HONDA - CLUB
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: a jeste neco
2 luf - obavam se, ze nez astra je toho dobreho vic, jestli xsara, to nevim :-(. .... ad acco 2,3 - i pres papirove maly vykon je chovani ve vysokych otackach super (a za to objem 2,3 nemuze). Odspoda jde pochopitelne dobre, ale furt je to to prave az nahore. To ovsem neznamena, ze bych ho pri zkouseni nechal valet nekde na 3000 rpm. ..... ad 1,6/79 kW v meganu - tak tenhle motor jsem jeste nezkousel, tezko posoudit od stolu. Kazdopadne je civic navic dost nakratko zprevodovany. jak je na tom megane? -
2 skdd - VW to udelat mohl, ale neudelal, protoze to nevedel. Nekdo z Opelu ale zjistil od SDA prdbezna cisla :-). Diskuse tady neni o tom, abychom presvedcili pallase, ze ma sesrotovat xsaru a koupit si logo, ale aby pallas vedel vice o te nasi znacce. Vsak si taky vsimni, ze kritizuje jen drnceni dveri, styling interieru a (z neznalosti souvislosti) dynamiku motoru Honda. Myslim ,ze proto tahle diskuse existuje, aby informovala :-) -
« Re: Engine of the year
Dik, ze jsem to nemusel hledat. Jeste jsi zapomnel na celkove prvenstvi Insightu a treti misto S2000. Mezi ne se vklinil BMW 3.0d z rad 3 a 5. Myslim, ze to vypovida o mnohem, kdyz z tolika znacek vzesla Honda jako naprosto suverenni vitez :-)) -
to luf: nechci se prit o tom, ktera osoba, jestli evropan, american nebo japonec stoji za TQM, ale Amerika prevzala principy re-engineeringu od japonskych automobilek, ktere drtily americke vyrobce svou produktivitou a kvalitou. Pak doslo k zobecneni na dalsi sektory, coz je i jeden z faktoru ekonomickeho uspechu USA. Evropa reagovala na re-engineering mnohem pozdeji. K tomu dotazeni k dokonalosti. Neni nahodou prave toto prvek, ktery oddeluje zrno od plev? Neni prave toto o kvalite? Nevim jake mas zkusenosti ty, ale prave mnohdy tohle dotazeni do konce vyzaduje znacnou tvurci invenci. Rekl bych, ze je to rozdil mezi "bohemskym" napadem a peclivym domyslenim do vsech detailu, ktere casto implikuje dalsi kvalitativne nova reseni. Ale nechtel bych tady rozvijet diskuzi na dalsi, ikdyz castecne souvisejici, temata. -
to ivo: TQM - teda riadenie kvality je z Ameriky, kam cez WW2 odisli ludia z europy, vymysleli to, ale amici to nechceli. Tak s tym isli do Japonska, kde sa to dotiahlo do terajsej podoby. BTW japonci maju asi najvacsiu priemyselnu spionaz, ale maju tu dobru vlastnost, ze vsetko dotiahnu do dokonalosti. Rad by som vedel, kto prvy navrhol/urobil 16V motor, neviete to niekto?
to King: Acco 2.3 ma maly vykon, ale napriek tomu je to super zvezenie??? Nie je to nahodou o tom, co som tu pisal, ze mam rad plochy motor co taha dole aj hore rovnako? Vacsi motor s rovnakym vykonom ako mensi tuto vlastnost vacsinou ma.
to JardaBar: Zabudol si napriklad Renault Megane 1.6 16V - 79kW/5750, 148Nm/3750, a priebeh je uplne plochy, od 2500 do 5500 otacok mas viacej ako 140Nm, a od 1500 do 6200 viacej ako 120Nm. A udavana spotreba 7l.
to pallas: Mal som taky pocit, no nic. Chcel som iba, ci by som sa nemohol prieviezt v tvojej Xsare niekde po dobrych zakrutach. Ale tu v okoli BA nic take dobre nepoznam :-( Mam kamarata francuza, a ten si Xsaru podvozkove velmi chvali, vraj lepsia ako Astra.
Vcera som slubil, ze uz sem nebudem pisat, ale nedalo mi nereagovat. -
"-- skrytý --" 14.03.01 08:52
A sakra, do SR nedodali nic do fleetu, inak Opel dealeri (aspon v SR) za demo vozy plati plne sumy, t.j. 100% predajnej ceny (pochybujem, ze je to inak v CR) a musi ju zaplatit, dalej musi tie auta obmienat, takze Opel C&S si uz dopredu mohol vyratat kolko aut sa obmeni (su na to kriteria). A ak aj dodal kazdemu auto, tak to iste mohol spravit aj VW, tu nejde o nic ine ako o reklamu. Slovami klasika: jak primitivni! ale jak ucinne! Inak co sa tyka tej flamewar co tu vediete je to uplne zbytocne aj tak si kazdy kupi take auto ake chce a nikto ho nepresvedci na hondu alebo naopak. Ale aspon si tu clowek precita argumenty pro a proti (aj ked niekedy velmi chabe). Ad citron v rakusku. Ku kazdej znacke najdeme velku referencnu zakazku, t.j. aj k honde keby sme chceli. Takze to, ze niekto niekde nakupil nejake auta vo velkom objeme povazujem za irelevantne. -
« Engine of the year
Motory do 1000 cm:Honda Insight(252b), Toyota 1,0VVT-i(197b), Smart 600(136b) 1000-1400cm:Toyota 1,3VVTi (130),VW 1,4TDI (125), Ford (Yamaha) Zetec 1,25 (100) 1400-1800cm: Honda 1,8 VTEC (148),Ford (Yamaha)Zetec 1,7 (121), Toyota 1,8 VVT-i (104) 1800-2000cm: Honda S2000 (162), VW 1,9 TDI PD (118), BMW 320d(106), Peugeot 2,0 HDi (82), Subaru 2,0 T (65). Nejekologičtější motor: Toyota Prius, Nejhospodárnější motor: Honda Insight -
to pallas: jeste k tomu "opisovani". Snad si nemyslis, ze evropske znacky neopisuji. To, ze to nedelaji takhle okate a neomalene je dano spise historicko-socialnim kontextem. Never tomu, ze ti genialni inzenyri v Evrope na vsechno prisli sami. Mimochodem, cely system rizeni kvality, ktere zavadi nebo zavedli evr. automobilky je dusledne prebran od japoncu. Proto take japonci jsou na tom se spolehlivosti lepe nez jejich konkurence. Take povazuji japonce spise za pracovite a spise s mensi davkou tvurci invence nez maji ostatni narody danou spise opatrnosti a obavami pred radikalnimi zmenami, ale oznacit je za plagiatory povazuji za neomalenost!!! -
Spotrebu ti muzu rict - pri dynamicke jizde (razeni pred omezovacem, rychlost stale kolem 160 km/h, hodne predjizdeni, zkratka sportovni styl)jsem mel na celou nadrz 7,8. Pri opravdu brutalni 8,6 (to ale bylo jen na 1/4 nadrze, takze nejde o objektivni udaj - to jsem jen systemem plna brzda plny plyn, petku jsem ani nepouzil, zatacky jezdil pres rucku, proste uz trochu extrem - ty McPhersony vpredu jsem proste musel otestovat :). Sorry, klidnou jsem nezkousel. Myslim ze je schopn yjezdil i neco malo pres 5, stejne jako VTEC-E, ovsem s lepsim prubehem tocaku i vykonu a bez splalovani chude smesi.