" jízdě se s takovým problémam asi příliš často nesetkáte, ale při vyloženě sportovní jízdě nebo po vyložené krizovce se to objevovalo až nepříjemně často. Nemám to nija potchyceno statistikou, ale znám to z vlastní zkušenosti. 5 let jsem pracoval v servisu Hondy.
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.01  12:47

« Honda Prelude

Promiňte, jestli vám můžu skočit do řeči, neznáte nějakého frahera, který by mě moh svézt ve 2.2?
    DíK Honza
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.01  11:29

Dik, to jsem potreboval slyset :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.01  09:06

To Ivo: Jo? No jasne, ze JO!!!
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.01  07:51

« Taky jsem se svezl!

Ale konecne svym novym Acc 2.0ES. Preci jen jsem se dockal naplneni slov Milose Kopeckeho, ze " ... se silnymi auty se jezdi pomalu, protoze vsichni vi, ze mohou jezdit rychle" a nemam takovy ten pocit ze Civica, kdy jsem musel krizovatku opoustet jako prvni, abych vsem kolem dokazal jak to jezdi :-) (porad jako malej kluk). Tak jsem si to vcera klouzal a vychutnaval tu jizdu. Fakt je to tozdil tridy mezi Civicem a Acc. Ten pocit z jizdy je skvely. Jedine to kazi vir na kontech. Na druhou stranu, zijeme jen jednou, co ... Reknete, ze jo! ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

01.02.01  16:48

« Acco 2.3 facelift

Tak uz jsem se svezl. Srovnavat novejsi acco s predfaceliftovanym nemohu, protoze jsem s nim uz nejel prilis dlouho, muzu ho ale porovnat s konkurenci a taky s civi.
    Doufam, ze srovnani s predchozim za me udela discipline, nebo ivo, coby jejich vlastnici a urcite se taky radi svezou.

V prvni rade musim rict, ze je nova maska k sezrani a uz jsem si zvykl i na ten podivny naraznik. Bohuzel mel motor teprve 1200 km, takze syrovatka. V interieru mi stale vadi ten tenky volant a snesl bych i kdyby byl o kousek mensi. A kdyz uz mluvim o volantu, sportovni sedan by takl mohl mit trosicku strmejsi rizeni, coz plati i o predchozim.
    Motor 2.3 je neuveritelne tichy a suprove tahne odspoda i nahore, proste parada. Ovsem kdybych ho mel srovnavat s 2,5 litry u konkurence, tak by vykonove propadl. Je to spis lepsi alternativa konkurencnim dvoulitrum. Nikdo nedela 2,3 ani 2,2 a pokud jo, tak jsem s nimi nejel. Kazdopadne na konkurencni 2,5 je to malo, ale na ostatni 2,0 super. Nevim, co tim sledovali, ze tenhle motor davali. Prakticky nema ve tride konkurenci.
    Co me ale potesilo nejvic, je podvozek. Opravdu je komfortnejsi, ale po bavoracku. Je stejne tvrdy jako byl a asi jeden z nejtvrdsich ve tride (po alfe 156) a malo se naklani (ale vic nez 156), takze se posadka chveje stale stejne, ovsem nerovnosti filtruje naprosto perfektne. I na velkych hrbolech a dirach se ozve jen tlumena rana a auto to nerozhodi. Vazne parada (bawor to ale furt neni :-)). Je rozhoden lepsi, nez pred faceliftem, a to ve vsech smerech. Lahudkovy je prujezd zatackou, kdy je nadherne citit, jak zadni naprava vykruzuje zatacku. Skoro bych rekl, ze by mohl mit i na hodnoceni za 1. Jinak je nedotacivy, zadek neustreluje ani pri brutalnim brzdeni v zatacce.
    A srovnani s civi? acco ma lepsi volant (ale ne o moc), horsi razeni (ale ne o moc :), mene ochotne jde do zatacek, ale lip v nich sedi. Ma lepsi chovani pri brzdeni, ale horsi ovladatelnost (do meze adheze, pak se acco lip kontroluje nez civi - ve smyku a tak podobne). je min prostorny, ale pohodlnejsi, mam pocit, ze ma civi lepsi bocni vedeni, ale na 100pro to nevim. A je hezci a vyrazne tissi.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.01  06:57

« Re: Toyota vs. Honda

Turecko? Tam ma Honda pry taky fabriku, nastesti ma ale zatim dost rozumu na to, aby auta odtamtud nevyvazela do Evropy.
  • 00 Reagovat !

foto

31.01.01  09:25

« Acc-emise

Muze nekdo poradit:Splnuje Acc 1,8 r.v.2000 emisni limity euro3(EHK OSN c.83-05,ES c.98/69/ES,c1999/102/ES,c.1999/96/ES)?V TP uvedena norma 96/69(coz je euro2?).Na honda.de uvedeno,ze vsechny motory Acc splnuji EU-2000 a D3(nevim co to znamena).Dotazem na dovozce jsem zjistil,ze je mozne,ze euro 3 splnuje,ale rozhodujici je zaznam v TP.Osobne si myslim,ze by stacilo porovnat tabulky emisi daneho auta a tabulky daneho predpisu.Ja je nemam k dispozici.Pokousel jsem se neco najit na
    webu,ale pokud zadani obsahovalo cisla 69,nebo 96 ziskal jsem odkazy spise na eroticke stranky.Pozn.plneni euro 3 je podminkou slevy silnicni dane o 50%.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…