HONDA - CLUB
« CTR a civi 3d
No, CTR a 3d jsem si musel nechat na konec. Musim rict, ivo, ze tvoje prirovnani s twingem docela sedi. Koncepce je totiz stejna - kapota skoro v rovine s celnim sklem, tedy skorojednoprostorová karoserie (i kdyz ta v realu neexistuje :-) a strme zakonceni zadi. Ovsem urcite to neni osklive. Me na celem 3d jen trochu vadi moc velke svetlomety, jinak se podle meho povedlo Honde dat mu sportovni smrnc (ovsem jak uz tu bylo napsano, mozna mensi nez u stavajiciho 3d. Mozna, tezko rict, me se treba uz 3d trochu okoukal, a tak mi prijde ten novy sportovnejsi, ale to asi nema cenu resit. Fakt je jeden - na novem 3d jsem nenasel pohled, ze ktereho by mi vyslovene nesedel, nebo nelibil. To u soucasneho rict nemuzu. U neho jsem vzdy mel vyhrady k 3/4 zepredu i zezadu, kde jsou jakasi hlucha mista (asi jako u fabie 3/4 zepredu, kde vypada vylozene hnusne) :(. Jinak si myslim, ze vypada dobre (asi ne jako 307 a alfa 147, ale jinak nevidim jine 3d, ktere by v tehle tride bylo hezci, v mem zebricku je na stejne 3. pricce s focusem (ale za to muze ta moje zaujatost, tak at mi tu nikdo z nehondistu nenadava :)). Presto, ze je docela podobny s 5D, ost vyrazne se od nej lisi. Jednak rozvorem (2570 mm-3d, 2625 mm-4d, 2680 mm-5d), tak i vyskou (1420 mm-3d !!!, 1445 mm-4d, 1495 mm-5d). To znamena, ze novy 3d je razem opet nastesti jeden z nejnizsich aut ve tride. Slusny, ne? Misto na kolena je oproti 5d asi polovicni, ale furt daleko lepsi, nez u Koncernu :). A jinak? Velmi dobre sedacky (asi shodne se sedanem) a perfektni razeni. Discipline potvrdil :-). Kdyz to clovek chvili zkousi, tak se pta, proc to nekoho napadlo tak pozde, tedy 100 let po prvnich autech :-)). No, Civi TR si necham na zitra, abych zas nebyl obvinen z prepisovani jiraskovych romanu :-)) -
« Stream
Ted ke Streamu. V prvni rade musim rict - v realu neni tak hnusny jako na fotkach, kazdopadne to ale kdovijaky krasavec opravdu neni. Kazdopadne "nazivo" vypada zadni cast i profil pomerne zajimave (nerikam ze hezky), nejmene mi ale sedi cumak. Co me prekvapilo nejvic, je ale interier. Stredova konzola je uplne jina nez u sedanu a 5d, ale co je hlavni, to je prostor. Bohuzel se mi nechtelo oblejzat premacy, zafiru a podobne sunky, tak jsem primo nesrovnaval, ale v interieru je podle meho odhadu asi tolik mista, jako v Galaxy. Jen o neco mene na sirku (pochopitelne) a taky na kolena. Stream ma ale dost dlouhe sedaky (delsi nez galaxy, alhambra a sharan, mnohem delsi nez scenic a moooc pohodlne. By voko je nabidka prostoru asi takova, jako u 5d civi (discipline ho uz videl, tak vi o cem mluvim :-). Naprosto genitalni :-) je zadni sklopna lavice. Nejen ze se na ni da sedet :-) a na hlavu je vzadu vic mista nez ve zminenych velkych MPV a nez treba v espacu (osoba se 180 cm se vejde luxusne, ale super je system sklapeni, kdy lavici slozite dvema pohyby. Nejdriv capnete madlo v operadle, pak chytnete pasek pod sedakem, lavice se rozdeli na operadlo a sedak a slozi do roviny. Fakt super. Zafira a jeji slavny Flex7 se muze jit bodnout (co na to vecny kritik pallas?). Bohuzel jsou rozmery limitujici, takze jsem se za sebe ve vsech trech radach nevesel (mam asi 183 nebo 4) Do prvni rady a druhe v pohode (ta ma podelne posouvani), ve treti uz bylypotize skoleny. Ovsem stream asi nebude slouzit k preprave7 dopelych a deti do 175 se vejdou v pohode. jeste malickost - po sklopeni sedadel je kufr 431 l (premacy 420, scenic 410, multipla 430, ovsem zafira 640 (to bude ale asi po zarovnani po strechu). Takze slusny. Pokud bych takovy kufr potreboval, asi bych se nechal na stream ukecat. Zvykl bych si i na design. A na druhem miste by byla Premacy (ta ma ale podvozek z 626, ne 323) -
« Re: novy Civic a Stream
Cau lidicky. Tak jsem se zase za vas obetoval a vyrazil na autosalon, abych vas zcerstva informoval "whatsnew" :-). Tak v prvni rade me velmi potesila S2000 v uprave Mugen. Zvenku na kapote karbonove zabry a vzadu spoiler spolu s karbonovym hardtopem. Bohuzel nebyl zverejnen rozsah uprav :-(, ale tusim ze ani Mugen uz z toho motoru o moc vic nedostal. Pred casem jsem nekde cetl, ze ma snad 181 kW :-). Taky jsem se znova s obrovskym zadostiucinenim ponoril do kokpitu, sesteloval sedacku, osahal si volant a vyzkousel razeni, coz me znovu utvrdilo v tom, kdo ze dela nejkratsi drahy u nejpresnejsi prevodovky na svete. Bohuzel musim vsechny porschisty a dalsi zklamat (nebo nastvat ?). S2000 je v soucasnosti opravdu pro Hondu "Brand leading car" a zadna integra to nezmeni (mozna az NSX za dva roky). No vidite, ja mel malem orgac z takove "stare sunky":). -
« Re: novy Civic a Stream
Tak jsem si prohledl fotky ze Zenevy. Stream mi pripada dost hrozny. Urcite se s designem takove tridy aut dalo udelat vice. To zadni okno mi pripada dost desne, ale to je samozrejme subjektivni dojem. Type-R ma sex appeal a rozhodne bych se nenechal dlouho presvedcovat o tom, zda-li koupit ci nekoupit, ikdyz Integra by se mi libila vic (otazka je, zda-li k nam vubec dorazi). Celkove design 3D mi pripada dost poplatny dnesnimu trendu a jako tradicne oproti minule generaci 3D se ztraci punc sportovniho dojmu. Mimochodem, kdyz jsem si ho prohledl ze vsech stran, tak mi pripomnel novy Civic moje prvni zahr. auto - Renault Twingo, ikdyz v tomoto pripade trosku "nafoukle".
to pallas: trochu k te kvalite. Muj kamarad ma Corollu posledni generace a ve srovnani s mym ex-Civicem 4D z hlediska porovnani kvality interieru i ostatniho mi pripada Corrola na tom o dost hure. Lacine a tvrde plasty, gumava manzeta radici paky a to nemluvim o tom, ze po prvni garancce mu museli menit tlumic. Ted byl vyzvan servisem k vymene dalsiho. Po dvou letech dva servisni zasahy. Ja jsem prodaval svuj Civic po 4 letech bez jedineho, krome garancnich prohlidek. Pokud porovnam Acc a Avensis (ted jsem s nima jezdil, protoze jsem pred koupi noveho auta peclive srovnaval), tak ten vnitrek u Avensisu vypada dost "obyc" a i hluk pri jizde je vyrazne vyssi. Ale to je samozrejme subjektivni dojem. Spise chci vyjadrit presvedceni, ze Tve rozhodnuti o kvalite zpracovani pripada dost jednoznacne, aby bylo objektivni. -
« Re: novy Civic a Stream
To Pallas: nebudu polemizovat s nazorem na design novych Civi, to je hodne individualni zalezitost, mne osobne se docela libi, zvlast 5D a coupe. Ale nemuzu souhlasit se hodnocenim kvality zpracovani. Konkretne 5D, ktere jsem si vcera prohlizel bylo zpracovano velmi dobre (no par drobnosti by se naslo - slicovani predniho narazniku a kapoty, zpusob uchyceni sedaku zadnich sedadel... ale myslim, ze to bylo auto z predseriove vyroby, takze slicovani muze byt finalne uplne jine, uchyceni sedaku asi ne). Naopak za kompletne calouneny kufr ma u mne Honda male bezvyznamne plus.
Navic je pristrojova deska v 5D z docela dobrych materialu (nebyla cerna, ale temne modra), moc se mi libila,spousta odkladacich ploch vsude. Jen knofliky ventilace uz byly vodorovne :-( a ne svisle jako u 4D (tam se mi to mooooc libilo a jsou krasne po ruce).
Radici paka koukajici z pristrojove desky je SUPER, zkuste a bude se vam to libit - je po ruce kousicek od volantu a rezeni je kratke a presne :-))
Rachoceni vnitrnich mechanizmu pri zavirani dveri jsem zadne nepozoroval. Co mi vadilo je, ze diky velmi peclivemu utesneni kabiny je potreba pri zavirani dvere trosku dele pridrzet, jinak se diky odporu vzduchu v kabine nedovrou. To jede ale o zvyk (nebo pootevrene okno :-)). Vysledkem jsou ale super tesnici dvere.
Jinak u noveho Civi klasicky spatny volant - velky a tenky :-((( S tim by Honda fakt mela neco delat.
Uvidime jako to bude s cenama, na trh v CR jde tusim v dubnu, v Praze je moznost po dohode 5D videt i driv (tedy ted) :-)) -
pallas 02.03.01 13:05
« Re: novy Civic a Stream
Pretoze som tu nedavno polemizoval s Kingom o kvalite spracovania najnovsich aut od Hondy, v Zeneve som si dopodrobna obzrel vsetky nove verzie Civicu. King, nehnevaj sa na mna, ale novy Civic je jedno z najnudnejsich aut co sa tyka spracovania a dizajnu interieru ... cierna guma vsade naokolo (ok, podla teba je to imitacia koze), paka rucnej brzdy obkreslena z Audi TT, dvere ktore sa zatvaraju s dunivym zvukom a rachotenim vnutornych mechanizmov... U Hondy nasadili vysoke ceny, a pritom kvalita a napaditost isla oproti predposlednemu Civicu este dalej dole.