HONDA - CLUB
« Re: CTR
Covece zkus vyjadrit svou myslenku par slovy :-)) a ne takovym romanem.
Ano byl jsem to ja co rikal, ze novy Civi TR je dost vysoky. Napr. model 93 mel vysku 1320 (tusim) a to uz je rozdil 10 cm. To byla zehlicka. A kdyby Honda delala boxer tak to mohlo mit teziste nekde u protinozcu. :-)
P.S.: Coupe ma vysku 1400, pak TR z Coupe by mohlo mit i <1350 :) -
« 2 discipline
Tak jeste par radku a cela jedna stranka je moje :-). Discipline - ty jsi s 5D uz i jel? Povidej, byl bys prvni. A jeste neco - rikas, ze je volant tenky. V Parizi byl 5d s triramennym volantem, tak jsem myslel, ze je to standard - a ten je silnejsi nez ctyrramenny v sedanu a me se drzel ve 3/4 na 3 naprosto pohodove (ne ze by nemohl byt tlustsi, ale posun kupredu je znat, i kdyz u mne z "obycejnych" volantu vyhral na cele care ten u HR-V (ma ho kupodivu i Logo, jen cerny, ne modry). Mimochodem - Logo jsem si prohlizel a je snad dobre, ze se u nas neprodava. To je fakt desna pasticka. Rozhodne bych radsi sel do yarise :-(. -
« 2 pallas ad interier
Prekvapuje me par veci. Jednak tvuj syndrom drncicich soucasti dveri - to uz tu jednou bylo a obavam se, ze v tomto smeru slysis i travu rust, ale mozna na tom neco je - ja na vystave prohlizel auta z jinych pohledu. Dale - nevim, jaky dunivy zvuk jsi u civiku slysel, ale podle meho nazoru jde o standardni zvuk pri zavirani dveri (acco a legend maji jemnejsi zvuk i lehci chod dveri, ale to zas vypada dost fajnove, jako by to nic nevydrzelo - coz neni pravda - viz Euro NCAP). Nesetkal jsem se ani s tim, co popisoval discipline, tedy nutnost pridrzet dvere pri zavreni - spis slo o specifikum tveho civi. Pallasi, jen me prekvapuje, ze jsme se divali na stejna auta, a kazdy videl neco jineho. Asi to pred tebou nekdo rozvrzal :-)). A pokud jde o interier. Jestli uz jsi nejake hondy videl, tak vis, ze styl interieru nebyl nikdy plny nejakych kudrlinek a picicinek a takovych dalsich podstatnosti. Vzdy byly spis strohe, ale rozhodne elegantni. Podivej se k japonske konkurenci - mazda, toyota. Zbytek je jeste horsi. Silene materialy i tvary a do elegance hodne daleko. Totez bych rekl o soucasnem. Velmi jednoduchy, ale pohledny. Treba jako u Peugeotu 307. ten je taky jednoduchy, ale hezky. A pokud jde o materialy - v tomto ohledu bohuzel vede v tehle tride Koncern. Diky slushi a dalsim prijemnym materialum. Ale podivel se na astru, nabo dokonce almeru. Slusny je i material ve 323, ale desna barva. A ani nova 307 neni zadna slava. Rozhodne horsi nez civic. Pokud bych to mel srovnat, tak nejlepsi je golf, pak octavia, leon, 323 (kdyz pominu barvu) a civic. Pak dlouho nic. Navic ma civic velmi prijemnou barvu plastu a naprosto spickove slicovani (coz je ale ted uz docela samozrejmost u evropanu - ne u japoncu!) Tak fakt nevim, na co si stezujes. Pokud jde o design - souhlasim, ale nikoliv dilenske zpracovani (i kdyz vsechny civicy se kterymi jsem jezdil drncely, vesmes to ale byly dost rane produkty) a kvalita materialu. A jeste jedna vec me zarazi. Asi sis dal u Hondy v Zeneve dost dlouhou pauzu, aby sis poslechl dvere. Je zvlastni, ze jsi jaksi opomnel pozitiva civicu, ktere vyvstanou i to vic, kdyz prelezes z 307. Shodne, ne-li lepsi hledani pozice za volantem (a to ma pazout dvouose seriditelny volant), lepsi sedadla (vyrazne, a to i vzadu), prostornost 307 5d odpovida civi 3d. Civi 5d je o 1,5 cm nizsi a ma pro kolena o 15 cm vic. Spickove razeni civi (307 je dost slabota). O Type R ani nemluvim. Ale na druhou stranu jsem rad, ze tu mame oponenta na urovni. jen bychom asi nemeli resit hypoteticke drnceni a zvuk dveri. Ja chapu, ze se na Hondach tezko hledaji chyby a ze jsi stastny, ze nejakou najdes :-)). Dam ti navod - rejd CTR neni fakt zadna slava a ABS je jen trikanalove. Pozor - Honda uz neni co byvala :-) Nemluve o McPhersonu vpredu, nejvyssim vykonu az pri 7400/min a tocaku pri 6500. Vzdyt ty nas vlastne muzes roznest v zubech, tak proc to delas pres dvere? :-)) -
« CTR
No, neda mi to a musim jeste neco napsat o CTR. Jak uz jsem se zminil, je civi 3d dost nizky (1435 mm - sorry - o neco niz jsem napsal tusim 1420), a Type R je jeste nizsi - prave tech 1420 mm. Takze jarda (nebo kdo) nemel pravdu, kdyz rikal, ze je blbe delat sportovni auto z takove zirafy (pouzil jine prirovnani, ale na tom nesejde).
Type R je dlouhy 4135 mm, siroky 1695 mm a vysoky 1420mm.
Rozvor ma 2570 mm (stejny jako 3d - to kdybych zase psal dole nejake blbiny:), rozchod shodne 1470 mm (3d taky tak). Kufr 313 l (jako 3d), nadrz na 50 l. Vepredu kotouce s vnitrnim chlazenim, vzadu bez. ABS jen trikanalove (?), brzdovy asistent a delic brzdne sily.
Gumy jsou 205/45 R17, rejd 11,4 m (to mi prijde docela dost)
A moturek :-) - 147 kW pri 7400/min :)) a 196 N.m pri 6500/min.
Maximalka 234 km/h :-), zrychleni 6,8 s :-)) a kombinovana spotreba 8,6 l :-))). Slusny, rekl bych. ted by to chtelo srovnat s ITR, bohuzel nemam data po ruce :-(. Snad jindy.
A kdyz bych mel zhodonotit vzhled - je to 3d + 100%. Spickove spoilery, super je zvlaste prah a difuzor pred zadnim kolem. Interier je naprosto bombasticky. Sestikvalt ma hlavici jako S2000 a ostatni Type R, razeni ma oproti S2000 asi o 3/4 az jednou tolik delsi drahy (to jsem ti to moc nepriblizil, coz ivo :-)?, takze stale superkratke a opet naprosto presne. Spickovy je i volant, ktery ma super design a jeste tlustsi venec nez S2000 (meli ho namontovany i ve vystavenem 3d (ze by konecne option?). recara jsou pohodlnejsi nez u ATR, ale ne tak pohodlne jako u S2000. Proste jsem z toho auticka docela vedle :-)) -
« Re: CTR a civi 3d
V prvni rade se na tebe musim prisne zamracit :-(. Tak - a mas to! Ty jsi jeste nesedel v S2000, vostudo? Jenom kvuli tomu se seber a jed do Prahy, protoze to za to stoji. Fakt zadna slova nedokazi popsat pocit za volantem :-). Ale k tve otazce. S2000 byla pochopitelne delana na testovaciho jezdce Kinga, jinak si to nedovedu vysvetlit. Volant je vyskove nenastavitelny, sedacka je vyskove nenastavitelna a jedine, z cim se da hejbat je podelne nastaveni sedacky a sklon operadla :-). Ovsem - sednes - a sedis. Sedis asi uz pod podlahou, protoze moje hlava je jeste dobrych 15-20 cm (to jsem fakt nemeril) pod ramem celniho skla, takze si v tom nepripadas jak v trolejovem auticku na pouti (nebo jako v Mazde MX-5 :-). Pedaly jsou nekde na urovni prednich svetlometu, protoze kdyz se zasoukas, tak ti couhaji palce z blinkru :). Nevim jak je to mozny, ale v ten okamzik drzis volant presne tam, kde mas a kdyz bezmyslenkovite polozis ruku lehce doprava, sahnes si ne na kolinko spolujezdkyne, ale na hlavici radici paky. Tezka vychytavka :-). A to uz nebudu mluvit o jizde :-). Hardtop je snimatelny a lze ho objednat jako option na vsechny S2000. Jen Mugen ho mel karbonovy a seriove je to nejaky bakelit. Nevim kolik meris, ale do takovych 188-190 cm si nedelej starosti. ma to jenom jeden hacek - diky nizkemu posazu se s ni dost blbe couva, neni dozadu videt. Prezijes to? A az vyhrajes - ted je ve sportce tusim asi 15 melounu - doufam ze nebudes sketa a objednas ho 2x, za moje obetave informovani o novinkach. To te uz nezabije. Ale jinou nez cervenou neberu. Mozna jeste modrou, kterou nedovazeji.