HONDA - CLUB
« Re: to King
tak si k 100 ps cliu pripocti + 25% v efektu predjizdeni (srovnavano s tezsim civi 1,6 4d) a mas z toho vysledny spickovy efekt. BTW - u civi muzes dat petku uz v 55 km/h a motor se nevzteka :). Byl bych rad, kdybys svou demagogii ohledne toho, ze je doba vykonnych motoru Honda pryc upresnil. Nic o tom totiz nevim. Takhle placat muze kazdy, ja tu pred chvili uvedl fakta, ted jsi na rade ty, abys podporis sve tvrzeni. Mimochodem - serove motory Honda nebyly nikdy tak vykonne jako nyni. Ma to ale bohuzel jeden hacek. Kdyz uz se Honde podarilo treba u Integry dostat z 1,8 tech 140 kW, misto obdivu se na ni az na vyjimky (predevsim z GB, kde maji jeste nejaky vztah ke sportakum) vsichni sesypali, ze se musi moc tocit, a ze je to jen 1,8, zatimco ostatni delaji 2,5, ze to dela moc velky kraval, a tohleto a tamhleto. takze ted pisel Civic Type R 2,0. Ma sice jen o 7 kW vic, ale zase rezervy pro upravy (vetsina zavodu se jezdi v kategorii do 2,0, takze integra mela vzdy lehke objemove manko). Vsadim se, ze ted budou vsichni rikat, ze uz to neni Honda jaka byla, ze je civilnejsi, neni tak ostra a ciste sportovni a ze ztraci sportovni duch. Vsadis se? Konkurenci a mediim se totiz nikdy nezavdecis, pokud se nejmenujes Ferari, BMW nebo Porsche. Ti mohou klidne udelat 1,8 se 77 kW (viz BMW 316i) a vsichni se muzou pos..., jaka je to parada. Proto jsme tu my, kteri verime tomu, co Honda dela a vime o jejim potencialu. Taky jsme litovali, ze z nabidky zmizely verze VTi, ze je novy civic vysoky a ze skonci prelude. na druhou stranu tu nase barvy haji novy Civic Type R, chystana Integra (koncept RS-X), ktera by mela byt pry i v Type R se stejnym motorem, ale s vykonem kolem 155 kW, Accord type R a predevsim S2000. A taky ja osobne obdivuju Hondu (a neshodnu se na tom bohuzel s mnohymi cleny naseho Honda Clubu) v tom, ze se rozhodla image Hondy rozdelit a vtelit ji sportovni geny nejen klasicke coby znacce vysokych vykonu, ale take smerem k traveni volneho casu prostrednictvim aut SUV - CR-V a HR-V, pricemz posledne jmenovane na rozdil od pallase naprosto zeru i s jeho "chybami". A ci jsem starsi (:-)) a vazim si zivota, o tktery vas muze pripravit i totalni blbost, tim vic me oslovuje na ukor vykonu a zrychleni auto SUV. Imageove auticko pro jezdeni podle predpisu, se kterym se da sjet prych z asfaltek a zaroven s efektem vlastnim me osobe. Jsem rad, ze kvuli lehkemu odklonu od vykonu nemusim byt Honde neverny :-)). I kdyz touha mit v garazi S2000 nebo libovolny Type R me asi hnedtak nepusti :-). Co z toho muze nabidnout Renault a Citron? U Renaulta treba jeste ten vykon (Clio Renault Sport je fakt dobre svezeni), ale tim to hasne. A kdo bude letos a pristi rok lepsi v F1, jestli Benetton, nebo Jordan a BAr se uvidi :-) -
« Re: Honda a technicky pokrok
Pises o vykonoch nadupanych motorov - myslis, ze je problem urobit tak vysokootackovy motor vykonny? Kazda motorka ma vysokootackovy motor ktory ma kopu koni - neni problem 100PS zo 750ccm. Preco ale jedine honda pouziva "motorkove" motory do aut? Motor, co ma vysoky vykon pri nizkych otackach je v beznom aute ziadanejsi. Preco asi rastie predaj dieselov? Mne a nielen mne je sympatickejsich 150PS pri 4000ot ako 150PS pri 7600ot. A pri jazde s Hondou 1.6 VTi, max. vykon pri 7600ot, ako casto tam mas tych 7600ot a teda plny vykon? Castejsie jazdi clovek od 2000 do 3000, a tam viacej pocitis tocak ako vykon. Ako je to teda s priebehom toacku u tohto motora? Nedavno som napisal, ze Civic TypeR by som mal celkom rad. Ale nie na moje bezne jazdenie, iba ked mi pride chut sa vyblaznit. A na to mi staci moj spominany francuz :-)
Preco Honda nezacne montovat auta s turbinou, otacky okolo 20tis a vykon nechutne velky. Raz som o takom koncepte cital, ale neviem, kto to urobil. Spotreba velmi priazniva, vykon perfektny! A potesil by vase usi milujuce vysoke otacky :-) -
« Re: to King
to King: No ja tiez nemam Passat, ale toho tolko haneneho francuza - 100PS Clio. Celkom ulet :-). To co si popisal s predbiehanim zazijem aj v nom. Ale sedi mi aj to, ze mozem zaradit 5st pri 70km/h a viacej s tou pakou nekyvat, iba slapat na plyn. Doba, ked mali Hondy navrch so sportovymi motormi uz je prec a nove Hondy su podstatne civilnejsie, ale za necivilne peniaze :-( -
« Re: Honda a technicky pokrok
yet 2 luf - Motor roku je mezinarodni anketa (za CR v ni je Hyan z AR), v niz se hodnoti druhym rokem kvality motoru. Web nemaji, ale najdu ti vysledky a napisu je. Mas pravdu, ze dnes je F1 uplne jina konkurence, ale Honda ma na to, aby dosahla urovne Ferrari - a nebude to trvat dlouho - vzpomen si pak na moje slova. Protoze opravdu nikdo na svete motory tak neumi. Byl bych rad, kdybys dal nejake priklady toho, kdo v technologii vyroby motoru Hondu predstihl. Zacneme kategorii 1,0 l - hybridni system IMA. Ma nejakou konkurenci ve spotrebe (krome jednoho TDI?) a exhlalacich (tam se pretahuje s Priusem). V kategorii 1,4 je situace trochu v neprospech Hondy, jejich 66 kW uz je pravda trochu prekonanych, neni to ovsem VTEC a mam pocit, ze ani nechteji delat zatim nic noveho. Kubatura 1,6 l - soucasny Civic Type R - 138 kW, VTi - 118 kW. Vis o nekom, kdo se tomu alespon blizi? 1.8 - Integra Type R - 140 kW. Jediny, kdo se priblizil po 4(!) letech je toyota se 138 kW (a to si nejsem jisty, zda to neni turbo). Dale Civic VTi - 124 kW - ani na ten nikdo nema. A dvoulitry? Asi neznas Hondu S2000. Vrele doporucuju, stejne jako nadchazejici Civic Type R s dvoulitrem a 147 kW. A pak je tu Accord type R 2,2 l se 156 kW, coz je hodnota, kterou ostatni delaji s motory 2,5-3,0 l. Tak bych rad vedel nejaky priklad toho, kdo Hondu predstihl, bud tak laskavy, moc prosim. A jeste tvuj slavny pezot ve F1. K cemu je takzvany dokonaly motor, kdyz neni spolehlivy? Pak je asi na houby, rekl bych. A to se tyka i Hondy. Je sice ve statistikach jen japonsky prumer (za toyotou, subaru, mazdou a nekdy nissanem), vysoko vsak predbiha zbytek sveta a japonska konkurence takove motory velkoseriove nedela (respektive ted uz vysokovykonne motory radsi nikdo nedela, s vyjimkou Toyoty, aby si udrzela prvni pricku). Mas slovo. -
« Re: to King
2 luf - necekej od hondy az tak moc mizernou dynamiku odspoda, jizda s nimi se od ostatnich nijak nelisi. Zadny nedostatek tocaku a podobne potize. Rozdil je jen v tom, ze to jeste navic tahne ve vysokych. Ty si pojedes svych 130 v passatu pri 2500/min, nebo v accordu pri 2800 (treba), ale rozdil nezaznamenas. Ani ve hluku, ani v dynamice. Pak ale potrebujes predjet. U passatu treba podradis na trojku, nebo ctyrku, nevzrusene seslapnes a predjedes - a zas das petku. U acco das taky trojku, motor zarve a jen se zepta, kde to auto pod zadkem chces mit. Nakopnes pedal, zvedne se ti adrenalin, predjedes auto a zas klidne pokracujes. Dopravat si takoveto male radustky, k tomu jsou Hondy dobre :). Grafy mam na vsechno, na co si cca od 95. roku vzpomenes. Nemam ale scanner :-(. -
« Re: Honda a technicky pokrok
ivo - kto robi tu anketu/sutaz o motor roku a kde su vysledky (nejaky web)? Honda ma uspechy vo formuli 1, pozri sa na ne ale trosku podrobnejsie! Kolkokrat boli majstri sveta konstrukterov "posrani francuzi ktori o motoroch nic nevedia" - vid Renault! Peugeot prisiel do F1 s motorom, ze ostatni sa mohli posrat a nemali nan, az o dve sezony neskor ich dohnali (skoda ze nebol dost spolahlivy). Neprecenujte tych svojich genialnych japoncov, kedysi davno vymysleli VTEC a nikto iny na nich nemal, ale dnes je situacia ina. 16V motory zvladol uz kazdy lepsi vyrobca a vlastnosti tych najlepsich su casto lepsie ako hondacke. To, cim Honda bola kedysi, uz nie je!!!