HONDA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: to pallas
Na ten test v Autobildu si pamatuji, vysel i v prekladu v Autotipu. Jednalo se o cervenej Citron ZX, ale to uz je hodne davno, treba se ted Citron zlepsil. S tou chvalou na Almeru bych to moc neprehanel, pamatuji si, ze jsem najezdil par set km se starsi verzi Almary a byla to dost hruza, uplne novy auto (2 mesice stary), motor prisernej a jizdni vlastnosti taky. V nove jsem jel (motor TD), celkem dobrej zatah, ale vibrace a hlucnost jak u Multikary. -
« 4d a coupe
Zabloudil jsem zas po dlouhe dobe k dealerovi a hned ho zbavil prospektu originalniho prislusenstvi na coupe a 4D. musim rict, ze jsou ta ustrojena auta naprosto k sezrani :). Asi jsem kecal, i jim by slusela verze Type R. Vrele doporucuji navstivit dealera a uzmout jim to taky :) -
« Civi 5d
Mluvil jsem s jednim top managerem Hondy CR a vytahl z nej, ze by nejlevnejsim civi na ceskem trhu nemel byt 3d 1.4, ale 5d 1.4. udajne momentalne jednaji o tom, ze by udelali jakysi zaklad v podobe levne verze 5d. Pak ale uz zase pobezi vsechno po staru :(. Zaslechl jsem i neco o tom, ze by 3d mel mit ze vsech nejtvrdsi podvozek uz v serii, tak jsem zvedavy. -
Jo jednou veci jsi mne dorazil - predhozenim nam srovnani almery a civika. Nevsiml jsem si niceho krome ceny, cim by me almera zaujala (mozna jeste design). Srovnat tahle auta nelze, protoze je Civi ve vsem o tridu lepsi. Pri vzpomince na almeru mam husi kuzi jeste ted. Ta nemit svou cenu, tak je to tezky lezak (cimz ovsem neomlouvam drahotu Hondy v CR. ....... to all - vsimli jste si poslednich cenovych uprav? Tak uz nam S2000 stoji 1 600 000. Na pocatku to bylo 1 400 000. Slusny, ne? :-( -
fakt nevim, proc se tu furt mele o citronech :-(. Procpak asi mel OAMTC citrony? Rozhodne ne kvuli spolehlivosti, spise se nedalo odolat cene (stejne jako u vsech podobnych vyberovych rizenich :(...)ad HR-V. nevim, nevim, u Vas na Slovensku se asi da prodat vsechno :(. V CR se zadny z prevracejicich se HR-V neprodal, ponevadz slo o problem HR-V na 15" discich (nebo 14, ted nevim jake jsou ve standardu). Do CR se od pocatku vozily drazsi verze s vetsimi koly. Presto se po zminenem testu delaly modifikace i na techto lepsicj verzich, ne vsak na tech jiz prodanych. takze slo spis oo prevenci, nez napravu skod. Pokud se na Slovensko dovezly nejake z tech stazenych, neverim tomu, ze na nich nebyly delany upravy. To by si asi Honda neriskla a ze stejneho duvodu ukoncila treba vyrobu v Turecku, doufam - duvodem spatna kvalita (treba toyota tam bude delat vsechny corolly 4d :(). Otazkou ovsem zustava, jestli je vubec bezny uzivatel HR-V schopny tohle auto prevratit. /Pokud jde o emise HPi - nevim nic o tom, ze by prosly neprisnejsimi testy v Kalifornii. Oceneni v teto oblasti jiz tradicne sbira Honda. HPi jsou OK, na VTEC to vsak stale nejspis nema. /Pokud jde o diskusi ohledne toho, kdo je na spici technologickeho vyvoje - nedovedu si vzpomenout na nickrome aktivniho perovani, cim by citroen zaujal. U hondy je to schopnost vytahnout z daneho objemu nejvice vykonu bez turba, zaroven pri nejnizsich soucasnych emisich (treba vzpominana S2000), spickova uroven bezpecnosti (i kdyz je to jev poslednichh dvou, tri let) a jedny z nejlepsich podvozku (novy civic s McPhersony ma lepsi jizdni vlastnosti nez puvodni s lichobezniky, jen je bohuzel dost mekky :(. tak nevim, jestli bychom meli mit nejaky duvod k nespokojenosti. A pokud jde o cenove srovnani C5 a civiku - rac si vsimnout, na jakych cenach zacina 4d a co ma ve standardu nejdrazsi verze, zaroven pri srovnatelne prostornosti civi a C5. Civi je bohuzel velmi drahy - to by vsak mel vyresit 3d a 5d, ktere by se mely pohybovat na cenove urovni focusu, pri NESROVNATELNE lepsi nabidce prostoru a srovnatelnych motoru. Svez se s civi 1,6 a pak s focusem. Jediny motor, ktery je lepsi nez 1,6 je u focusu dvoulitr :-) -
pallas 12.03.01 01:34
to discipline: existencii toho testu, ktory si popisal, neverim. Keby to tak bolo, museli by to v Autobilde pripomenut pri kazdom teste noveho modelu. Bud si si zmylil auto, alebo si to zle cital. A preco si nenapisal nic o tej Almere? Za menej penazi viacej muziky (oproti Civicu), to je moj nazor na Almeru. P.S.: mozno sa zda divne, preco sem chodim a pisem.... nie som posadnuty nenavistou voci Honde, nemysli si. Je vsak zvlastne, ze jedine v Honda clube sa daju ludia tak lahko vytocit... mna to zaujima skor z marektingoveho hladiska, t.j. rad by som zistil ako dosiahnut stav ktory je medzi vami - t.j. vsetci co sem chodia vedia, ze Honda nie je na spici technologie, ze je predrazena v novych cenach i v ND, ale napriek tomu tvrdosijne trvaju na tom ze ich Civic (napr. v Nemecku oblubene zenske auto, ktorym chodia na nakupy a vozia deti do skolky) je proste desny sportak.