HONDA - CLUB
« Re: ND na CIVIC
to wolfi: Taky mi jednou prdla, koupil jsem tlumi c i s perem na Kladne, je tam dost na vyber (ale smlouvej). To pero prasklo proto, ze v Honde najednou vymysleli, ze by jej mohli proti korozi ochranit plastovou folii. Jenze co Japonec nechtel, ta folie vydrzi mene nez je interval vymeny tlumicu v nasich pomerech :)). Ta folie proste starim skrehne a jak praskne, drzi se pod ni voda (a v zime sul) o to vic. A pak uz jen rezne a rezne az jednou pri vetsim propruzeni prdne :-(. -
« CarTest
Tady jeste nekdo neveril programu CarTest. Nerikam, ze vse co ukaze je naprosta pravda, ale je opravdu povedeny a jeho vysledky maji vahu. Jeho autor by si proste zaslouzil Zlateho Fanouse :-)).
Sam jsem si pri jeho testovani dost vyzkousel. (zkus manipulovat s vahou, ivo :-)) ) -
« Honda, King a ivo
Tak jsem se prave svezl Fordem Mondeo 2,0 16V a reknu Vam , ze jsem se opet ujistil o tom, ze nejlepsi motory dela Honda. Ten motor mel najeto asi 18 tisic a byl opravdu tupej. Tahnout zacal tak od 3 tis. a koncil 5,5 tis.. Nad i pod timto rozsahem bylo zrychleni nedostatecne.
Taky silne uskakoval v zatackach na nerovnem povrchu. Jedine co me prekvapilo byl zvuk, opravdu pekny zvuk motoru.
2king a ivo: veril bych, ze novy Civic 1,6 bude cca do 150km/h lepe akcelerovat nez Acco 2,0.
Jestli jsem se dobre dival, tak Civic ma pohotovostni hmotnost 1089kg a Accord 1380kg, z toho plyne rozdil 291 kg!! A to uz je opravdu znat. (V aute poznate rozdil i 50kg.) Tak ze temer 300kg rozdil je to hlavni co hraje v neprospech Accordu 2,0. Jsou totiz dve hlavni veliciny, ktere ovlivnujji dynamiku vozu: VAHA, VYKON.
Ted jsem se uplne zdesil :-)).... koukali jste na rozmery obou vozu? Napr. rozvor Civica je 2625mm a Accordu 2675mm. Tzn. rozdil pouze 5 cm. A sire Accordu 1750mm a Civica 1715mm, tzn. rozdil 3,5 cm. Tak ze co do velikosti temer stejna auta :-)).
Mejte se.
« Re: verarbeiterungsqualitaet
Aha, tady jde o srovani 5D a Feldy. Tam ta vaha muze byt citit, preci jen citlivost na vahu u maloobjemovych motoru je vetsi, ale nad 4500 tis. by melo byt vymalovano. Tam mas u Civica o jeden prevodovy stupen niz a to musi byt znat. Na pridani plynu bude asi Felda diky vetsimu krouticimu momentu reagovat lepe, ale po 4500 musi nastat rychla smrt. To mas stejne jako s dieselem. Zkousel jsem Golf 85kW a byl jsem nadseny jak je zivy az do okamziku, kdy jsem potreboval rychle predjet a zjistil jsem, ze v nejmene vhodnem okamziku jsem vlitnul do omezovace, musel preradit a jen se modlil, ze ta svetla v protismeru trochu pribrzdi. Byl to docela fujtaxl pocit. -
« Re: verarbeiterungsqualitaet
Souhlasim, sekera zakopana. Ja proti Civicu skutecne nic nemam, to auto urcite patri mezi to nejlepsi, pokud vubec nejlepsi co jezdi s motory 1.6. Ale proste si nemyslim, ze je schopen konkurovat motorum s o 1/3 vetsim vykonem. Mam dlouhodobou zkusenost se vsemi Civicy i VTi. Ted jsem presednul do Acc 2.0 a ten rozdil mezi byvalym 1.5/84kW a 2.0/108kW je skutecne obrovsky. Rozdil mezi VTi a Acc 2.0 je koncepcne jiny. Acc urcite podava vykon bez zjevne namahy, ale chybi mu spicka, kterou ma zase VTi nad 6000 ot./min.
To Jirik: Rozdil mezi 1.4/66kW a Felicie 1.6/55kW bude asi ten, ze Felicie pujde lepe od spodu, ale pri predjizdeni ten vykon bude chybet a to asi dost citelne, protoze tech 11kW musi byt citit. -
« Re: verarbeiterungsqualitaet
OK, moje reakce na jizdni vykony civi byla lehce nadnesena po pozitivnim on-road testu se zminenym passatem (treba mu neslo turbo :-)) a vychazel jsem i z toho, ze stavajici acco 1.8 je dynamicky velmi blizky acco 2,0 minule generace. Uz jsem psal ze dynamicke schopnosti civicu mi prisly obdobne (i kdyz je to dano i tim, ze se civic ochotneji toci). Z toho jsem - mozna nespravne - odvodil, ze by to srovnani nebylo tak uplne mimo. na zacatku ale byla ponekud optimistictejsi slova, nez by mela byt. Toliko k memu komentari, doufam ze to tak prijmes. Takze vsechno OK a valecna sekera je zakopana? -
« Re: verarbeiterungsqualitaet
V pohode. Jak Iva, tak Kinga chapu. Nechci se stavet na jednu ci druhou stranu a dokud si to nevyzkousim, tak se spise stavim na stranu fyzikalnich zakonu a tedy Iva. Ale u te akcelerace na 100 to muze byt zajimave. Tak mne jen napadlo stejnym zpusobem rozpitvat hondi 1.4 s 90 k v Civi a 1.6 ve felde s 75 k. Jaky ja tam vliv rozdilnych hmotnosti, zprevodovani a prubehu tocaku (asi by se mela brat v uvahu krivka vykonu motoru v zavislosti na orackach).