HONDA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Honda a technicky pokrok
2 tutti - je to pravda. prelude skonci okamzikem pocatku vyroby integry. A pokud jde o V6 v acco, daji se ocekavat asi pristi rok v nove generaci, protoze jsou stale zadanejsi. 2,3 byl jen takovy chaby pokus, presne proti vsem zasadam Hondy. Kubatura sice 2,3, coz je blizk ekonkurencnim 2,5 l, ovsem vykon na urovni dvoulitru a vyssi cena. Podivna vec (jezdi ale super, to jsem ale uz psal:) -
« Re: a jeste neco
2 civic - nevim, jestli se jarda s civi svezl, ale 1.6/81 kW je opravdu nejlepsi sestnactistovka soucasnosti, hned druha nejlepsi je 1.6 VVT-i od Toyoty a treti asi 1,6 od VW (tu jsem ale zkousel v polu GTI, coz je maly smrad, tak nevim, jak by si poradila s golfem) kdyz jsem se tu pustil do trochu odvazne polemiky srovnani s dvoulitry (ktere mi ivo razne zatrhnul :), nebylo to z blbosti, ale pod dojmem dynamiky BLIZKE dvoulitrum (ivo, vsimas si jak vazim slova ?:-) ........ a jeste k japonskemu "kopirovani" - japonci (resp. zlutaci vseobecne), se na autosalonech fakt chovaji podivne, nicmene jde spis o zvedavost (rika se tomu investigativni zurnalistika :-) novinaru. Jsi na velkem omylu, ze by takovymto zpusobem ziskavali informace automobilky. Zpusoby jak zjistit technicke novinky jsou jine a lepsi, nez notes a fotak. -
2 pallas - nevotravuj tu furt s temi rakouskymi pomery :-). Citron asi musel nabidnout skutecne cenu, ktere se nedalo odolat, jinak si nedovedu predstavit duvod, proc je maji vsechny policejni a dalsi statni organy v A. U OAMTC bych to bral, ale kdyz se k tomu prida jeste 5 dalsich instituci, zavani to bud korupci nebo dumpingovou cenou (btw. proc si myslis, ze byl vloni v CR dovozcem cislo 1 opel? Jednoduse zjistil, ze pred koncem roku vede o 50 aut VW (nebo kdo, to je fuk), a tak na posledni chvili dodal snad kazdemu dealerovi jedno auto do fleetu a nakonec byl cislo jedna asi o 10 aut -a to je zarucena informace :-(. Ad vysoke otacky - motorky bohuzel nejsou moje parketa a ani nemam ridicak. Bohuzel se stale snazis vsem vsugerovat pocit, ze Honda nedela odspoda NIC a furt nic a furt nic, az prijde 4500/min a teprve to jakztakz jede. To je bohuzel mytus. Hondy jedou odspoda jako vsechny bezne 16V motory, to znamena, ze ne nijak extra odspoda, ovsem taky ne vyrazne hur nez ostatni 16V. Rozdil mezi vetsinou 16V a Hondou vsak nastava kolem 4-4500/min, kde motor oziva jeste vyrazneji, nez je obvykle. To budi dojem, ze to proste dole nejede ani ve srovnani s jinymi16V, ktere jsou vsak stejne, jen ne tak dobre nahore. Jiste, existovaly modely, ktere byly dole vylozene slabe (1,5 VTEC-E - ivo by ti rekl), ale bylo jich pomalu. na to, abys svuj nazor poopravil, doporucuji noveho civica, nebo accorda. Uvidis. ad HR-V. Jiste, neni vse jen o rychlosti, potiz je ale ve mne. Kdyz dostanu do ruky acco, tak ho honim, protoze me to bavi a uzivam si motoru i podvozku, razeni, zvuku. To same civic, ktery je neuveritelne tocivy, ale zaroven zabira v celem spektru (fakt doporucuju zkusit). Tahle auta po mne chteji, abych jezdil rychle. HR-V ne. Motor na to sice ma taky (1,6 VTEC 91 kW - 1,6/77 kW jsem nezkousel), ale ne uz podvozek, i kdyz ve tride SUV bezkonkurencni ovladatelnost (to, co britove nazivaji Handling). Tohle auto me nikam nehnalo. Jezdil jsem podle predpisu, koukal jak ulice cumi (i kdyz ted uz min lidi, zvykaji si :), uzival si vysokeho posazu, super sedadel a volantu (stara bolest hondy - volanty, u HR-V neni) a RT4WD, ktery uz ted neni ani zdaleka tak mizerny, jako u prvnich HR-V CR-V, kdy spinal prilis pozde. Ale takove auto ma Honda je jedno, a to tohle. -
pallas 13.03.01 23:19
Jarda neviem ci celkom rozumies tomu co je krivka priebehu tocaku ... nejedna sa o to pri ktorych otackach je tocak najvyssi, ale o to aby jeho krivka bola co najviac plocha. trebars 2500 rpm, kolko ma tocak vtedy Xantia 1.8 a kolko Civic 1.6? To vycitas iba z krivky. BTW krivky priebehu uvadzane vyrobcami v literature, prospektoch a ich vlastnych www su castokrat iba ich zboznym snom. Treba nezavisly zdroj. -
« a jeste neco
Nevim jestli pallas, nebo Luf psal, ze je lepsi (pro nej) kdyz motor tahne od spoda, pak je zajimave, ze Xantia 1,8 ma max. toc. mom. 155/4250 (pro inf. vykon 81kW) ve stejnych otackach jako ten motorkovej Civic :)). A to ma jeste Xantia o 2 deci vetsi objem.

dle mych vlastnich zkusenosti z demo jizdy u dealera vyborny zatah uz od spodu. Jsem presvedcen , ze se mu jen tak nic nevyrovna.
Pry ma i vybornou spotrebu , ale to neumim
tak dobre posoudit, jel jsem s nim jen asi 20km.
Pri srovnani s Octavii, Astrou, nebo s Avensisem
s kterymi jsem mel moznost take jet u me jednonacne vyhrava Civic.