HONDA - CLUB

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

05.03.01  21:38

« jeste Civic

Ale mas pravdu Kingu, ze Civic3D je na pohled fakt peknej :-).
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.01  21:36

« sklo

Mimochodem, kolik bude stat nove celni sklo na Civic 3D? Pride mi dooost velke :))).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  21:28

« Re: CTR

Jo a jeste me pekne stve, ze Focus RS ma taky vykon 147kW (z dvoulitru), ale zrychleni z 0 na 100 za 5,7. To je pech, vic jak sekunda rozdilu. (Asi bude muset Honda k VTECu pridat jeste turbo dmychadlo :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  21:26

« Re: CTR

Covece zkus vyjadrit svou myslenku par slovy :-)) a ne takovym romanem.
    Ano byl jsem to ja co rikal, ze novy Civi TR je dost vysoky. Napr. model 93 mel vysku 1320 (tusim) a to uz je rozdil 10 cm. To byla zehlicka. A kdyby Honda delala boxer tak to mohlo mit teziste nekde u protinozcu. :-)

P.S.: Coupe ma vysku 1400, pak TR z Coupe by mohlo mit i <1350 :)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  18:33

« Re: 2 discipline

To King: nejel :-(( bylo peclive ukryto v servisu a protoze pujde na homologaci, tak by asi nebylo uplne nejstastnejsi se s nim ukazovat na ulici... Tak jsem si ho jen detailne prohledl, test drive bude snad nekdy jindy :-))
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.01  17:21

« 2 discipline

Tak jeste par radku a cela jedna stranka je moje :-). Discipline - ty jsi s 5D uz i jel? Povidej, byl bys prvni. A jeste neco - rikas, ze je volant tenky. V Parizi byl 5d s triramennym volantem, tak jsem myslel, ze je to standard - a ten je silnejsi nez ctyrramenny v sedanu a me se drzel ve 3/4 na 3 naprosto pohodove (ne ze by nemohl byt tlustsi, ale posun kupredu je znat, i kdyz u mne z "obycejnych" volantu vyhral na cele care ten u HR-V (ma ho kupodivu i Logo, jen cerny, ne modry). Mimochodem - Logo jsem si prohlizel a je snad dobre, ze se u nas neprodava. To je fakt desna pasticka. Rozhodne bych radsi sel do yarise :-(.
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.01  17:14

« 2 pallas ad interier

Prekvapuje me par veci. Jednak tvuj syndrom drncicich soucasti dveri - to uz tu jednou bylo a obavam se, ze v tomto smeru slysis i travu rust, ale mozna na tom neco je - ja na vystave prohlizel auta z jinych pohledu. Dale - nevim, jaky dunivy zvuk jsi u civiku slysel, ale podle meho nazoru jde o standardni zvuk pri zavirani dveri (acco a legend maji jemnejsi zvuk i lehci chod dveri, ale to zas vypada dost fajnove, jako by to nic nevydrzelo - coz neni pravda - viz Euro NCAP). Nesetkal jsem se ani s tim, co popisoval discipline, tedy nutnost pridrzet dvere pri zavreni - spis slo o specifikum tveho civi. Pallasi, jen me prekvapuje, ze jsme se divali na stejna auta, a kazdy videl neco jineho. Asi to pred tebou nekdo rozvrzal :-)). A pokud jde o interier. Jestli uz jsi nejake hondy videl, tak vis, ze styl interieru nebyl nikdy plny nejakych kudrlinek a picicinek a takovych dalsich podstatnosti. Vzdy byly spis strohe, ale rozhodne elegantni. Podivej se k japonske konkurenci - mazda, toyota. Zbytek je jeste horsi. Silene materialy i tvary a do elegance hodne daleko. Totez bych rekl o soucasnem. Velmi jednoduchy, ale pohledny. Treba jako u Peugeotu 307. ten je taky jednoduchy, ale hezky. A pokud jde o materialy - v tomto ohledu bohuzel vede v tehle tride Koncern. Diky slushi a dalsim prijemnym materialum. Ale podivel se na astru, nabo dokonce almeru. Slusny je i material ve 323, ale desna barva. A ani nova 307 neni zadna slava. Rozhodne horsi nez civic. Pokud bych to mel srovnat, tak nejlepsi je golf, pak octavia, leon, 323 (kdyz pominu barvu) a civic. Pak dlouho nic. Navic ma civic velmi prijemnou barvu plastu a naprosto spickove slicovani (coz je ale ted uz docela samozrejmost u evropanu - ne u japoncu!) Tak fakt nevim, na co si stezujes. Pokud jde o design - souhlasim, ale nikoliv dilenske zpracovani (i kdyz vsechny civicy se kterymi jsem jezdil drncely, vesmes to ale byly dost rane produkty) a kvalita materialu. A jeste jedna vec me zarazi. Asi sis dal u Hondy v Zeneve dost dlouhou pauzu, aby sis poslechl dvere. Je zvlastni, ze jsi jaksi opomnel pozitiva civicu, ktere vyvstanou i to vic, kdyz prelezes z 307. Shodne, ne-li lepsi hledani pozice za volantem (a to ma pazout dvouose seriditelny volant), lepsi sedadla (vyrazne, a to i vzadu), prostornost 307 5d odpovida civi 3d. Civi 5d je o 1,5 cm nizsi a ma pro kolena o 15 cm vic. Spickove razeni civi (307 je dost slabota). O Type R ani nemluvim. Ale na druhou stranu jsem rad, ze tu mame oponenta na urovni. jen bychom asi nemeli resit hypoteticke drnceni a zvuk dveri. Ja chapu, ze se na Hondach tezko hledaji chyby a ze jsi stastny, ze nejakou najdes :-)). Dam ti navod - rejd CTR neni fakt zadna slava a ABS je jen trikanalove. Pozor - Honda uz neni co byvala :-) Nemluve o McPhersonu vpredu, nejvyssim vykonu az pri 7400/min a tocaku pri 6500. Vzdyt ty nas vlastne muzes roznest v zubech, tak proc to delas pres dvere? :-))
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.01  16:45

« CTR

No, neda mi to a musim jeste neco napsat o CTR. Jak uz jsem se zminil, je civi 3d dost nizky (1435 mm - sorry - o neco niz jsem napsal tusim 1420), a Type R je jeste nizsi - prave tech 1420 mm. Takze jarda (nebo kdo) nemel pravdu, kdyz rikal, ze je blbe delat sportovni auto z takove zirafy (pouzil jine prirovnani, ale na tom nesejde).
    Type R je dlouhy 4135 mm, siroky 1695 mm a vysoky 1420mm.
    Rozvor ma 2570 mm (stejny jako 3d - to kdybych zase psal dole nejake blbiny:), rozchod shodne 1470 mm (3d taky tak). Kufr 313 l (jako 3d), nadrz na 50 l. Vepredu kotouce s vnitrnim chlazenim, vzadu bez. ABS jen trikanalove (?), brzdovy asistent a delic brzdne sily.
    Gumy jsou 205/45 R17, rejd 11,4 m (to mi prijde docela dost)
    A moturek :-) - 147 kW pri 7400/min :)) a 196 N.m pri 6500/min.
    Maximalka 234 km/h :-), zrychleni 6,8 s :-)) a kombinovana spotreba 8,6 l :-))). Slusny, rekl bych. ted by to chtelo srovnat s ITR, bohuzel nemam data po ruce :-(. Snad jindy.

A kdyz bych mel zhodonotit vzhled - je to 3d + 100%. Spickove spoilery, super je zvlaste prah a difuzor pred zadnim kolem. Interier je naprosto bombasticky. Sestikvalt ma hlavici jako S2000 a ostatni Type R, razeni ma oproti S2000 asi o 3/4 az jednou tolik delsi drahy (to jsem ti to moc nepriblizil, coz ivo :-)?, takze stale superkratke a opet naprosto presne. Spickovy je i volant, ktery ma super design a jeste tlustsi venec nez S2000 (meli ho namontovany i ve vystavenem 3d (ze by konecne option?). recara jsou pohodlnejsi nez u ATR, ale ne tak pohodlne jako u S2000. Proste jsem z toho auticka docela vedle :-))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  16:20

« Re: CTR a civi 3d

Jeste pokud jde o kolena - tohle je jedno z mala aut, kde sice kolena trochu vadi pri zalezani dovnitr, pak je ale v tunelu pro nohy prostoru na rozdavani.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  16:17

« Re: CTR a civi 3d

V prvni rade se na tebe musim prisne zamracit :-(. Tak - a mas to! Ty jsi jeste nesedel v S2000, vostudo? Jenom kvuli tomu se seber a jed do Prahy, protoze to za to stoji. Fakt zadna slova nedokazi popsat pocit za volantem :-). Ale k tve otazce. S2000 byla pochopitelne delana na testovaciho jezdce Kinga, jinak si to nedovedu vysvetlit. Volant je vyskove nenastavitelny, sedacka je vyskove nenastavitelna a jedine, z cim se da hejbat je podelne nastaveni sedacky a sklon operadla :-). Ovsem - sednes - a sedis. Sedis asi uz pod podlahou, protoze moje hlava je jeste dobrych 15-20 cm (to jsem fakt nemeril) pod ramem celniho skla, takze si v tom nepripadas jak v trolejovem auticku na pouti (nebo jako v Mazde MX-5 :-). Pedaly jsou nekde na urovni prednich svetlometu, protoze kdyz se zasoukas, tak ti couhaji palce z blinkru :). Nevim jak je to mozny, ale v ten okamzik drzis volant presne tam, kde mas a kdyz bezmyslenkovite polozis ruku lehce doprava, sahnes si ne na kolinko spolujezdkyne, ale na hlavici radici paky. Tezka vychytavka :-). A to uz nebudu mluvit o jizde :-). Hardtop je snimatelny a lze ho objednat jako option na vsechny S2000. Jen Mugen ho mel karbonovy a seriove je to nejaky bakelit. Nevim kolik meris, ale do takovych 188-190 cm si nedelej starosti. ma to jenom jeden hacek - diky nizkemu posazu se s ni dost blbe couva, neni dozadu videt. Prezijes to? A az vyhrajes - ted je ve sportce tusim asi 15 melounu - doufam ze nebudes sketa a objednas ho 2x, za moje obetave informovani o novinkach. To te uz nezabije. Ale jinou nez cervenou neberu. Mozna jeste modrou, kterou nedovazeji.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…