HONDA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

13.02.01  08:00

« Re: verarbeiterungsqualitaet

Vidis Kingu. Ja to vidim presne opacne nez ty. Nemam proste rad vydavani subjektivnich pocitu za fakta. Ja na rozdil od tebe pracuji ve vede a vyzkumu 13 let a cokoliv chci tvrdit o necem, musim to dokazat. Ja jsem se ti pokusil dokazat, ze z hlediska fyzikalnich principu proste ta 1.6 nemuze mit vykony, ktere ji prisuzujes, protoze 81kW je proste 81kW a lepsi prubeh krouticiho momentu udela to auto principialne pouze pruznejsi, nic vic a nic min. Nebyl jsem to ja, kdo tady zacal vykladat neco o tom, jak to Civic natre Passatu 1.8T, Acc 1.8 a Acc 2.0 bude stihat jenom stezi. Rozhodne bych ti dale doporucoval, aby jsi opatrne formuloval sva tvrzeni ve smyslu "podrazdene reakce" a pod. Myslim, ze na rozdil od tebe jsem schopen a ochotem prijmout argumentaci, pokud je postavena na potvrzenych faktech a ne na demagogii. Tve tvrzeni, ze presvedcuji sebe a sve okoli o tom, ze jsem udelal dobre, kdyz jsem koupil Acc je trapne a nehodlam ho komentovat. Prosim, but tak hodny a chovej se jako slusny clovek a ne jako pavlacova drbna.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.01  17:38

Ivo, prekvapuje me par veci, ktere se ale snazim pochopit.
    Udelal jsi celkem pochopitelny krok, kdyz jsi sel k autu stejne znacky, ale o tridu lepsimu. Ted se pokousis presvedcit sam sebe i sve okoli, ze to byla dobra investice a to bohuzel tim, ze se snazis vzbudit v sobe a okoli averzi vuci nove generaci tveho minuleho vozu. Jinak si nedovedu vysvetlit zbytecne predrazdenou reakci pokazde, kdyz se tu o civiku zminim.
    Civic te zklamal uz po prvnim setkani, coz chapu. Subjektivni pocit (opakuji - subjektivni - coz je presne to, co mi vytykas) toho, ze je vepredu jen blbej McPherson, dale subjektivni pocit horsich jizdnich vlastnosti (vzhledem k tomu ze jsem se starym civikem uz delsi dobu nejel nemohu posoudit), spolu s objektivnim neprijemnym pocitem mekkeho perovani (ktere mi taky moc nesedi) proste ve tvych ocich z civi udelalo lepsi dejvu. Navic to auto subjektivne vubec nejede, ve srovnani s tvoji byvalou 1.5.
    A ejhle - najednou je objektivne zjisteno, ze ma stejny tocak jako VTi a velmi podobnou pruznost.
    Pak se zda byt tvuj subjektivni pocit velmi subjektivni. Velka nabidka prostoru u noveho civi je v tvych ocich skoro negativum, protoze uz to neni ta mala "plechovka" a ztratil tudiz sportovni smrnc. Muj nazor je podobny, jen s tim rozdilem, ze v nem jeste stale nachazim sportovni prvky jako nizky posaz a klasickou siluetu. Opet dva subjektivni nazory, tentokrat nepodlozitelne.
    A nakonec na me utocis, kdyz chvalim jeho motor, ktery je fakt dobry i kdyz asi naprosto neporovnatelny s VTi, protoze tobe se subjektivne nezdal ani tak dobry, jako tvuj 1.5.
    Pak se mi snazis namluvit, ze jsem si s takovym * vlastne ani nemohl zazavodit s passatem, protoze i odrostlejsi mimino za volantem VW by mi muselo nakopat zadek. Protoze ty preci autem vubec nejezdis, a kdyz, tak mas prazdne silnice bez zatacek, kde se nepredjizdi zadna auta, proste seslapnes plyn na podlahu a jedes, ze jo. A ja si to vymyslel, abych byl zajimavy a mohl vsem nakukat, jakej je ten civik supr kára. Ne, nemam pro sva tvrzeni o kvalite podvozku a motoru exaktni technicke informace, potvrzene pristroji vseho druhu. Ale za poslednich nekolik mesicu jsem jezdil s mnohymi 1,6kami a zadna z nich zdaleka nedosahovala kvalit VTECu. S vyjimkou 1,6 v polu GTI, ktere je ale trochu jinde a slusny je i VVT-i v avensisu. To jsou opet moje subjektivni pocity.
    Docela ses sam zamotal do takytechnickeho objasnovani toho, proc civic nemuze byt lepsi, nez acco - pises, ze nema smysl jezdit stovkou na dvojku kvuli opotrebovani. Rikal nekdo, ze bych jezdil stovkou na dvojku? Byl to jen muj agrument k tomu, ze acco je meren ve zrychleni na stovku na dvojku (protoze ji pri vytoceni na dvojku do omezovace udela - a to si vyzkousej, az ho zajedes), kdezto civic na trojku. Tohle je naopak zcela OBJEKTIVNI argument, spolu s nizsi hmotnosti.
    Takze abych to shrnul - rozhodne si nemyslim ze bys udelal spatnej kauf a mam spis pocit, ze pochybujes spis ty, nez ja. Netvrdim, ze je civic v cemkoliv lepsi (krome razeni a sedadel), ale kdyz jsem s nim jezdil, snazil jsem se v nem najit to, proc mame Hondy radi a az na vyjimky jsem to nasel (klady - nizky posaz, motor, jizdni vlastnosti, zapory - mekky podvozek, moc ucinny posilovac a vzhled na ukor prostornosti.). Nevim, proc to nerad slysis. Ano, asi jsem v prvnich reakcich byl trochu uchvaceny a unahleny, kdyz jsem to srovnaval s dvoulitrem, ale schopnosti civika zrychlit v nizkych, ale hlavne vysokych otackach jsou vyborne, a rozhodne jsem si s nim dovolil daleko vic, nez s nasim acco 2,0. A muzu do jiste miry objektivne rict, ze je sviznejsi nez stary acco bez VTECu s 96 kW, tedy o 15 kW silnejsi (za tech 17 misto 27 sorry):-(. Velice nerad bych v diskusi timto tonem pokracoval i nadale a byl bych rad, kdyby se ten korespondencni vztah vratil do normalu. Mam totiz pocit, ze v okamziku, kdy jsem poprve nesouhlasil s tvym prvnim dojmem z civi, jsem ti neco moc oskliveho udelal. A ostatnim se omlouvam, ze tu zase pisu romany tentokrat o nicem.
  • 00 Reagovat !

foto

12.02.01  17:22

« Vibrace pri brzdeni

Jo tech 5 tacu nebylo samozrejmne jenom za stoceni kotoucu.Za to si rekli "jen" asi 1600 KC.
  • 00 Reagovat !

foto

12.02.01  17:21

« Vibrace pri brzdeni

Nazdarek Hondaci,
    tak si predstavte,ze sem odstranil pricinu vibraci do volantu pri brzdeni.V nejakem nedavnem prispevku predtim jsem psal,ze sem si dal auto do servisu,ze mi staceli kotouce a ze mi zacaly vibrace po cca mesici provozu znovu.A tuto nedeli sem to odstranil.Voni mi ty blbci v servisu pri vymene loziska predniho kola "zapomneli" dotahnout srouby, co drzi brzdovy kotouc.Dva z nich byly povoleny.Dotahl sem je a mam klid.Este si tak nekdy dam auto do servisu.A to sem jim tam nechal za praci celkem asi 5 tisic.Jo pro zajimavost,byla to INSPEKTA na Praze 4.Mejte se a bacha na servisy.Co si muzes udelat sam,udelej.
  • 00 Reagovat !

foto

12.02.01  12:18

« ND na CIVIC

Zdravim vsechny HONDYSTY. Mel bych maly dotaz nemate nekdo nahodou k prodeji levou predni pruzinu (nevim jak, ale praskla v prvnim spodnim zavitu) a jeden silentblok (sorry jestli to pisu spatne) na motůrek. verte nebo ne nemuzu to nikde sehnat sehnat. (A do autorizovaneho servisu nechci). Bylo by to na typ Honda CIVIC 90 ED3 1.5/16V(sedan). A nebo mi nekdo poradte kde to maji na jizni morave. Diky moc za pomoc.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.01  08:43

Nezlob se na me Kingu, ale ta auta neni treba vytahovat na silnici. Nemas k dispozici jediny fakt, ktery by potvrzoval tva tvrzeni vyjma o neco nizsi hmotnostia tech subjektivnich vjemu, ktere se mimochodem velmi lisi od tech mych. A navic, rozdil mezi Civicem 1.6 a Acc 2.0 neni 17 kW, ale 27kW. To je presne tretina vykonu Civicu 1.6. Kdyz si to spocitas, tak zjistis, ze ta dvojka u Acc konci pod 100km/h nezavisle na tom , zda-li je motor syrovy nebo ne. Protoze prevod a maximalni otacky jsou dane. Jet na dvojku za 100 je zbytecne, protoze krome vysokeho opotrebeni a rvouciho motoru se nemuzes dockat zadne velke akcelerace. Po dosazeni maxima vykonu (6000) dochazi k prudkemu snizeni krouticiho momentu. Civic byl navrzen predevsim pro rodinne ucely (velky kufr, prostorny uvnitr) s cilem zajistit pruzny beh motoru, tak z nej, prosim, nedelej formuli jedna. 1.8T sezere Civic 1.6 po veceri jako zakusek a ten ridic uvnitr by musel byt totalni nedouk, aby ti neujel... sorry
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.01  07:22

To je stejny pripad jako muj civi a passat 1.8 T. Rozhodne se taky snayil, ale ridicsky handicap byl asi vetsi, nez muj vykonovy :-). Jeste k problematice acco a civi. Ivo, nevim jak tvuj acco, ale dva dvoulitry se kterymi jsem jezdil delaly stovku na dvojku. A pochybuju, ze mas zrovna ty jine prevody. Nicmene syrovost tveho auta te omlouva :). Je totiz treba tocit az do omezovace, ktery je cca 600 ot. nad cervenym polem. Na trojku mel stovku jenom ted novy 2.3, kteremu zkratili dvojku a trojku. Ale stejne bych nejradsi sve subjektivni pocity z civiku velmi rad objektivne porovnal s acco primo na silnici. Moje prace mi nedovoluje prilisnou odchylku subjektivniho pocitu od reality :-) A vzhledem k tomu, ze 1,6 VTEC je nejlepsi neprevykonovana sestnactistovka soucasnosti a beha v lehkem aute, myslim ze muj pocit nebude zas tak vzdaleny od reality - a kdyz neni rychlejsi nez dvoulitr v acco, ten by s civikem mel hodne, ale hodne prace aby mu ukazal rozdil 0,4 l a 17 kW.... I kdyz - pokud o tom budu premyslet do dusledku. Zatimco civi mel uz 15 000, takze byl uz "usazeny", accordy mely vesmes tak nejvic 4-5000, takze jim jeste par kilometru do ustaleni chybelo. Proste to chce ty dve auta vytahnout na silnici (ale civi si kvuli tomu kupovat nebudu :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.01  02:22

To JirkaS: Mel jsem moznost (nekolikrat) svezt se s 1.8T od VW (Octavia Kombi). Ten motor je fakt hodne povedenej. Pokud potkas nekdy priste zase nejakeho zavodnika a on to bude mit v ruce, tak budes smutnej. Ten motor ma v 1600 ot vetsi kroutak, nez je tvoje (1.8 Acc) maximum. Ale treba to Acco podcenuji. Zkus si tenhle testik. Vezmi nekdy k ranu, az bude trochu tepleji, tu svou karu na vypadovku na Strakonice. Za Chuchli mas tak 2 km rovinku, tam to zkus rozjet na max. a tema mirnejma zatackama budes stoupat az k Cukraku. My jsme to jednou udelali. Dole tachometrovejch 230, nahore 200. Jo a bylo nas v tom aute 5. A nebo se na to radsi vykasli, jed do Brna, dej si parkrat okruh a nech si zmerit cas. Je to rozhodne bezpecnejsi a vysledky se daji porovnat. Jo a vem si sebou nahradni gumy, maji tam desne z(hacek)ravej povrch ;-).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.02.01  16:57

jirkaS> Ja jezdim s novym Acc 2.0 od minuleho tydne a musim zatim zaklepat to, ze se zadne pazvuky neozyvaji. Vzhledem k me povaze je to prekvapujici, protoze mnohdy slysim i "travu rust". Mozna je to taky tim, ze BOSE hraje tak super, ze vsechno prerazi :-). Ale s tim lupnutim mas mozna pravdu. Vzhledem k tomu, ze to neni permanentni, tak tomu nevenuji pozornost. Mozna diky calouneni zavazadloveho prostoru u ES je to taky vice utlumeno. Zkusim to chvili pozorovat. Spise jsem se chtel zeptat na razeni jednicky. Jednou za den se mi stane, ze ji tam nedam hned na poprve. Obvykle se to stava, kdyz specham na krizovatce. Celkove bych rekl, ze jednicka tam obcas jde trochu hure. Mozna je to tim, ze za tech 300 km, co jsem najezdil jsem ji jeste "nenasel" a nebo to chce trochu vic casu na zabehnuti. Fakt je ten, ze stejny problem jsem mel se Civicem od manzelky a ted uz nevim co to je tam nedat jednicku. Jaka je vase zkusenost? Jinak je ten Acc 2.0 parada. Tomu autu se chce zacit jet, kdyz mam dojem, ze je treba preradit... Super je pocit, ze to auto je porad "na tahu" diky skvelemu zprevodovani.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.02.01  21:17

Cau Hondaci.I kdyz jsem tu uz dlouho nebyl(respektive neprispival,ale cetl),musim prispet take svou troskou do mlyna.Mam nove Acco (tedy pred poslednim faceliftem)a musim rict ze oproti memu predchozimu Civicu 5D (r.v.96) je uvnitr podstatne mene pazvuku.Sem tam se mi ale neco ozve z levych dveri, z prostoru kde konci vypln a zacina sklo v jejich zadní casti.Tedy někde kolem zajistovaciho koliku zamykani.Je to ale urcite jen prkotina,asi bude stacit jen sundat vypln a vlozit nejakou antirezonancni hmotu.Co me ale mate trochu vice je obcasny zvuk nekde od zadni napravy, neco o cem se tu psalo v souvislosti se Civicem.Stava se to jen obcas, vetsinou pri trochu vetsi zatizeni vozu (jizda ve trech a vice),pri zmene bocniho naklonu z jedne strany na druhou.Zni to jako kdyby si lupla pruzina nekde v jejim ulozeni.Ale opravdu se to stane jen malokdy.Jinak pristrojovka a stredovy panel jsou absolutne bez problemu. Jinak se tu psalo take o jizdnich vlastnostech.Chtel bych poznamenat,ze vcera jsem se nahodou potkal s jednim sebevedomym Octavistou 1,8Turbo, kteremu jsem zezadu se svym 1,8VTEC chvili slapal na krk zezadu, vypadalo to v tu chvili ve zrychlovani na volne silnici na celkem vyrovnaný souboj od 40km/h do 150km/h,tocil jsem az skoro k omezovaci,pak ale jeho tempo trochu ochablo,i kdyz mi pripadalo,ze moc chtel,abych ho nepředjel,nicmene stalo se(nebo vymek).Jake je prirovnani nekohoz Vas,pokud jste meli moznost se svezt s 1,8T od VW? Ja tu cest jeste nemel.
    Zatim cau panove.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…