HONDA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

13.02.01  22:13

« Re: ND na CIVIC

to wolfi: Taky mi jednou prdla, koupil jsem tlumi c i s perem na Kladne, je tam dost na vyber (ale smlouvej). To pero prasklo proto, ze v Honde najednou vymysleli, ze by jej mohli proti korozi ochranit plastovou folii. Jenze co Japonec nechtel, ta folie vydrzi mene nez je interval vymeny tlumicu v nasich pomerech :)). Ta folie proste starim skrehne a jak praskne, drzi se pod ni voda (a v zime sul) o to vic. A pak uz jen rezne a rezne az jednou pri vetsim propruzeni prdne :-(.
  • 00 Reagovat !

foto

13.02.01  22:07

« CarTest

Tady jeste nekdo neveril programu CarTest. Nerikam, ze vse co ukaze je naprosta pravda, ale je opravdu povedeny a jeho vysledky maji vahu. Jeho autor by si proste zaslouzil Zlateho Fanouse :-)).
    Sam jsem si pri jeho testovani dost vyzkousel. (zkus manipulovat s vahou, ivo :-)) )
  • 00 Reagovat !

foto

13.02.01  22:04

« Honda, King a ivo

Tak jsem se prave svezl Fordem Mondeo 2,0 16V a reknu Vam , ze jsem se opet ujistil o tom, ze nejlepsi motory dela Honda. Ten motor mel najeto asi 18 tisic a byl opravdu tupej. Tahnout zacal tak od 3 tis. a koncil 5,5 tis.. Nad i pod timto rozsahem bylo zrychleni nedostatecne.

Taky silne uskakoval v zatackach na nerovnem povrchu. Jedine co me prekvapilo byl zvuk, opravdu pekny zvuk motoru.

2king a ivo: veril bych, ze novy Civic 1,6 bude cca do 150km/h lepe akcelerovat nez Acco 2,0.

Jestli jsem se dobre dival, tak Civic ma pohotovostni hmotnost 1089kg a Accord 1380kg, z toho plyne rozdil 291 kg!! A to uz je opravdu znat. (V aute poznate rozdil i 50kg.) Tak ze temer 300kg rozdil je to hlavni co hraje v neprospech Accordu 2,0. Jsou totiz dve hlavni veliciny, ktere ovlivnujji dynamiku vozu: VAHA, VYKON.

Ted jsem se uplne zdesil :-)).... koukali jste na rozmery obou vozu? Napr. rozvor Civica je 2625mm a Accordu 2675mm. Tzn. rozdil pouze 5 cm. A sire Accordu 1750mm a Civica 1715mm, tzn. rozdil 3,5 cm. Tak ze co do velikosti temer stejna auta :-)).

Mejte se.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.01  13:18

« Re: Honda Legend 97 a novejsi

Pokud vim spotreba je dost vysoka, 13 zadny problem. Cloveku, ktereho znam, ve 180 tis. km odesel hydraulicky menic, ale v zaruce byl opraven. Jinak si liboval ...
  • 00 Reagovat !

foto

13.02.01  12:22

« Honda Legend 97 a novejsi

Zdravim vsechny hondisty :o)
    Mate nekdo zkusenosti z Legendem co se dela od 97 ... 3.5 V6 automat ... co se tyka spotreby, poruchovosti a vubec ????
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.01  10:44

« Re: verarbeiterungsqualitaet

Aha, tady jde o srovani 5D a Feldy. Tam ta vaha muze byt citit, preci jen citlivost na vahu u maloobjemovych motoru je vetsi, ale nad 4500 tis. by melo byt vymalovano. Tam mas u Civica o jeden prevodovy stupen niz a to musi byt znat. Na pridani plynu bude asi Felda diky vetsimu krouticimu momentu reagovat lepe, ale po 4500 musi nastat rychla smrt. To mas stejne jako s dieselem. Zkousel jsem Golf 85kW a byl jsem nadseny jak je zivy az do okamziku, kdy jsem potreboval rychle predjet a zjistil jsem, ze v nejmene vhodnem okamziku jsem vlitnul do omezovace, musel preradit a jen se modlil, ze ta svetla v protismeru trochu pribrzdi. Byl to docela fujtaxl pocit.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.01  10:02

Podle mych praktickych zkusenosti felda se chova podstatne ziveji. Uz tech 200 kg rozdil dela hodne. Mozna az ma motor 6000, pak se situace meni. Nez ho tam ale dostanu, felda je v *.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.01  09:39

Souhlasim, sekera zakopana. Ja proti Civicu skutecne nic nemam, to auto urcite patri mezi to nejlepsi, pokud vubec nejlepsi co jezdi s motory 1.6. Ale proste si nemyslim, ze je schopen konkurovat motorum s o 1/3 vetsim vykonem. Mam dlouhodobou zkusenost se vsemi Civicy i VTi. Ted jsem presednul do Acc 2.0 a ten rozdil mezi byvalym 1.5/84kW a 2.0/108kW je skutecne obrovsky. Rozdil mezi VTi a Acc 2.0 je koncepcne jiny. Acc urcite podava vykon bez zjevne namahy, ale chybi mu spicka, kterou ma zase VTi nad 6000 ot./min.
    To Jirik: Rozdil mezi 1.4/66kW a Felicie 1.6/55kW bude asi ten, ze Felicie pujde lepe od spodu, ale pri predjizdeni ten vykon bude chybet a to asi dost citelne, protoze tech 11kW musi byt citit.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.01  09:06

OK, moje reakce na jizdni vykony civi byla lehce nadnesena po pozitivnim on-road testu se zminenym passatem (treba mu neslo turbo :-)) a vychazel jsem i z toho, ze stavajici acco 1.8 je dynamicky velmi blizky acco 2,0 minule generace. Uz jsem psal ze dynamicke schopnosti civicu mi prisly obdobne (i kdyz je to dano i tim, ze se civic ochotneji toci). Z toho jsem - mozna nespravne - odvodil, ze by to srovnani nebylo tak uplne mimo. na zacatku ale byla ponekud optimistictejsi slova, nez by mela byt. Toliko k memu komentari, doufam ze to tak prijmes. Takze vsechno OK a valecna sekera je zakopana?
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.01  08:43

V pohode. Jak Iva, tak Kinga chapu. Nechci se stavet na jednu ci druhou stranu a dokud si to nevyzkousim, tak se spise stavim na stranu fyzikalnich zakonu a tedy Iva. Ale u te akcelerace na 100 to muze byt zajimave. Tak mne jen napadlo stejnym zpusobem rozpitvat hondi 1.4 s 90 k v Civi a 1.6 ve felde s 75 k. Jaky ja tam vliv rozdilnych hmotnosti, zprevodovani a prubehu tocaku (asi by se mela brat v uvahu krivka vykonu motoru v zavislosti na orackach).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…