HONDA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

08.02.01  09:38

« Re: verarbeiterungsqualitaet

Opet musim pochybovat. VTi ma stejny kroutici moment jako novy Civic a proste zadny CarTest ani jakykoliv jiny pocitacovy program nemuze obelhat fyzikalni principy. 81kW vuci 112kW je proste fakt, ktery muzes zprevodovanim otupit, ale nemuzes smazat!!! Navic VTi je zprevodovovany HODNE nakratko, takze ve 130 je tam vice nez 4000 ot. Sorry. K tomu Acc 2.0. Ja dosahuji 100km taky az na trojku (dvojka konci na 90), proto je taky to zrychleni 9.9 a ne mene, ale nad 100km opet nemuzes s Civicem zrychlovat vice nez u Acc protoze tam je opet temer 30kW rozdil a zprevodovani je temer shodne stejne jako prumer kol!!!! Mimochodem celovy prevod u Civika je na jednicku resp. dvojku 13.86 resp. 8.24 a u Acc 14.01 a 8.34, cili Acc ma jeste kratsi prevody nez Civic. Jedine v cem ma Civic vyhodu je nizsi hmotnost, ktera se vsak smazava tim vic, cim vice ho zatizis. Proste se stim smir. Jezdi to dobre, ale osobne si mysli, ze 9.5s na 100km je optimisticke cislo, protoze jsem se s tim Civicem svezl a zadny sportak to neni. Je postaven predevsim na plynulou rodinnou jizdu. Tomu odpovida i to zvyseni krouticiho momentu na ukor vykonu.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.01  17:59

Je fakt, ze subjektivni dojem hraje velkou roli, zvlaste kdyz sedis skoro na zemi (jel jsem vedle 626ky a prisla mi jak off-road, ten posaz i stavba karoserie jsou furt jako zastara a je to bomba :-) - na to jsem ve svem strucnem textiku zapomnel :-). Ale pokud jde o zavod, je to tak jak jsem psal (mimochodem, tusim jarda psal, ze po nasazeni dat do jeho cartestu my vysly lepsi dynamicke hodnoty nez u VTi. Nevim ale uz, o jakych psal - a ja to ted muzu potvrdit. Byl jsem schopny efektivneji zrychlovat, nez 1,8 T). Otazkou zustava, CO sedelo za volantem :-). Chtel jsem tim jen rict, ze dynamika civi je skutecne nevidana (s VTi jsem tu cest bohuzel nemel). Podvozek ale mel byt nastaveny uplne jinak, pro skalni hondisty je to takove DoDo. Skoda ze jsem nemel civi dost dlouho na to, abych se srazil s discipline a porovnali jsme to. ........ Jeste drobnost k akceleraci na stovku - ta je lepsi nez u acco 2.0 (a podle meho zcela realna), co je ovsem dulezitejsi, stovku je mozne dosahnout az na TROJKU! To znamena, ze dynamika jednicky a dvojky je VYRAZNE vetsi nez u acco a pokud by byl omezovac jeste o 500 vys, byl by civi schopny udelat stovku pod 9s! A tomu uz rikam sila. Pokud prerazenim neztratis jeste vic, nez 0,5 s. Takze s tim nesoumerenim 1,6 v civi a 2,0 v acco bych nebyl tak jisty. Kazdopadne nechci ale rikat, ze koupit acco 2,0 je horsi volba, to ani omylem. Ale tech 590 tisic uz se mi nezda tak moc. Tezko bych koupil do 600 000 neco lepsiho s touto dynamikou. Mozna nejake GTi, polo, nebo pezot 206, ale to jsou mrnousove. No, zapomnel jsem dalsich 30 000 na zadouci upravy sasi :-(. Skoda, ze to neslo podvozkove vic do sportovna a v tom mas naprostou pravdu. ........... to jirik - az jsem se divil, jak je to dlouhe :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.01  09:15

To King: nevim, nevim jestli preci jen nejsi trochu optimisticky s hodnocenim noveho Civicu. Porad tu je rec o 1.6/81kW. Verim, ze diky nizsi hmotnosti a dobre odladene prevodovce muze byt pri akceleraci z nuly Civic svizny, ale s pribyvajicimi otackami MUSI ztracet. Ten vykon tam proste neni. Tech 81kW je malo na to aby mohl konkurovat 1.8T se 110kW a kroutakem 210Nm ve velmi sirokem spektru otacek. Vim, ze pri akceleraci na ten motor nestihal ani VTi meho znameho. Teprve az se otacky prehouply pres 6000ot. zacinal mit VTi navrch. To se ale bavime o 112kW!!! Navic, kdyz porovnas prevodove pomery Civicu 1.6 a Acc 1.8,2.0 tak zjistis, ze ten rozdil ve zprevodovani je temer zanedbatelny, takze subjektivne ti to muze jet vice, ale objektivne o tom dost pochybuji. No a zkus posadit dovnitr dalsi dva lidi a pridat dva kufry.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.01  08:25

Jirasek se nezapre.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.01  07:49

Tak to jsou nove civi ponekud horsi. Jestli to bude pravidlo, nebo potiz cca prvniho roku vyroby tezko rict. Taky tech zvuku neni moc, ale mohlo by jich byt min :-). Ovsem pokud to vyvazime kvalitou razeni a motoru, je to opravdu zanedbatelny fakt. Kdyz bych se jeste vratil k civi (asi s nim uz jsem otravnej :-)) - mam pocit, ze nejvetsi problem podvozku jsou gumy. Zkousel jsem si davat bacha specialne na chovani perovani a tlumicu a zjistil, ze na drobych nerovnostech, jako jsou spary v panelech a tak, se auto chveje, tedy dusledek tvrdeho perovani. Na velkych hrbolech a vlnach se rozhoupe, jak o tom psal Ivo, ale v pomeru ke stupni rozhoupani se pomerne malo naklani v zatackach a na nerovnostech na prime silnici se nekoliba (sice vic nez je u H zvykem ale stale pomerne malo). Coz znamena, ze je perovani spise tvrdsi a problem bude ve vyssim profilovem cisle pneu. Po jeho snizeni by asi jizda byla jeste vyrazne lepsi (znam to z meho auta). Bohuzel bude asi trochu vina i na charakteristice tlumicu, to by se ale videlo. Jsem zvedavy na coupe s vetsimi koly, to by mohlo dost napovedet. A taky jsem uprimne zvedav na motor 1.7, o dvoulitru Type R nemluve, protoze po svezeni s civi s 15 000 km jsem z 1,6ky uplne hotovej. Tenhle motor nevi, co to je malo tocaku ve spodnich otackach a od 4000 tahne jako zbesily. Obavam se, ze byt ja (coby priznivec pusobive akcelerace) vlastnikem 600 papouchu, rozhodovani mezi civi a acco by bylo tezsi, nez jsem puvodne myslel. tahle 1,6 pozavodi 1,8 v Acco naprosto s prehledem a myslim, ze mu 2,0 moc nechybi. Kratke zprevodovani dela svoje a ten motor je fakt spicka. ve 130 toci tak 3990, takze je tesne pod prepnutim VTEC a at seslapnete pedal nad 4000 pri libovolne rychlosti, zrychleni je opravdu brutalni. Bez obtizi jsem to natrel passatu 1.8T, meli jsme nejak spolecnou cestu z Hradce do Brna. Nemel sanci ani na zatackovitych silnickach (i kdyz jsem mel obute priserne zimni bridgestony), ani na silnicich I. tridy a dostal me az na dalnici. Civic jen na opravdu rovnych dalnicnich rovinkach nejvys 207 tachometrove, takze takovych 198 -199. A to s naprostou stabilitou (1,8 T jede 215-220 tachometrove v pohode :-(....). Z kopecka se civi rozjel na 218, ale to se nepocita :-)). Ten passatista byl docela nakrknurej - mlady uspesny podnikatel s mracitkama a spojlerem :-)) Fakt me ten motor uplne dostal. Samozrejme bych si musel civi v pripade koupi modifikovat obutim a mozna i upravou perovani, coz by se zase prodrazilo, ale stalo by to za to, protoze od takoveho auticka by nikdo necekal takovou dynamiku. Ufff, jeste ze nemam ty prachy a jsem podobnych rozhodovani usetren :(. A taky by neskodil min ucinny posilovac. A jiny volant, ale to uz bychom se zas opakovali. Musim ale jeste pochvalit super sedacky (lepsi nez acco), o kdyz se mi moc nelibi jejich potah, ktery byl navic na sedaku ridice nejaky povoleny :-(. A ochota jit do zatacek je uzasna, s ni se robustnejsi acco nemuze rovnat. Dostat civi do nedotaciveho smyku uz chce hodne sebevrazednou povahu (ale to acco taky). Trochu neprijemne je, kdyz uberete u civi plyn, pak jde zadek hned do strany, coz acco nezna (i kdyz taky takoveho pamatuju, discipline o tom vi :). No, v necem musi byt acco lepsi ne :-))) ?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.01  09:23

A jeste - jedine co dela kraval jsou veci ve dverich, hlavne kdyz prikourim radio.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.01  09:22

A tak pridam Civi 5D. Pristrojova deska OK, dvere, vse OK bez vrzani, a to i po 4,5 letech. Nekdy, hlavne pri teplote nad 20 C odzadu jsem semtam slysel to jemne cvaknuti, diky Ivovi vim, ktera bije.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.01  08:11

Zatim jsem si u noveho Acc zadneho drnceni nevsimnul. U 4d se ze zadu ozyvalo jemne cvakani, coz pry dela zadni naprava u vsech Civicu. Je to nenapadny zvuk, ktereho si vsimnou pouze "hudebnici" meho razeni, tedy ti co poslouchaji kazde sustnuti. U 3D je ten zvuk o neco silnejsi (to je dano tim, ze to je dvouprostorova karoserie). Z pristrojove desky se u 4D ozyvalo pouze radio, u 3D taky radio (mam ten dojem, ze Sony s tim ma trochu problemy) a obcas neco zadrnci. Jedna vec mi vadi, u 3D, pokud v lete stojim na slunci, tak mi praska neco ve strese, dokud se interier nevychladi. Je to otazka tak 3-5 minut, tak to nijak neresim. Fakt je ten, ze KAZDE AUTO NEKDE VRZE!. I BMW, proste nelze sestavi perfektni stroj. Jde o to, aby tech zvuku nebylo moc a prilis rusive, ostatni lze "odfiltrovat" dobrou HiFi soupravou ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.01  07:48

Smarjaaaaa, jsem trotl. Samozrejme je vsechno + 1 rok. Sorrracz :-(. Ziju jeste stale v roce 2000 :-). A jeste jedna novinka. Nove CR-V bude mit premieru uz v prosinci TOHOTO roku (abych to zas nezvoral) na autosalonu v Tokiu, takze se ho asi uz za rok na jare dockame. Jsem zvedav, nakolik to bude Model X.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.01  07:06

Legend bude novy pro MY 2002, tedy nekdy mezi letem a zimou 2001, s mirnym zpozdenim za Toyotou Camry, ktera by mela byt uz zacatkem 2001. Jedine co jsem videl byla stavajici maska legendu se svetly 'a la MB-S class, coz by mohlo byt realne (ten tvar svetel), nikoliv ale na bazi stavajiciho legendu. Nevim ale, co se ti zda byt na Legendu nekonkurenceschopneho. OK, ponekud obstarozni vzhled ma, a v nabidce jeden motor a automat, ale jinak je OK. Nesedi mi moc vysoky posaz, ale co do komfortu a jizdnich vlastnosti podle meho predci MB-E.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…